Kysymys:
Pitäisikö minun levittää autovahaa ilmastointilaitteeni ulkopuolelle?
Brian
2010-07-29 00:37:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Erilaisten keskustelujen avulla perheenjäsenten ja ystävien kanssa minulle on kerrottu, että on hyvä levittää turvakerros ilmastointilaitteen rungon ulkopuolelle. Oletan, että tällä pyritään säilyttämään suojatiiviste ja estämään korroosiota. Onko kukaan tehnyt tätä aiemmin? Ostin juuri uuden Trane XR15 -yksikön huhtikuussa ja haluan pitää sen tip-top-muodossa mahdollisimman kauan.

Seitsemän vastused:
#1
+9
Doresoom
2010-07-29 01:11:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta näyttää siltä, ​​että verkkolaitteen ulkopinnan vahaaminen suojaa vain kosmeettisia valintoja. Jos olet kiinnostunut pitämään laitteen ulkonäön hyvältä, se voi auttaa. Muuten en ponnistelisi.

Estäisikö vahaus korroosiota? Oletan, että haluat kehyksen parhaan säilyttävän yksikön käyttöiän.
#2
+7
Mike Powell
2010-07-29 07:51:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen nähnyt ulkoyksiköiden, joiden maali on haalistunut ja muuttunut kalkkimaiseksi useiden palvelusvuosien jälkeen. Oletan, että sen vahaus voi estää tai viivästyttää tätä, mutta olen samaa mieltä Doresoomin kanssa siitä, että hyöty on todella pääasiassa kosmeettista.

#3
+3
myron-semack
2010-07-29 15:37:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos teet tämän, varmista, että et pääse kelaan! Näin tekeminen vahingoittaisi yksikön suorituskykyä.

Kuten muut ovat sanoneet, tämä on täysin kosmeettinen asia. Se ei auta yksikön elämää paljon. Kun yksikkö on vaihdettava, se johtuu siitä, että kela tai kompressori on rikki (todennäköisesti 15 vuotta myöhemmin), ja olet päättänyt, ettei sitä kannata korjata. Sitä ei tarvitse vaihtaa, koska rungossa on jonkin verran pinnan ruostetta.

#4
+3
flbigo12
2010-07-29 16:49:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trane-yksikössä on erityinen maalikerros, joka saa sen näyttämään hyvältä vuosien ajan. Epäilen, että sinun on vahatettava sitä.

enter image descriptionhere

Katso Trane-tietopaketin sivu 5:.

Ok, on järkevää, joten ne levittävät jauhemaalia.
Vaikka se on jauhemaalattu, se voi silti ruostua. Tämän todennäköisyydet ovat kuitenkin vähäiset, koska se olisi knicked paikassa alkaa ruostua.
#5
+2
Eric Petroelje
2010-07-29 01:03:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan ennen kuullut tästä. Mainitseeko se jotain sen tekemisestä yksikön huolto-oppaassa? Jos ei, niin en todennäköisesti häiritse.

En nähnyt sitä. Se mainittiin käytettyinä ilmastointikorjaamon neuvona.
#6
  0
corymathews
2010-07-29 01:44:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä heikentää kapasiteettia ja tehokkuutta

Kuten http://www.ccacac.com/maintenance-tips/tips/maintenance-homeowners-can -do / siinä puhutaan vain rikkaruohoista ja lialta, paljon vähemmän paksusta vahakerroksesta.

  1. Pidä ulkoyksikkösi puhtaana ja puhtaana roskista ja kasveista. Ruoholeikkeet ja viiniköynnökset voivat tukkia ulkokäämin ja rajoittaa ilmavirtaa. Tämä heikentää kapasiteettia ja tehokkuutta. Varmista, että holkit ja pensaat eivät kasva liian lähelle yksikköä ja estävät ilmavirtaa. Ilman on kyettävä poistumaan vapaasti yksikön poistoaukosta. Kaikki tämän alueen rajoitukset voivat aiheuttaa kuuman ilman kierrätyksen takaisin yksikön läpi. Tämä saa yksikön toimimaan paljon kovemmin ja vähentämään tehokkuutta ja kapasiteettia.

  2. Huuhtele kela ulkoyksikössä. Tämä puhdistaa kelasta irtonaisen lian, suolan ja hiekan. Älä pese sitä paineella, vaan huuhtele se vain ylhäältä alas, jotta lika pääsee virtaamaan vapaasti. Sen peseminen paineella voi pakata lian kelan keskelle. Painetta tulisi käyttää vain sisäpuolelta ulospäin, jotta lika voidaan työntää ulos sisäänpäin. Käämi on huuhdeltava noin kerran kuukaudessa jäähdytyskauden aikana.

Minun ei tarvitse olla samaa mieltä tämän kanssa - kyseisessä asiakirjassa viitataan likaan ja rikkaruohoihin, jotka tukkivat yksikön ulkopuolella olevat tuuletusaukot tai kerääntyvät sisällä olevaan kelaan. Nämä ovat asioita, jotka voivat vähentää lämmön siirtymistä kelasta. Vahakerralla yksikön ulkopuolella ei tule olemaan mitään vaikutusta ilmavirtaan tai lämmönsiirtoon. Huomaa, että emme puhu "paksusta vahakerroksesta", vaan hyvin ohuesta vahakerroksesta - jos sitä levitetään kuten autollesi, melkein kaikki vaha pyyhitään levityksen jälkeen.
#7
  0
Cody C
2010-07-29 17:18:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletan, että puhut kondensaatioyksiköstä, joka istuu ulkona?

Sanoisin, että kuluttaa yksikköä kauan ennen kuin kehys vaurioituu tarpeeksi vaikuttamaan sen toimintaan.

Kyllä, lauhdutinyksikkö ulkona. Vieraana ilmastointikorjaaja sanoi, että syövyttävät kemikaalit, kuten torjunta-aineet ja lannoitteet, pidetään myös kaukana yksiköstä
Hän luultavasti sanoi tekevän sen, koska syövyttäviä kemikaaleja voi päästä kelaan ("jäähdytin" ulkoyksikön ritilöiden takana). Ruostunut kela vuotaa, ja vuotava kela on usein korjaus> 1000 dollaria!


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...