Kysymys:
Minkälaista säännöllistä huoltoa minun pitäisi tehdä keskusyksikössäni?
Jeff Widmer
2010-07-23 23:41:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole suorittanut mitään ilmastointijärjestelmääni huollon jälkeen, kun ostin taloni viisi vuotta sitten. Kaikki näyttää toimivan hyvin, mutta onko olemassa jonkinlaista ylläpitoa, jota minun pitäisi tehdä säännöllisesti?

Kuusi vastused:
#1
+5
user45
2010-07-23 23:52:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kutsun joka vuosi tai kaksi ammattimaista yritystä tarkistamaan jäähdytysnestetasot ja mahdollisten mekaanisten vikojen varalta, koska minulla ei ole kaikkia tarvittavia varusteita sen tekemiseen itse.

Sen lisäksi, että vain yritä pitää alue puhtaana roskista ja muusta, mikä voi vahingoittaa laitetta. Minun tapauksessani minulla on puu sivussa ja useat oksat ripustavat yksikön päälle, jonka leikkaan takaisin, en halua oksan putoavan ja keihään yksikön läpi.

Ah, joten minun pitäisi saada joku katsomaan sitä säännöllisesti. Onko se vain LVI-henkilö?
@Jeff Jep, minulla on paikallinen yritys, johon soitan. Teen sen yleensä, jos ilma ei tunnu niin kylmältä kuin mielestäni pitäisi tai jos yksikkö kuulostaa hauskalta. Yleensä vain kerran vuodessa. Teen saman asian uunilleni ennen talven alkua (sama yritys).
Jotkut yritykset tarjoavat alennuksen palvelusta alkukesän aikana. Yksi niistä "valmistaudu kesään" -markkinointikampanjoista.
#2
+3
myron-semack
2010-07-24 00:12:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmat paikalliset LVI-huoltoyritykset tarjoavat vuosittaisen huoltosuunnitelman, jossa ne tulevat ulos kerran vuodessa (lämpöpumpulle kahdesti vuodessa), tarkistavat kaikki järjestelmän (sisä- ja ulkotilat), puhdistavat kelat, vaihtavat ilman suodattimet jne. Ne mittaavat järjestelmän erilaisten sähkökomponenttien jännitteen ja vastuksen sekä mittaavat kelojen lämpötilan nähdäkseen, onko mitään vikaa.

Jos sinulla on huoltosopimus , ei todellakaan ole mitään muuta, mitä sinun tarvitsee tehdä huollon kannalta, paitsi varmista, että ulkoyksikkö ei ole kasvanut ruoholla / lehdillä / muulla.

Täällä on lämpöpumpun huoltosopimus (2 vierailua vuodessa) maksaa 150–200 dollaria vuodessa. Luulen, että se on alle 100 dollaria vain ilmastointilaitteelle, koska heidän ei tarvitse huolehtia sekä lämmityksestä että jäähdytyksestä.

Minulla on myös ilmankostutin putkistettu LVI-järjestelmään kosteustyyny, joka on vaihdettava vuosittain. Kosteustyynyn vaihtaminen kuuluu palvelusopimukseeni (samoin kuin ilmansuodatin).

Suurin osa täällä sijaitsevista LVI-yrityksistä antaa sinulle myös pienen alennuksen korjauksista, jos sinulla on sopimus heidän kanssaan (soita sinulle "ensisijaiseksi asiakkaaksi").

#3
+1
Andrew Kerilla
2016-03-26 02:52:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarkista / puhdista / vaihda suodattimet tai elektroninen ilmanpuhdistin, tarkista puhaltimen moottorin pyörän puhtaus ja suuntaus, tarkista kondensaattoreiden kapasitanssi, tarkista höyrystimen kelan puhtaus ja lämmönsiirtokyky (delta-teet), tarkista suodatinkuivaajien tuloaukon lämpötilat, kaikki yllä olevat 3 astetta on rajoitus / kosteus, lauhduttimen kelan puhtaus ja kyky siirtää lämpöä. 10 asteen delta-teet ovat hyväksyttäviä. Tarkasta kaksoiskondensaattorin ja kontaktorin jännitehäviö koskettimissa. Yli 1 voltin jännitteet tarkoittavat, että kontaktori on vaihdettava (mfgs-suositusten mukaan). Yleensä vuotuisen huollon laiminlyönti mitätöi myös valmistajien takuut tai työtakuut. Kaksi ajatuskoulua kylmäaineen määrän tarkistamisesta on tarkistettava vuosittain, onko vuotoa muodostunut vai ei, koska joka kerta kun mittaat, poistat varauksen järjestelmästä. Uusilla matalahäviöisillä letkuilla ja palloventtiililetkuilla kylmäainehäviö pidetään minimissä, joten siitä ei ole vähemmän huolta. Sitten taas, jos asetit järjestelmän vain vuosi sitten ja teet vain perustarkastuksen, osallistuminen ei ole tarpeen. Hyvä tekniikka voi tietää, milloin hänen tulisi mitata sisäyksikön tarkastuksen aikana saamiensa lämpötilalukemien perusteella, sen jälkeen kun se on antanut järjestelmän käydä 15 minuuttia, mikä tapahtuu yleensä koneen huollon aikana.

#4
  0
Konstantinos Chertouras
2014-06-14 03:03:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sikäli kuin tiedän, jäähdytysnesteen määrä tarkistetaan, jos suorituskyky heikkenee huomattavasti.
Laitteen käyttöoppaassa on yksityiskohtaisia ​​tietoja siitä, mitä sinun tulisi puhdistaa vuosittain.
Oma jaettu tyyppi A / C sinulla on LEDejä, jotka ilmoittavat myös sinulle, milloin säännölliseen huoltoon tulee ottaa yhteyttä (joka on kuvattu käsikirjassa).

#5
  0
Edwin Buck
2014-06-14 03:28:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, sinun tulee suorittaa verkkovirtayksikön huolto, mutta ei vain kerran vuodessa suoritettavaa huoltoa.

Pidä ilmansuodattimet puhtaina ja jos olet ollut löyhä pitämään ilmansuodattimet puhtaina , harkitse ylemmän ilmastointilaitteen avaamista ja sisäpuolisten kelojen puhdistamista. Liuottimiin on suihke, joka hajottaa pölyä ja likaa. Käytä tervettä järkeä, sammuta ensin ulkopuolinen katkaisija. Sammuta myös sisäpuolisen ilmankäsittelykoneen virrankatkaisija.

Kun olet siellä, ota ämpäri vettä. Kaatamalla varovasti vettä varmista, ettei kattila vuoda tai tippu. On sisäinen pannu, joten ulkoista pannua ei testata kovin usein; on kuitenkin monia tapauksia, joissa ulkoinen pannu on jostakin syystä epäonnistunut, minkä huomaat vasta sen jälkeen, kun sisäisen pannun tyhjennyslinja on tukossa.

Ulkopuolisen yksikön kohdalla kannattaa puhdistaa kelat toisinaan. Etsi irtikytkentä ja vedä se. Se estää ulkoyksikköä käynnistymästä työskennellessäsi sen kanssa. Se on toissijainen turvatoimenpide, koska olet jo sammuttanut talosi AC-katkaisijan. Sitten voit käyttää puutarhaletkua suihkuttamaan vettä evien läpi sisältä ulospäin. Jos et pysty saamaan kirkasta vesivirtaa, sinun on ehkä poistettava myös tuulettimen / metalliverkon suojus.

En yleensä vaivaudu jäähdytysnesteen tarkastamiseen. Se ei katoa tai kulu, se vuotaa. Jos se vuotaa, tiedät riittävän pian, kun sisäpuoli kela jäätyy. Sisäpuoli voi jäätyä muista syistä, mutta jos sinulla on riittävä ilmavirta (avoimet tuuletusaukot ja tukkeumattomat suodattimet) ja varmista, että kompressorissa ei ole sähköongelmia, jotka käynnistyvät käynnistämättä sisäistä tuuletinta, voit päätellä sinulla on matala jäähdytysnesteen ongelma. Siinä tapauksessa sinun on hankittava asianmukainen korjaaja ja älä anna hänen täyttää jäähdytysnestettä, ennen kuin hän löytää vuodon ja korjaa sen. On houkuttelevaa antaa hänen tehdä toisin, mutta maksat vain uudestaan, ennemmin kuin luulet.

#6
  0
Ceaser Oreo
2015-09-02 12:45:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkeintä on ilmavirta sekä sisätiloissa että ulkona. Ilmansuodattimen on oltava puhdas eikä liian korkea hyötysuhde AC-tilassa, koska korkean hyötysuhteen suodattimet vähentävät ilmavirtaa noin 1 tonnilla kylmälaitetta oppinut käyttämällä Honeywellin Enalysis-järjestelmää sadoissa kodeissa. Lämpökausi kestää paremmin korkean hyötysuhteen ilmansuodatinta.Pidä roskat pois ja pois verkkolaitteesta, puhdista kemiallisesti kääminpuhdistimella, joka on saatavana LVI-osien taloista ja kodinkoneiden varaosakaupoista, se irrottaa kelat ja tuo uutta suorituskykyä. kylmäainetta ei teoriassa pitäisi koskaan lisätä, jos sinulla on vuotoja. vaihda viivästyneet sulakkeet laitteen sähkökatkaisimen sisällä 2 vuoden välein.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...