Kysymys:
Pitäisikö minun käyttää pohjakerrosta valmiissa kellarikerroksessa?
mohlsen
2010-07-22 00:47:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viimeistelemme kellaria uudelleen, emmekä ole vielä päättäneet, mitä tehdä kerroksille. Osa kellarista on laatta, ja olemme kaikki asetettuja. Rec room-puoli tulee kuitenkin olemaan matto. Kellari on kuiva, eikä meillä ole koskaan ollut mitään vesi- tai kosteusongelmia.

Jotkut tutkimukset ovat sanoneet yksinkertaisen maton asettamisen tavalliseen tapaan, ajattelualustalla betonissa. Vaikka olenkin kunnossa, olen hieman huolissani kylmyydestä, höyrysulusta ja mukavuudesta (liian kovaa betonille). Yksi matto kaverit kertoi valmistavansa erityisiä tyynyjä, jotka ovat höyry- tai kosteudenkestäviä ja joilla ei ole homeongelmia ja jotka on valmistettu betonilattioille.

Muut ihmiset ovat sanoneet asettavansa 5 "-1" vaahtolevyä alas ja asentamalla sitten vanerin sen päälle. Se auttaisi eristämään, saamaan sen tuntumaan normaalilta lattialta ja tarjoamaan hyvän kosteussulun. Mutta tämä maksaisi enemmän työtä ja materiaaleja, ja leikattu huoneen korkeuteen (se on 7'8 "). Ja vaikka meillä ei ole ollut vesiongelmia, taivaan, kieltäydy, jos tekisimme, tämä olisi suuri kipu repiä se pois.

Mitä kaikki muut ovat tehneet? Onko suosituksia?

Kahdeksan vastused:
#1
+43
Chris Jaynes
2010-11-20 11:45:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viimein juuri valmistunut kellariprojektini. Vietin paljon aikaa verkossa ja grillasin ystäviä ja työtovereita heidän kellareistaan ​​kerätäkseen tietoja yrittäen tehdä tietoisen päätöksen juuri tästä aiheesta.

Tässä ovat harkitsemani vaihtoehdot:


mattolevyt suoraan betonin päälle

TUOTOT

 • halvat

CONS

 • kylmät jalat
 • kovat, anteeksiantamattomat lattiat
 • Kondensoitumismahdollisuus, vaikka lattia olisi pääosin kuiva

VERDICT

 • En löytänyt laatta, jonka pehmuste on riittävän paksu, jotta lattia olisi jopa lähellä mukavaa keskilännen Yhdysvaltain talvella

Perinteinen matto ja tyyny suoraan betonin päällä

TARJOUKSET

 • Melko halvat
 • Saatavana monia vaihtoehtoja maton ja pehmusteen paksuudesta

MIELET

 • Lattia on silti paljon kovempi kuin puinen aluslattia
 • Jopa paksut pehmusteet voivat silti jättää lattian hieman viileäksi
 • Kondensoitumis- / homeherkkyys , vaikka lattia olisi pääosin kuiva

VERDICT

 • Paksu pehmuste voi auttaa lattiaa tuntemaan vähemmän kylmältä ja vähemmän kovalta, mutta se ei sovi puuhun, varsinkin jos sinulla on lapsen s pohjakerros tai kuntosali kellarissa
 • Vaikuttaa siltä, ​​että kosteutta / hometta koskevaa ongelmaa pyritään estämään ilmanvaihto betonin ja maton välillä

Jäykkä vaahtomuovieriste alle 5/16 "vanerin aluslattia

PROS

 • halpa
 • hyvä R-arvo eristää kylmältä
 • Tuntuu melkein yhtä lämpimältä ja pehmeältä kuin tavallinen aluslattia

CONS

 • Mielipiteet vaihtelevat siitä, kuinka kauan vaahto kestää ennen hajoamista
 • Asennusohjeet vaihtelevat rajusti (jotkut ankkuroituvat suoraan lattiaan, toiset ankkuroituvat puujousituksen avulla jne.)
 • Mielipiteet vaihtelevat siitä, kuinka paljon ilmankiertoa vaahdossa esiintyy. sallisi

VERDICT

 • Vaikka se ei vaikuta kauhealta ajatukselta, ei vain ollut tarpeeksi tietoa tästä lähestymistavasta, jotta minusta tuntuisi mukavalta kokeilla sitä

DRIcore-tyyliset aluslattialaatat

PROS

 • Mitoitettu alapinta mahdollistaa erinomaisen ilmankierron betonin päällä
 • Tuntuu melkein yhtä lämpimältä ja pehmeältä kuin tavallinen aluslattia
 • Useimmat tulevat 2'x2 '-laatoiksi, joten ei ole 4'x8' -arkkeja, joita voi sietää ympärillä
 • Helppo asentaa, aivan kuten "kelluva" kovapuulattia
 • Mikään ei ole ankkuroitu betoniin

CONS

 • Ylivoimaisesti kallein vaihtoehto
 • Jokainen 4 neliöjalan paneeli on noin 5,50 dollaria [vuodesta 2016] USD

VERDICT

 • Minulla oli melko paljon lattiaa peittää, ja tämä oli aivan liian kallista. Se olisi saavuttanut 20 prosenttia projektin kokonaisbudjetista.

Mitoitettu aluskerros alle 5/16 "vanerin aluslattian alla

PÄIVITETTY maaliskuussa 2019

Vuosia sitten käyttämääni Platon-alusmateriaalia näyttää olevan vaikea löytää näinä päivinä. Home Depot tarjoaa tällä hetkellä samanlaista alusta-tuotetta, nimeltään DMX 1-STEP, ja muita voi olla saatavilla muilta valmistajilta.

TUOTOT

 • Rakoisa alapinta mahdollistaa erinomaisen ilmankierron betonin päällä
 • Tuntuu melkein yhtä lämpimältä ja pehmeältä tavallisena alustana
 • Paljon halvempi kuin DRIcore-laatat, koska Platon ostetaan erikseen suurina rullina.

CONS

 • Vaikeampi asentaa kuin luultavasti mikään muu vaihtoehto
 • 4'x8 'vanerin aluslattia ei ole hauskaa sietää
 • Edellyttää aluslattian ankkurointia betoniin

VERDICT

 • Vaikka se vaati enemmän manuaalista työtä, kustannukset olivat alle 10% siitä, mitä sillä olisi c ostan DRIcore-laatat
 • Sain sen vielä muutamassa päivässä vanerin siirtämisessä.
 • Käytin vasaraporaa ja Tapcon-betoniruuveja lattian kiinnittämiseen
 • Kellarikerrokseni on yhtä lämmin ja pehmeä kuin kaikki muut taloni kerrokset , eikä se maksanut käsivartta ja jalkaa
Hyvä vastaus Chris. Palaan tähän, kun olen valmis viimeistelemään kellarin.
menitkö matto + pehmuste vanerin aluslattialle sitten?
Hah. Hyvä kysymys. Käytin Legato-matto laatat, koska ne oli helppo tehdä itse, ja helppo vaihtaa yksittäiset laatat myöhemmin tarvittaessa.
Chris, käytin samanlaista tuotetta kuin DeltaFL, samalla menetelmällä. Olin huolissani korkeudesta (vanha talo, kellari ei ole korkea), joten jäykän vaahdon omaava ylimääräinen huijaus menetti 1-2 "korkeuden. Bloggasin aluslattiani täällä myöhempää tarvetta varten: http: // gregmaclellan. fi / blogi / kellari-alakerta /
erinomainen vastaus!
Linkki Platoniin on nyt kuollut (se ohjaa toisen yrityksen verkkosivustolle ja näyttää sitten 404-sivun).
Poistin kuolleen Platon-linkin ja lisäsin linkin, joka näyttää samanlaiselta tuotteelta, joten esimerkki on vielä tarkasteltava.
#2
+9
Pieter Venter
2010-08-03 08:02:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos kellarisi on todella kuiva, kuten ehdotat, kokolattiamatto on oikein.

Testattavaksi: Ota 1x1m muoviarkki (roskapussi tekisi) ja teipaa se lattialle varmistaaksesi. se on sinetöity ympäri. Jätä se ainakin 24 tunniksi ja katso, näkyykö kosteutta pohjassa.

Jos se on luun kuivaa, sinun pitäisi olla kunnossa. Remontoimme kellarimme ja mattoasentajan suosituksen perusteella käytimme todella laadukkaita aluslevyjä, joissa oli berberimatto.

Et koskaan sanoisi, että se olisi betonilla. Matto on loistava jalkojesi alla eikä lainkaan kylmä.

Uskon, että suurin tekijä on kosteus. Jos se ei ole kuiva kellari, laitan todennäköisesti alakerroksen sisään. En tiedä, onko kosteussulku todella "hyvä", koska se voisi todella vangita siellä olevan kosteuden, joka kertyy ajan myötä. Esimerkiksi DryCoressa (aluslattia) on kanavia alapuolella, jotka lopulta poistuvat sivuilta. Kaikki betoni vapauttaa jonkin verran kosteutta ajan myötä ja epäilen, että "hengittävä" matto on luultavasti parempi kuin jotain, jossa on muovisulku ja 100% tiiviste.

#3
+2
user45
2010-07-22 04:12:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kasvoin kalustetussa kellarissa, jossa oli vain matolla peitetty vaahtomuovimatto. Tuhkakivi-seinät päällystettiin UGL drylokilla ja se valaistiin jauhevalolla. Vaahto / matto toimi erittäin hyvin, ei luonnoksia, ei märkiä pisteitä, oli täydellinen levittää. Ei tarvinnut mennä niin pitkälle kuin lattiaan ja asun ankarassa talvi-ilmastossa.

#4
+2
Cheri Carpenter
2015-05-06 05:50:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uudempi tekniikka:

(a) " Floor Comfort", jonka R-4.5-luokitus on kosteus- ja höyrytiivis ja vain noin. 1/8 "paksu, joten mitään ongelmaa olemassa olevilla ovilla

(b) DryBarrier (korotettujen kanavien alla vedenpoistoa varten) 3/8" paksuja, ei löytynyt ulos R-luokitus.

#5
+1
Pam
2010-12-21 16:53:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En todellakaan aseta mattoa - veden valumisen tai vuotamisen jälkeen se haisee. Ja matolla on roskia. DriCore on aivan liian $$, ja nyt tarkastelen mahdollisesti vain vaahtomuovialustaa laminaatilla suoraan yläosassa. Tai voit laittaa vanerin aluslattian alas ja viimeistellä sen kuin puu. En ole päättänyt päättää mieltäni, mutta tutkin tällä hetkellä detlaa ja termaldryä. Ajatus kaiken ruuvaamisesta betoniin tekee minut levottomaksi.

Vastaten Pamin kommenttiin: "matolla on roskia". Kyllä. Se toimii suodattimena. Tutkimustulokset ovat, että kun liikut kokolattiamattoa vastaan ​​kovalla lattialla varustetulla huoneella, hengitettävään ilmaan heitetään vähemmän hiukkasia. Matto toimii suodattimena! Kaikki suodattimet toimivat parhaiten, kun ne puhdistetaan säännöllisesti. Imuroi vähintään kerran viikossa ja puhdista höyryllä vähintään kerran 18 kuukaudessa. (Ref-matto- ja mattoinstituutti)
#6
+1
DA01
2010-12-21 22:44:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kävin erittäin halpaa reittiä: Puhdistimme lattian ja värjäsimme sen (betonihappovärjäys) ja annoimme sille sitten kerroksen tiivisteainetta.

Se ei ole kaikille esteettisestä POV: sta, mutta pidämme siitä. Se oli halpaa eikä huolestunut homeesta tai kosteudesta.

#7
  0
user37507
2015-05-13 21:27:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asensimme ohuen alustan ja maton betonilattialle KY: n kellarissa vuonna 1978. Muuta kuin matto-tyyliä ei ole, jos päivämäärä on. Vetää osan huoneen lisäämiseksi eikä siinä ole hometta tai ongelmia. Jos se on kuiva, henkilökohtaiset mieltymykset.

#8
-2
user18287
2013-11-25 20:27:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Entä korkkilaatat, niiden pitäisi pitää kylmää.

Voisitko parantaa vastaustasi, erityisesti mainitsemalla korkin käytettäväksi alempilaatuisissa sovelluksissa (lämpötila- ja kosteusnäkökohdat) valmistajien tiedoista tai alan lehdestä (mieluiten vertaisarvioidusta)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...