Kysymys:
Mitkä ovat LED-valaistuksen edut ja haitat kotikäyttöön?
Slartibartfast
2010-07-22 21:02:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kiinnostunut asentamaan LED-valot kotiini, ja minulla on ongelma LED-lamppujen ostamisen ja oman ratkaisuni valinnan välillä. Minulla on joitain kysymyksiä siitä, miten tehdä itse:

Kuinka tehokas se on? Yksi 1 W: n led voi tuottaa noin 90 lm, mikä kuulostaa vaikuttavalta, mutta mitä lm / W minun pitäisi odottaa 12 V -muuntajan 8 * 3 ledille yhdistettynä tasasuuntaajan häviöihin, himmentimeen ja vastuksiin?

Valon laatu? Kuinka lämmin valkoinen on verrattavissa loisteputkiin? Antaisiko muutaman keltaisen LEDin sekoittaminen mukavampaa väriä?

Neljä vastused:
#1
+12
csmba
2010-07-22 22:04:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet ongelmat täällä. Sallikaa minun mennä läpi niin yksityiskohtaisesti kuin mahdollista: Tausta: Rakastan energiatehokkuutta, ja keittiössäni tutkin tätä LED Vs CFL vs hehkulamppua laajasti. Huomaa, että myös lupa (oikeudelliset) vaikutukset riippuvat siitä, mistä valtiosta poistut (CA: lla on esimerkiksi otsikko 24).

Liitintyypit: On useita liittimiä, jotka tekevät päätöksen jonka valoa voit käyttää hankalasti. tärkeimmät ovat

Edison : ruuvityyppi, hyväksyy CFL-, hehkulamput ja jotkut LED-lamput

Nastat (2 tai 4) vahva>: Hyväksyy loisteputken. Keksi keksittiin lähinnä siksi, että luvatarkoituksiin he voivat varmistaa, että asennat tehokkaan valon, eivätkä vaihda CFL-lamppua hehkulamppuun, kun olet läpäissyt luvan.

GU10 : käytetään enimmäkseen suurjännitehalogeeniin

GU5.3-kaksinastainen : käytetään enimmäkseen matalajännitteiseen halogeeniin

Korkean tason säännöt:

  • Et koskaan tule hehkulamppuun, kun se on hehkulamppuinen Vs CFL (Edison, ruuvijärjestelmä). LEDit saapuvat sinne, mutta eivät riitä hintojen perustelemiseen, ja niiden valoteho on hyvin pieni.

  • Voit käyttää nastan loisteputkea vain, jos sinulla on loisteputki "hw". se on ainoa asia, jonka voit kytkeä sinne suunnitellusti.

  • Älä koskaan käytä halogeenia. Jos se on GU10 (verkkojännite), hanki 20--30 dollarin LED (MR16). saat 4W Vs 35W. Valoteho on pienempi, mutta voit saada HW: n yksinkertaisesti useammilla päillä. Korvaa 3 halogeenia viidellä LEDillä ja olet kunnossa valon ja energiansäästön kannalta

  • Jos halogeeni on matala jännite, asiat muuttuvat hankaliksi. Voit vain korvata pään 3-5W kaksinapaisella LEDillä. he käyttävät 10-20 dollaria. Heidän ongelmansa on, että sinun on varmistettava, että pienjännitemuuntajasi toimii. muuntimilla on ns. "minimaalinen kuorma". Suurimmalle osalle he odottavat 35-50 W: n halogeenia, joten niiden kuormitus on minimaalinen 10-20. Tämä tarkoittaa, että kun liität 3 W: n LED: n, ne eivät välttämättä käynnisty. Voit ratkaista sen joko käyttämällä kaukomuuntajaa, joka syöttää "tarpeeksi" LED-lamppuja, tai hankkia muuntaja, joka on "led" suunniteltu, mutta oikeastaan ​​kaikki se tarkoittaa että sillä on vähäinen 3 watin kuormitus ja menee aina johonkin asti (minulla on 3–60 W monopisteille).

Latin yleinen vinkki: älä sotku himmentimien kanssa. Vain päällä / pois päältä.

Omat valintani: Keittiön upotettavaan valoon sain LED LR6-GU24. Se on 12 W, ajattele, että fluoresoiva tapa ehdottaa, että laitan 23 W: n polttimon kullekin näistä (minulla on 7). Tämä tarkoittaa 50% säästöä. Sama valoteho (heidän mukaansa se on 65 W: n ekvivalentti, mutta tuntuu lähempänä 90 W: ta). Kukaan ei voi sanoa sen olevan LED BTW, se on kirkas ja tasainen (ei "pin" valoa, ja hyvin levinnyt) .Kustannustehokas: loistava! vähemmän energiaa ja ennakkomaksut olivat samat kuin loisteputkiyhdistelmän saaminen. (saatat saada halvempaa loisteputkea, ellei se ole lupaa ja teet Edison-tyyppisen).

Lepakovalojen osalta menin 3 monopisteen kanssa. Jokaisella on sisäänrakennettu muuntaja. En ostanut (suosittelen, ettet koskaan) ostanut "LED-lamppuja", koska maksat valtavan palkkion LED HW: n saamisesta. Sain juuri muuntajan pienellä 3 W: n kuormalla. Heitin sitten pois GU5.3-kaksinapaisen halogeenin ja sain Maxxima LED MR16. Ne ovat erittäin hyvä hinta-laatu-yritys. Verroin valoa 30 dollarin GE: hen ja nämä ovat yhtä hyviä. Huomaa, että 3 W: lla se on todellakin vain ympäröivää valoa. hyvä baarin yli jonkin muun huoneen valon lisäksi. Jos tarvitset enemmän virtaa, hanki 4 tai 5 W polttimot. katso maxxima-sivusto

Kohdevalojen kohdalla keskikokoisen huoneen keskellä menin paljon halvemmalla Lowesin "verkkojännitteellä". Nämä kalusteet odottavat GU10-halogeenia (25-50 W). Sain tässä tapauksessa kalliimmat 30 dollarin LED-GU10-lamput (GE, kotivarastossa). Ne ovat hienoja, mutta toivon, että voit tehdä paremmin hinnalla. Minulla on 5 ja oikein kohdistetulle keskikokoiselle ruokasalille, se on mukava valo käyttää syömisen aikana.

+1 ehdotetuille tyypeille. Olen huolissani LEDeistä (ainakin niistä, jotka ovat helposti saatavana Isossa-Britanniassa), jotka antavat valoa aivan kuten bulgarialainen sirumyymälä. Kukaan sai UK-lähteitä kunnollisen värilämpötilan GU10-LED-lampuille?
#2
+3
Vebjorn Ljosa
2010-07-22 21:54:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sekoita myös muutamassa muussa värissä ja sekoita sitten mikrokontrollerilla sopiva väri kellonajan, mielialan ja parhaillaan toistettavan musiikin perusteella.

#3
+2
bobobobo
2011-03-13 18:49:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harkitse, että LED-valo heittää teräviä varjoja. Vaikka LED: n valoteho on suuri, vaikutus on kirkkaita ja tummia varjoja (kuten käsin tai mihin tahansa). Lisäksi LED-valot näyttävät itsessään erittäin kirkkailta kattoon ja kiinnittävät katseesi.

Loisteputket tekevät paljon paremman atm-toiminnon matkimalla hehkulamppujen tai halogeenilamppujen lämpöä sekä sironta että väri.

En ole varma miltä se näyttää, jos sekoitat keltaisia ​​LED-valoja sisään, mutta valkoiset LEDit, jotka olen nähnyt, ovat olleet hyvin "kylmiä" (melkein epämääräisesti sinisiä värjätty).

#4
  0
user933
2010-10-13 20:42:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä csmban kanssa siitä, että Cree LR6 -valot ovat upeita. Laitoin niistä 8 olohuoneeseeni muutama viikko sitten (ei kattovalaisimia aiemmin, vain pari lattiavalaisinta.) Upea valaistus. LR6: lla on monivärinen LED-väri mikrokontrollerilla, joka pitää valon sopivan värisenä (tapauksessani 2700K). Erittäin suositeltava.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...