Kysymys:
Onko keskeneräisen kellarin eristäminen sen arvoista? Jos on, kuinka minun pitäisi mennä asiaan?
ceejayoz
2010-07-22 22:23:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on keskeneräinen, hyvin vedeneristetty kellari, jossa on tuhkakiviseinät ja betonilattia. Kaikki paitsi 15 cm korkeimmat 6 tuumaa ovat maan alla.

Kannattaako eristää seinät siellä? Kuinka tekisin sen? Meillä on melko pitkät, kylmät talvet ja kesät ovat yleensä leutoja - muutama 90 astetta F päivää, mutta enimmäkseen korkea 70-80.

Toivottavasti tarkoitat 90 astetta F
@Vebjorn LOL 90C .... yikes, se on vähän paahtavaa! :)
Ack! Kyllä, F! Hahaha.
Seitsemän vastused:
#1
+29
Rod Fitzsimmons Frey
2010-07-23 01:30:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdottomasti kannattaa eristää.

Betoni on huono eristin. 8 "betonilohkojen R-arvo on 1,1 - suunnilleen sama kuin 3/4" lastulevyn.

Metsäni kaulassa pakkasviiva on noin 3 'alaspäin. Joten olettaen, että talossa on 40x40 jalan neliön jalanjälki ja kellari on 8 'korkea:

160 lineaalijalkaa x 6 "= 80 neliöjalkaa alttiina ilmalle; 160 lineaalijalkaa x 3' syvä = 480 neliöjalkaa alttiina maaperälle pakkasviivan yläpuolella; 160 lineaalijalkaa x 4,5 'syvä = 720 neliöjalkaa alttiina maaperälle huurreviivan alapuolella.

Laske lämpöhäviöt kaavalla (Alue * (Tinside) - Toutside) / (lämpöresistanssi) Katso täältä täydellinen selitys

Olettaen, että ulkona on 0F ja sisällä 70 (sanoit pitkä ja kylmä :)), sanomme yllä olevan pakkasviiva on 20F ja alapuolella on 40F. = 19636 BTU / hrYhteensä: 46545 BTU / h.

Nyt suojaa ja eristä R20-eristeellä. Kutsu sitä tehokkaaksi R15: ksi johtuen nastojen aiheuttamasta lämpösillasta ja koska et tee tätä päivittäin, joten siellä on joitain aukkoja jne. Sitten kokonaismääräsi on 3414 BTU / h. Säästät yli 16 000 BTU / h r eli lähes 400 000 BTU / päivä.

6 kuukauden talvella se on 72 miljoonaa BTU: ta.

Säästösi dollarissa riippuvat alueesi energian hinnasta, lämmityksestäsi jne. 15 dollaria / miljoona BTU: ta ei ole epätavallista: se on korkeampi kuin Alberta, josta olen kotoisin, mutta matalampi kuin Kalifornia, missä olen nyt.

Erittäin informatiivinen, erinomainen selitys.
#2
+6
Chris Jaynes
2010-11-20 12:02:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valmistuin juuri kellarin viimeistelyprojektini. Tätä tein melko vähän tutkimusta. Tässä päädyin.

Liimatin 1/2 "jäykän vaahtomuovieristyksen suoraan lohkoihin vaahtoystävällisellä liimalla ja tiivistyin halkeamien väliin. Tämä lähestymistapa:

  • Tarjoaa höyrysulun
  • Pitää nastat suorassa kosketuksessa lohkojen kanssa
  • Lisää hieman enemmän seiniesi R-arvoon.

Sitten kehystin seinät 2 x 4: llä 16 ": n keskelle ja laitoin lasikuitupatjat eristykseen. Muutama ajateltava asia seiniä kehystettäessä:

  • Lattiasi / katto eivät todennäköisesti ole täysin yhdensuuntaisia, joten sinun on joko leikattava jokainen nasta korkeuteen tai tehtävä paljon valoa
  • Jos et aio peittää eristettä kipsilevyllä, varmista, että käytät eristettä, jolla EI ole voimapaperia. Kraft-paperin jättäminen alttiiksi voi aiheuttaa tulipalon vaaran.
  • Päätin olla jättämättä lohkoseinän ja nastaseinän välistä käytävää. Pidän mieluummin ylimääräisen lattiatilan. Laitoin uppoasennettavan laattakaton, jotta voin käyttää tulevia johdotuksia tällä tavalla. Jopa käytävän ollessa nastaseinän takana, säröilet silti kipsilevyyn jonnekin ...
  • Jos rakennat nastaseinän tasaisesti lohkoihin, varmista, että jätät ainakin tarpeeksi tilaa kaarien / jousien sijoittamiseksi lohkoseinään. Et halua asentaa kipsilevyä kaarevan nastaseinän päälle. :)
#3
+4
Dilbert789
2010-07-22 22:34:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eristät sen rakentamalla väärän seinän eteen, eristämällä lasikuitupatruunoilla (sp?) ja asettamalla muovihöyrysulun.

Valeille seinille jotkut tekevät 2x4, toiset 2x3 . Jotkut asettavat nastat 16 "keskuksiin, toiset 2 '. Jos aiot viimeistellä kellarin, suosittelen 2x4 & 16".

Aseta pystysuorat 2x4: t noin 1 tuuman päähän betoniseinästä, et halua niiden koskettavan betonia.
Henkilökohtaisesti haluaisin 2x6s tässä asetuksessa, mutta pidän myös ylimääräisestä seinätilasta varakaapeleiden / putkien / paksumman eristeen / jne. Ajamiseksi
#4
+2
Tester101
2010-07-22 22:45:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En todellakaan voi vastata sen arvoiseen osaan, mutta miten sanoisin, käytä polystyreenivaahtolevyä. Tässä on nopea tapa selvittää, miten se tehdään.

Se voi olla hyvä idea eristää. Et ehkä tunne kylmää / kuumaa ulkolämpötilan takia, mutta tuhlaat todennäköisesti rahaa lämmitys- / jäähdytyslaskuihisi. Se, että et tunne kylmää huoneessa, ei tarkoita sitä, että et käytä lämmitintä liikaa pitämään sitä siinä muodossa.

#5
+1
user45
2010-07-22 22:36:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun keskilännessä samalla ilmapiirillä ja vanhempieni talo on melkein täsmälleen sama kuin kuvailet omasi. Hyvin vedeneristetty, tuhkalohko (maalattu UGL drylokilla), betonilattia (kellarissa on kokolattiamatto) eikä eristystä. Lapsena vietin useita tunteja leikkimässä siellä, enkä ollut koskaan kylmä edes kylminä talvipäivinä. Joten sanoisin ei, en näe tarvetta eristää.

Meidän tulee melko viileä - minun on mitattava tänä talvena, mutta se tuntuu 5-10 astetta viileämmältä. Liitin joitain luonnoksia vaahtomuovilla, mikä teki eron.
@ceejayoz Ahh joo, jos sinulla on luonnoksia, se on aivan toinen asia. Kytke ehdottomasti ne.
Joo, koko talo oli melko luonnollinen, kun ostimme sen. Tein paljon pieniä, nopeita korjauksia, jotka tekivät valtavan eron - eristivät kuumavesiputket, uuden uunin jne. Nyt etsin vähemmän ilmeisiä juttuja. :-)
@ceejayoz Lähetin vastauksen toiseen kysymykseen yrityksen palkkaamisesta katsomaan taloa / kellaria infrapunakameralla. He voivat kertoa tarkalleen missä lämpötilaerot ovat. Saattaa maksaa sinulle muutama sata palvelusta, mutta jos laskusi putoavat tarpeeksi, se maksaa itsensä.
#6
  0
Paul
2015-09-14 17:50:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nämä ovat kaikki erittäin hyviä kohtia. Kiitos lähettämisestä.
Haluan lisätä muutaman näkökohdan kokemukseni perusteella. Ensimmäiseen kysymykseen; "pitäisikö minun lämmittää keskeneräinen kellarini?" Kysyisin edelleen:

1 - Minkä tyyppistä eristystä sinulla on kellarin katon / pääkerroksen välissä? Koska minulla oli tilaa kerrosten välillä, minulla on R12.

2- Kuinka syvä olet kellarissa? (maanalainen)

3- Kuinka aiot käyttää keskeneräistä kellariasi talvella?

Annan sinulle idean rakentamalla kotini rinteelle ja minulla on kaksi kellaria noin 5 jalan eri tasoilla. Alempi kellari on 8 metriä maan alapuolella korkeimpien kukkuloiden puolella. Ymmärrän, että tämä on poikkeus, ja selitän, että seinä on 13 jalkaa korkea ja 30% paksumpi, jotta se kestää ulkokuorman.

Lämmittin molempia kellareita kuuden ensimmäisen vuoden ajan. (21 celsiusastetta) Yksi viikko kylmällä talvella kellarikuumeni meni pois linjalta. (korjaukset) Huomasin, että ylempi kellari oli jäähtynyt noin 12 asteeseen, mutta katson, että tällä alueella päärakennuskattila toimii, joten käytännössä lämmitysputkien tuottama säteilylämpö on jonkin verran. Alempi kellarialue ei koskaan laskenut alle 17 asteen huolimatta siitä, että en koskaan palauttanut lämpöä siellä 4 vuodessa.

Alempi kellari on avoin myös yläkertaan portaikon kautta. Pienellä edullisella lasersäteilijällä (20 dollaria) huomasin 1,5 asteen eron kellarikerroksessa kellarikattoon .. vihjaen minulle, että maan säteilylämpö nousee kattoon ja siten ylös pääkerrokseen auttaen minua lämmittämään pääkerroksessa. Joten kysyin itseltäni, miksi eristin kellarin alemmat seinät sen sijaan, että hyödynsin maaperän lämpöä? Nyt on ollut muutama vuosi, ja huomaan, että lämmityslaskuni ovat yleensä noin 27% pienemmät jättämällä lämpö pois alakerrasta ja sallimalla muutaman asteen nousun päärakennuksessa. Loppujen lopuksi totean, että on olemassa muutamia tekijöitä, jotka on otettava huomioon, koska tilankäyttö ja kodin rakentaminen voivat olla ainutlaatuisia.

#7
-2
Eric Petroelje
2010-07-22 23:07:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ottaen huomioon, että se on maanalainen ja eristetty noin 5 tuumalla betonia, joten lyön vetoa, että se on jo paljon paremmin eristetty kuin muu talosi. Talvella maaperän lämpötila on yleensä lämpimämpi kuin ilman lämpötila, joten se yleensä tekee tilanteesta vieläkin paremman.

Jos siellä on kylmä talvella, se johtuu todennäköisesti siitä, että sinulla ei ole yhtään lämmönvaihtoaukot kellarissa (monissa taloissa ei ole tai ne ovat aina kiinni).

Jos sinulla on kuitenkin nämä raakat yhden ruudun "kellari-ikkunat", suosittelen, että vaihdat ne lasilohkoon. Se olisi melkein varmasti rahan arvoinen.

Joo, haluan tehdä lasitiilet.
Kellari-ikkunoita vaaditaan yleensä, jos siellä on asuintilaa, palotietä tulipalon sattuessa.
@Rod - Ehkä koodisi ovat erilaiset kuin minun, mutta kaikkialla, mistä tiedän, se pätee vain, jos sinulla on todellisia makuuhuoneita siellä. Riippumatta "varastotilasta" kellari-ikkuna ei koskaan tule olemaan poistumisikkuna. Se on liian pieni ja liian korkea lattiasta.
@Rod Fitzsimmons Frey Kellarikerroksemme ikkunat ovat aivan liian pieniä päästäkseen läpi (ne on myös purettava sorkkarilla).
Luulen, että olet oikeassa jopa Albertassa, missä ajattelin - vain makuuhuoneet.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...