Kysymys:
Miksi ei laiteta tuuletusaukkoa, joka työntää ilmaa ullakolta taloon?
csmba
2010-07-22 03:08:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on tämä ajatus, ja koska se näyttää minulle loogiselta, mutta en näe sitä missään, epäilen, että minulta puuttuu jotain .. joten tässä se on:

Miksi ei laittaa tuuletusaukko, joka työntää ilmaa ullakolta taloon?

  • Kesällä kaikki haluavat tyhjentää kuuman ullakkoilman ulkona, on järkevää.
  • Talviaika , ullakko lämpenee edelleen, nopeammin kylmänä * aurinkoisena päivänä sitten taloni (koska minulla on vähän suoraa aurinkoa talooni, mutta myös missä tahansa hyvin eristetyssä talossa).
  • miksi et käytä kasvihuoneen "ullakko" -vaikutusta ja anna tuuletusaukon imeä kuumaa ilmaa ullakolta taloon? sinulla voi olla, että puhallin on kytketty termostaattiin, joka työntää ilmaa vain silloin, kun ullakon lämpötila> talon lämpötila ...

näyttää helpolta ja halvalta, mitä minulta puuttuu?

Oma ullakkoni on talvisin melko kylmä.
Oma ullakkoni on melko PÖLYINEN paikka. En ole varma, haluaninko tuulettimen potkivan puhaltaa kaikki eristysjätteet ja pölyn asuintilaan.
Ullisosi ei saisi olla muutamaa astetta lämpimämpi talvella, jos se on oikein tuuletettu ullakko.
Kolme vastused:
#1
+17
Sam Harwell
2010-07-22 03:25:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen lisäksi, että ullakko voi olla hyvin likainen, sinun on oltava huolissasi seuraavista:

  • Jos ullakolla on kaasulämmityslaitteita (keskuslämmitys, vedenlämmitin) Ne eivät välttämättä täytä määräyksiä, jotta ne voidaan liittää talon pääilmansyöttöön. Voit aiheuttaa suuren hiilimonoksidi (CO) -riskin kaasupolttolaitteiden väärästä tuuletuksesta.
  • Tuholaistorjuntayritykset voivat käyttää ankarampia "pölyttäviä" torjunta-aineita ullakkohuoneissa - tavaraa todellakaan halua liittyä kanssasi taloon. Eristys on usein löysää ja voi ärsyttää. Jos sinulla on paljon vanhempi talo, jossa saattaa olla asbestieristystä, sinulla on myös muita ongelmia.
  • Kun vedät ilmaa ullakolta, ulkoasu ilmoittaa sen uudelleen. Jos ulkona oleva ilma on erittäin kylmää, ullakko voi saavuttaa uudet matalat lämpötilat, jäätyä putket tai aiheuttaa muita vahinkoja. (Tätä voi tapahtua tai ei, mutta se on asia, josta varmista ennen kuin yritän tätä.)
#2
+11
Eric Petroelje
2010-07-22 03:12:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Riippuu luultavasti ilmastostasi, mutta täällä talvella kattoani on lumen peitossa ja ullakko on kylmä jopa aurinkoisena päivänä. Näyttää siltä, ​​että jos ullakko on taloa lämpimämpi, sinulla on joko eristys- tai tuuletusongelma.

#3
  0
Walker
2011-08-24 18:37:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tätä kutsutaan " positiivisen tulon ilmanvaihdoksi", ja sitä tehdään joskus Isossa-Britanniassa kondensaation hallitsemiseksi. Väite on, että parvella oleva ilma on lämpimämpää kuin ulkoilma ja että työntämällä se ylätasolle pakotat kostean ilman talosta.

Joskus se toimii hyvin vanhemmissa pieniä koteja, mutta uudelle rakennukselle on parempia järjestelmiä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...