Kysymys:
Mistä tiedän, onko puu kuivattu oikein?
Slartibartfast
2010-07-23 05:58:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että sen painon mittaaminen olisi yksi vastauksista, mutta se ei näytä käytännölliseltä, koska saman tyyppinen puu voi todennäköisesti vaihdella tiheydessään niin, että mittaus on epäluotettava 10-20% kosteusalueella. Onko puulle, kuten saarni, pyökki tai tammi, erityisiä vinkkejä?

Kuivattu missä mielessä? Kuten vuonna, "vietti tarpeeksi vuosia kuivausuunissa, jotta siitä voitaisiin tehdä musiikki-instrumentti?" Tai kuivunut kastumisen jälkeen, koska katto vuotaa?
Kolme vastused:
#1
+12
Rod Fitzsimmons Frey
2010-07-23 06:49:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Parasta on hankkia kosteusmittari, kuten tämä: Amazon-linkki yhteen mittariin. Kosteusmittareita on useita: haluat sellaisen, joka mittaa noin 6–14%. Mitään yli 14%: n arvosta ei ole hyötyä puunjalostuksessa, koska se kutistuu liikaa.

Mittareita on kahta lajiketta, kiinnitetyt ja nastattomat. Kiinnitetyt mittarit mittaavat kaksi elektrodia puuhun noin 1/4 "ja mittaavat sähkövastuksen. Kerrot mittarille mitkä lajit mitat, ja se kertoo kosteuden sisäisen taulukon avulla.

Siittimetön lajike ei haasta puuta, mutta on melko kalliimpaa. Ne käyttävät induktio- tai ESP- tai keijujauhoa tai jotain kosteustason lukemiseen. kiinni, voit mitata kosteutta painon avulla. Katso täältä.

#2
+6
JayL
2011-07-15 04:29:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotetut mittarit ovat erittäin hyödyllisiä, mutta on olemassa muutama varoitus, joka on otettava huomioon niiden käytössä:

  • Ne voivat mitata kosteustason vain tietyn syvyyden. Jos sinulla on paksua puutavaraa, keskuksen kosteuspitoisuus voi olla suurempi kuin lukemasi lähellä pintaa. Eri mittarit lukevat eri syvyyksille.
  • He eivät voi ilmoittaa, onko puu kuivattu "oikein", kuten otsikossa kysytään. Esimerkiksi viat, kuten kotelon kovettuminen, tarkastus tai muut sisäiset rasitukset, voivat johtua väärästä kuivausmenetelmästä, mutta ne eivät tule näkyviin vasta puun hakkuessa.

Haluat ehkä tarkistaa kirjastostasi Bruce Hoadleyn erinomaisen kirjan Understanding Wood.

#3
  0
user45
2010-07-23 06:26:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat todella olla varma, että voit ostaa kosteusmittareita. Tee vain Google-haku "Puun kosteusmittari" ja se kertoo kosteuspitoisuuden.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...