Kysymys:
Lisäsin eristeen ullakkokattoihini, mutta olisinko pitänyt jättää tilaa ilmavirralle?
ristonj
2010-07-22 01:02:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisäsin ullakkokattoihin eristeen ja suljin ulkotilan ja ullakon välisen tilan eristykseen. Se laski lämmityslaskua 150 dollaria kuukaudessa, mutta olen nähnyt joitain tietoja, jotka olen voinut tehdä virheen katkaisemalla ilmavirran ullakollani.

Teinkö virheen, ja jos on, kuinka voin eristää ullakoni kunnolla? Lattiassa on jo eristys.

Vau, 150 dollaria kuukaudessa, se on huomattavaa. Näen, että olet keskellä Atlantin Yhdysvaltoja. Kuinka suuri talosi on ja mikä on kuukausittainen lämmityslaskusi? Kuinka eristys vaikutti ilmastointikustannuksiin?
150 dollaria kuukaudessa on koko sähkölaskuni. O.o
Vau. Taloni on eristämätön ja pahin lämmityslaskuni oli vajaat 90 dollaria (kuukaudelta, jonka tuona viikkona oli -15F). Sähkölaskuni on noin 30 dollaria talvella ja nousee 80 dollariin vain ilmastointikäytöllä kesällä!
Sähkölaskuni sai pahimmillaan jopa 400 dollaria kuukaudessa pienessä 2BR kaupunkiasunnossa. Nyt se on noin 250 dollaria kuukaudessa. HOA pyrkii päivittämään kaikki naapuruston talot.
Suurin osa loppuvuodesta, mukaan lukien kesä, on noin 100 dollaria.
Tärkein avain tähän kaikkeen, eikä kukaan korostanut tätä ...
Neljä vastused:
#1
+22
Niall C.
2010-07-22 01:10:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit ostaa ilmakanavia, jotka nitovat katon sisäpuolelle räystäskourujen yläpuolelle ja sopivat kattojen väliin. Tahto pitää auki noin 1 tuuman ilmarakon, jotta ilmavirta päästään eristekerroksen ohi. Ne, joita olen käyttänyt, on valmistettu styroksista ja IIRC: stä, ja ne maksavat noin 2 dollaria. Sinun pitäisi löytää ne kodinsisustuskaupan eristeen läheltä.

MUOKKAA: Niitä kutsutaan ohjauslevyiksi tai kattotuulettimiksi; näin ne asennetaan:

metal rafter vent between wooden roof and insulation

Kiitos, kuinka asennat nämä? Hanki tikkaat ja asenna ulkopuolelta vai asenna ne ullakolta?
@ristonj: He menevät ullakolle, pisteeseen, jossa katto kulkee ulkoseinän ohi. Kuulostaa siltä, ​​että eristimesi estää siellä olevan aukon, joten kun toinen pää tukoksen alla ja toinen pää yläpuolella, saat ilmavirran räystään tuuletusaukoista muuhun ullakoon.
kaikki ullakkohuoneet, jotka ovat valmiita, on asennettava nämä. Viehekoodien tavoin ja autotallien yläpuolella olevissa valmiissa huoneissa on yleensä viistot katot, ja ne tarvitsevat välilevyjä.
Tarvitset niitä vain, jos sinulla on tuuletusaukot räystäässä. Jos sinulla on tuuletusaukkoja ullakkokerroksen seinillä tai kattoharjalla, eristys voi mennä aina kattoon asti. Ajatuksena on antaa jonkin verran ilmaa kiertää ullakon osan läpi katon alla, mutta eristeen ulkopuolella kosteuden muodostumisen estämiseksi.
@Reed, tarvitset tuuletusaukkoja katon alaosassa ja yläosassa, eivätkä harjanteiset tuuletusaukot riitä sinne
#2
+20
Joe Phillips
2010-07-22 01:06:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun ilmavirta päästetään ulkopuolelle, kuumaa ilmaa voi päästä ulos. Jos se ei pääse paikoilleen, se lämmittää kattoa / kattoja ja aiheuttaa lumen sulamisen ja muuttuu sitten jääksi. Tämä voi vahingoittaa kattoasi monin tavoin. Myös kosteus jää loukkuun ullakolle ja voi aiheuttaa hometta tai vaurioita rakenteelle. että paeta (eli eristää ullakon katto huonosti)

Lämpimän kostean ilman poistuminen estää myös homeen muodostumisen.
Australiassa eristämme aina ullakon "lattian" ja meillä on yleensä katto riittävästi tuuletettuina estämään kosteuden kertyminen (ja lämmön kertyminen kesällä).
#3
+6
Michael
2010-12-18 12:38:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa muutamia erityyppisiä ullakkokuvioita. Yksi on eristää lattia ja tuulettaa lattian yläpuolella oleva tila soffit (räystäs) -aukkoilla ja ullakkopuhaltimella tai kahdella. Yksi syy ilmavirralle, jota ei ole mainittu, on se, että koska kuuma ilma poistuu katon yläosasta (riippumatta siitä, onko ullakkopuhallin päällä vai yksinkertaisesti käännetty nousevan kuuman ilman voimalla), niin se on korvataan jollakin. Jos soffit / eave-tuuletusaukkosi on kytketty, se imee ilmaa talostasi, mikä ei tietenkään ole hyvä sähkölaskusi kannalta.

On myös toinen tyyppi nimeltä CATHEDRALIZED ATTIC, joka on missä eristys asetetaan katon alapuolelle. CATHEDRALIZED ATTICS EI SAA ILMAISTA. Koska kuulostaa siltä, ​​että olisit katedraalannut ullakolle, sinun ei pitäisi asentaa soffit- / räystäsilma-aukkoja tai ohjauslevyjä.

Isossa-Britanniassa CATHEDRALIZED ATTIC kutsutaan "lämpimäksi katoksi"
Tämä terminologia auttoi minua todella ymmärtämään, miksi niin monet ihmiset vaativat, että ullakot tarvitsevat ilmanvaihtoa - mutta se ei ole ainoa tapa.Katso tämä upea, kattava artikkeli kaikista upeista yksityiskohdista https://www.buildingscience.com/documents/digests/bsd-102-understanding-attic-ventilation
#4
+4
Eric Petroelje
2010-07-22 01:09:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et halua sulkea tilaa ulkona ja ullakolla. Kuten Joe mainitsi, se katkaisee ilmavirran ullakolta ja aiheuttaa jääpatoja talvella. Se pitää myös ullasi ERITTÄIN kuumana kesällä ja nostaa AC-kustannuksiasi.

Ihannetapauksessa haluat "kylmän" ullakon - paljon eristystä katon ja ullakon välillä, eikä eristystä ullakon välillä ja katto sekä runsaasti sekoitus- ja harjanteen tuuletusaukkoja pitämään ilma kiertävän siellä.

Joillakin köyhillä paskareilla on kylpyhuoneen ja keittiön pakoputket, jotka poistuvat ullakolle, mikä tekee kosteuden kertymisestä toisen huolen. Soffet + harjanne ftw.
@Will - joo, minä olen heidän joukossaan :)
Näyttää olevan sama täällä siitä, mitä voin kertoa. Pahinta on, että minulla ei ole pääsyä ullakolle, joten jos se todella kaataa ullakolle, se pysyy sellaisena jonkin aikaa. Huokaus.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...