Kysymys:
Kuinka voimme korjata pomppulattiat?
Rom
2010-07-24 04:01:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lattiamme ovat jonkin verran pomppivia, varsinkin isoissa huoneissa, joissa on pitkät palkit. Mielestäni tärkein syy on se, että he käyttivät 2x8 palkkia 15-20 'jännevälillä.

Aiomme korvata / asentaa lehtipuuta useilla alueilla. Ottaen huomioon, että pääsemme aluslattiaan, mitä voidaan tehdä, jotta lattiat olisivat vähemmän pomppivia?

Huomaa: näyttää siltä, ​​että se eroaa tilanteesta, joka on kuvattu kohdassa Mitä nämä huokoiset / pehmeät kohdat ovat kovapuulattialla?, koska lattia liikkuu kokonaisuutena eikä vain paikoin eikä siellä ole aukkoja.

Onko sinulla pääsyä lattian alapuolisiin palkeisiin?
@joe: Ei, valitettavasti alapuolella on huoneita (ts. Valmis katto).
Viisi vastused:
#1
+8
ManiacZX
2010-07-24 13:20:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aluslattia voi olla syytä tarkistaa, jos pääset siihen, jos se ei pidä painoa palkkien sijasta.

Muuten tiedän kommentissasi, jonka ilmoitit valitettavasti en tiedä tapaa ratkaista asia paljastamatta niitä, koska kaikki mitä yritit tehdä lattiatasolla vain lisäisi painoa.

Jos et tunne palkkiesi olevan nuuskaa, voit vahvistaa niitä laminoimalla niitä.

Saat lisää sopivan kokoisia levyjä, jotka sopivat tiukasti palkkien viereen, ja käytä sitten liimaa ja ruuvia laudat palkkeihin.

Varmista, että saat lisäpuuta kantavien seiniesi päälle, muuten jälleen vain lisäät tilanteeseen painoa.

Muista kuitenkin, vaikka teet siitä DIY-projektin, rakennustyöt ovat iso juttu, ja sinun tulee ainakin neuvotella urakoitsijan / arkkitehdin kanssa ja varmistaa, että saat asianmukaiset luvat ja tarkastukset.

Yo Voit säästää rahaa työvoimalle, mutta älä säästele suunnittelua.

Niiden laminointi on paras tapa, jos et todellakaan halua repiä kattoa päästäksesi niihin. Sitten sinun tulisi asettaa muutama 4 x 8 arkkia lattialle ja nähdä, onko se vielä pomppiva. Jos seuraava asia on kokeilla, on lisätä joitain 2x8 lattiapalkkien väliin.
#2
+6
Joe
2010-07-25 08:26:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ManiacZX mainitsi alla olevien palkkien laminoinnin, ja mielestäni, jos sinulla olisi pääsy palkkeihin, sinun on parempi asentaa niiden väliin jäykistäminen (cribbing, silloitus, mihin vain haluat soittaa) se) ... mutta tämä olettaa, että sinulla oli tosiasiallisesti pääsy palkkeihin.

kun pääset aluslattiaan, saatat pystyä jäykistämään lattiaa kokonaisuudessaan - laita liima alas, aseta lisää vaneria / lastulevyä sen päälle (kerros on kalliimpaa, mutta se taipuu vähemmän ... En ole varma, miten MDF vertaa vaneria joustavuuteen) ja ruuvaa se sitten tiukasti kiinni alkuperäiseen lattiaan. (ja paljon ruuveja - ehkä jopa kannattaa vuokrata hihnalla varustettu ruuvipistooli, koska aiot haluta niitä noin 15 cm: n välein varmistaaksesi, että uusi aluslattia on kiinnitetty hyvin nykyiseen, joten ne taipuvat yhtenä yksikkönä.

Jos saat lattian jäykemmäksi, se jakaa kuorman paremmin useisiin palkkeihin, ja siksi niiden tulisi taipua vähemmän kuormitettuna.

...

Toinen vaihtoehto on tulla sisään ylhäältä - riisua nykyinen aluslattia pois, asentaa cribbing ja aseta aluslattia takaisin alas. riippuen siitä, miten aluslattia on asetettu, saatat pystyä leikkaamaan ikkunat siihen (aseta pyörösaha, jotta se menee tuskin levyn läpi; joudut ehkä poraamaan reiän ja ensin käyttämään lankaa, jossa on taivutettu pää), valottamaan tarpeeksi aseta kiristys, sulje se takaisin ylös ja sitten edellä mainittuun laminointiin, jotta aluslattia jäykistyy.

...

On mahdollista, että kovapuulattian asentaminen voi auttaa levittämään kuormaa paremmin (varsinkin jos se on asetettu joten se on kohtisuorassa lattiaan nähden ja naulattu sisään, eikä kelluva lattia), mutta se todella imee mennä uuden lattian asentamiseen ja sen on sitten repäistävä, koska se on edelleen ongelma.

Poikittaistuenta antaisi huomattavasti vähemmän ylimääräistä jäykkyyttä kuin palkkien kaksinkertaistaminen. Ajattele sitä: siirrät joustavaa osaa yhden palkin kuormasta toiseen palkkiin tehottomalla tavalla (työntämällä vinosti seuraavan noin 16 tuuman palkin pohjaa). Sisaristetuilla palkeilla voit siirrämme kuorman paljon suoremmin sen sijaan kokonaan uudelle joistille.
@Mike: itse asiassa kuormansiirto tapahtuu sekä vetämällä että työntämällä, mikä on melko tehokasta (se on ristikkosiltojen perusta). Etu ylimääräiselle tuelle on, että sinun (1) ei tarvitse selvittää, kuinka sitoa uusien palkkien tuki (ikään kuin et pääse palkkien alapuolelle, et todennäköisesti voi lisätä uusia palkkiripustimia) ja (2) voidaan asentaa paljon helpommin, koska sinun ei tarvitse repiä koko lattiaa paljastaaksesi koko palkin ja (3) sinun ei tarvitse käsitellä putkia ja kaapeleita, jotka saattavat olla jo läpi palkkien.
Olen kanssasi (2) ja (3), itse asiassa (3) on asia, jota en ole ajatellut, mikä saattaa tehdä sisaruksista täysin poissa. Mutta verrattaessa kiristämistä sillan ristikkoon on omenoita ja appelsiineja - ristikossa ristikkäiset osat ovat yhdensuuntaiset palkin taivutussuunnan kanssa ja auttavat vastustamaan sisäistä leikkausta, joka jäykistää palkkia. Cribbingin avulla lävistäjät ovat kohtisuorassa jäykistettyyn palkkiin nähden ja ovat vain siirtämään kuormaa seuraavalle palkille.
Voi, ja mitä tulee kohtaan (1), sinun ei tarvitse tukea uusien palkkien päitä, jos ne on kiinnitetty tukevasti olemassa oleviin palkkeihin (esim. Liimalla ja ruuveilla, kuten ManiacZX ehdottaa). Jopa toisen 2x8: n sisaraminen, joka ulottuu vain jokaisen palkin keskimmäiseen kolmasosaan, parantaa merkittävästi jäykkyyttä, koska suurin osa taivutuksista tapahtuu keskialueella.
@Mike: Saan sen, et pidä ehdotuksestani. Ja kyllä, jäykistämällä palkin keskiosaa, sinulla ei ole yhtä merkittäviä hetkiä päissä (missä tapahtuu vika); mutta olet poissa ristikon päällä - se on kolmiulotteinen ongelma: luot sarjan ristikkoja, joihin palkit liitetään; molemmat ovat jäykkiä omalla tavallaan. Myönnän, että on jo kulunut yli vuosikymmen siitä, kun minun on pitänyt laskea säteen taipuma tai kuormitus ristikkoon, mutta ennen kuin tiedät, mikä valitun sillan koko on, et voi mitenkään sanoa sen olevan tai ei tulee olemaan vahvempi.
#3
+4
richardtallent
2010-07-26 11:54:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Todella, 2x8? Se on alamittainen 20 jalan jännevälillä, vaikka talosi olisi tarpeeksi vanha täysikokoiselle puutavaralle. 15 jalka olisi jopa epäselvä kirjassani 2x8: lle (vaikka en ole rakennesuunnittelija).

Kuten Mike ja ManiacZX, suosittelen repimään aluslattia pois ja laminoimalla olemassa olevat palkit kaikkialle. jänneväli, sekä kuorman paremman kantamisen että lattian antamisen vähentämiseksi. Moderni lattia on paljon vähemmän anteeksiantava kuin esimerkiksi vanhat kovapuulattiat.

Jos palkkien väli on suuri ja sisarukset eivät vieläkään vie sinut alle 16 tuuman lämpötilaan, lisää joustoa Joen suosittelemalla tavalla. Käytä myös kahta kerrosta uutta aluslattiaa, kohtisuorassa toisiinsa nähden ja kiinnitettynä molemmilla ruuveilla ja liimalla toisiinsa ja palkkeihin.

Tarkista myös varsinkin jos tämä on vanhempi koti, itse koti - se voi olla yksi ongelmien lähde.

#4
+1
Mike Powell
2010-07-26 09:31:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2x8 palkki 20 ': n jännevälillä on erittäin alamittainen. Mikä on palkkien väli keskeltä keskelle? Jos olisin sinä, harkitsen vakavasti aluslattian vetämistä ainakin pidempien jännevälineidesi keskikolmannesosassa ja sisarusten lisäämistä ylipalkkeihin, kuten ManiacZX kuvaa.

#5
-3
Dan
2013-02-27 01:52:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Palkkien sisaruksella ei ole juurikaan vaikutusta taipumisen vähentämiseen. Esimerkiksi 2x8: n kimmokerroin on 12 300 000 flb in-2Two 2x8: lla on sama kimmomoduuli. Tämä käytäntö siirtää alaspäin tapahtuvan taipumisen radiaaliseksi taipumaksi, joka lattiajärjestelmässä on paljon suurempi.

Olettaen vakiot E ja I, Flex on F (x) / EI, jossa F '' '' on kuormitustoiminto. (Kyllä, 4. johdannainen) Ota x L: ksi keskipisteen taipumaksi. Palkin sisaraminen ei muuta E: tä lainkaan, kuten olet sanonut. Se muuttaa minua - nimittäin se kaksinkertaistaa sen tai puolet taipumasta.
Ja 40 2x8: lla on sama elastisuusmoduuli kuin yhdellä samasta materiaalista olevalla hammastikulla.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...