Kysymys:
Kuinka puristan jääkaapini kondensaattorin?
Vebjorn Ljosa
2010-07-23 01:09:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sähköiskun välttämiseksi minun on purettava jääkaapini kondensaattori ennen sen käsittelemistä. Kuinka teen sen ja mistä voin ostaa sopivan tehovastuksen?

Tämä kysymys koskee laitteiden korjaamista, ei kodinparannuksia. Äänestys lopettaa.
Huh? Jos olet korjannut jääkaapisi, olet siis parantanut kotiasi.
Miksi kondensaattori olisi olemassa (jääkaapit ovat erittäin karkeita, vaihtovirta on ainoa paljastettu elektroninen osa), ja mitä sinä "työskentelisit" suljetussa järjestelmässä, jossa ei ole huollettavia osia?
@XTL Yksivaiheiset induktiomoottorit tarvitsevat yleensä kondensaattorin käynnistykseen, ellei muuttuvanopeuksista käyttölaitetta ole. Myös kytkentäisillä virtalähteillä (jos jääkaapissasi on paljon älykkäitä valon ulkopuolella) on pidätyskorkki, vaikka sinun pitäisi olla sekaisin elektroniikassa koskettaaksesi sitä.
Kolme vastused:
#1
+13
Rod Fitzsimmons Frey
2010-07-23 19:24:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä lamppua. Sen lisäksi, että se pystyy enemmän kuin hajauttamaan virtaa, sillä on bonus kertoa sinulle, kun kondensaattori on tyhjä, koska valo sammuu.

Paras tapa on käyttää varavalopistoketta ja koskettaa kahta johdot kondensaattorin johtimiin. Pistokkeen puuttumisesta johto ja sähköteippi tekevät temppun, jos olet varovainen

Varmista, että se on hehkulamppu.
#2
+7
kkeilman
2010-08-06 03:17:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun tulisi käyttää eristettyä oikosulkuanturia purkaaksesi kondensaattorin oikein.

Tähän tarkoitukseen on tehty erityisiä oikosulkuantureita, mutta ainoat, jotka olen nähnyt verkossa, ovat todella suuria sovelluksia varten (kuten kiinnitettynä suuriin hot stick -tyyppisiin). Kun olin laivastossa, meillä oli hienoja kädessä pidettäviä kokoisia laitteita sisäkaappien käyttöä varten.

Internetissä on ohjeet sellaisen rakentamiseen, kun niitä ei ole ostettu. En ottaisi vain johtoa tai johtimia lampun pistorasiasta ja oikosulje korkki johtaen maahan - kompressorin käynnistys- / käyttökondensaattorit voivat olla melko korkealla kapasitanssilla ja pitää kunnollisen määrän energiaa. Jos päätit luoda DIY-oikosulkuanturin, varmista, että saat riittävän suuren vastuksen, jotta et vain tyhjennä korkkia välittömästi maahan (pohjimmiltaan luo suora oikosulku - vaarallinen).

Ja viimeiseksi. .. Tarkista ehdottomasti, että piiri on kytketty pois päältä kondensaattoriliittimissä sen jälkeen, kun olet valmis tyhjentämään ne - saatat ajatella, että se on kuollut ... mutta joskus et aina saa hyvää kontaktia lyijystä tai pura komponenttia kokonaan.

#3
+3
Eric Petroelje
2010-07-23 01:14:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarvitset 20000 ohmin 2 watin vastuksen. Etkö ole varma, olisiko suurissa kotikaupoissa sitä. Saattaa joutua soittamaan ympärille tai tarkistamaan laitteen korjaamolta.

http://www.westfloridacomponents.com/WW153/Power+Wirewound+Resistor+2W+20K+ohm+5%26%2337;.html
kokeile findchips.com


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...