Kysymys:
Miksi kansilevyt ovat epätasaisesti leveitä?
Vebjorn Ljosa
2010-07-27 17:52:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin 12 jalan pituisen 5/4 x 6 painekäsitellyssä mäntyaluslevyssä Home Depotilta. Vasta kun lasin ne alas, huomasin, että lautojen leveys kapenee merkittävästi jokaisen levyn päitä kohti. Katso alla oleva kuva. Kansi on valmis (edellisenä iltana - jee!), Mutta vain siksi, että tiedän ensi kerralla: onko minun odotettava tällaista leveyden vaihtelua? Vai olenko vain epäonninen siitä, mitä Home Depotilla oli tällä viikolla? Vai voinko välttää tämän ostamisen muualla?

Deck boards of uneven width

Onko kartio tasainen levyä pitkin, vai onko se kaikki viimeisellä jalalla? Onko se kaikilla laudoilla?
Kaikki levyt, enimmäkseen kahden viimeisen jalan molemmissa päissä.
En ole koskaan nähnyt sitä niin kauan ennen, mutta se kuulostaa varmasti höylän piikalta.
Asun Australiassa ja vastaava on täällä Bunnings. Lähetän erän takaisin, jos niin tapahtuisi täällä.
Kolme vastused:
#1
+5
Eric Petroelje
2010-07-27 18:15:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan aikaisemmin huomannut sitä, mutta Home Depot hankkii sahatavaransa eri tehtailta, joten ne voivat vaihdella hieman erästä. Se voi myös tasaantua hieman, kun puu kuivuu.

Yksi asia, jonka löysin ainakin alueellani, on se, että Home Depotin 5/4-kerroksiset levyt ovat merkittävästi erilaisia ​​kuin Lowesin . Lowes ovat hieman kapeampia, mutta hieman paksumpia ja varastot ovat ohuempia, mutta hieman leveämpiä. Oli erittäin ärsyttävää, kun sain lautoja yhdestä paikasta ja myöhemmin enemmän toisesta vain huomatessani, että ne eivät olleet oikeastaan ​​samoja mittoja.

+1 Joo, odota sitä ja katso, tasoittuvatko leveydet, kun levyt kuivuvat muutamassa viikossa / kuukaudessa.
#2
+3
Nicolai
2010-12-28 14:11:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä voi johtua puun erilaisista kosteustasoista. Jos levyt on pinottu eripituisilla laudoilla, pisimpien lautojen toinen pää työntyy kasasta. Tämä pää kuivuu nopeammin kuin muu levy.

Painekäsitellyt ovat yleensä melko märkiä, kun ostat niitä, ja kapenevat kuivumisen aikana. Siksi on myös hyvä ajatus, että kansilevyjen välillä on hyvin pieni rako, kun asetat ne alas, koska tämä todennäköisesti kasvaa, kun levyt kuivuvat.

Tässä tapauksessa niitä myytiin pituudeltaan tarkalleen 12 jalkaa.
Tämä ei tarkoita sitä, että ne olisi * varastoitu * täsmälleen 12 jalan pituisiksi. Jotkut levyt ovat saattaneet olla pinottuina 8 'pituisina.
#3
+2
WOPR
2010-12-28 14:45:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen pitäisi sopia täydellisesti. Lähettäisin sen takaisin ja saisin uuden erän, koska se ei sovi tarkoitukseen. Reunat voivat tarttua ja sirua, mikä voi olla ongelma paljain jaloin. Voit lieventää sitä hiomalla ristiriitaiset reunat ja tiivistämällä hyvän terassiöljyn, jos et voi häiritä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...