Kysymys:
Mikä on paras tapa korvata talon pistoke tai kytkin alumiinijohdoilla?
MattGrommes
2010-07-22 20:11:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Talossani on alumiinijohdotus, jota ymmärrykseni ei enää suositella. Kuinka vaihdan pistokkeen tai kytkimen, koska uusi laite käyttää vain kuparijohtimia?

Vau, en ole koskaan ennen kuullut alumiinilangan käytöstä talossa. http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminum_wire
Sinulla on palovaara! Alumiini hapettuu ajan myötä, mikä lisää liitosten kestävyyttä. Vastus x virta = liitännässä menetetty teho (lämpö). Yhteys lämpenee ja jäähtyy, liikkuu hitaasti irti ja heikentää yhteyttä edelleen. Vanhassa paikassa meillä oli valokaari pääkatkaisijapaneelin sisällä liitännöissä alumiinisyöttöjohtoihin tämän takia!
Pelkästään alumiinilangan annostelu tarkoittaa, että sinulla on palovaara. Oikein asennetut alumiinilla yhteensopivat laitteet ovat olleet käytössä jo vuosikymmeniä. Suurin osa nykyisin tällä hetkellä asennettavista kodeista on edelleen alumiinia. Lähes kaikki paneelien pääkorvakkeet ovat alumiinia, joten koska alumiinipitoisuus on tulipalovaara. Kun uudistan koteja alumiinilangalla, käytän aina antioksidiyhdistettä, kuten noaloxia, tai deoxia, joita käytän kahta pääasiaa, mutta on olemassa monia tuotemerkkejä, jotka toimivat. toinen asia on kiristää ruuvit kunnolla. Al-lanka on yhtä turvallinen kuin kuparin takapisto.
Kymmenen vastused:
#1
+18
gregmac
2010-07-23 07:07:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit tehdä sen kahdella tavalla:

 • Käytä CO / ALR-kytkimiä / -astioita : nämä on suunniteltu erityisesti alumiinilangalle. Heille on "CO / ALR" leimattu jonnekin. Kun liität langan, käytä tahnaa, kuten Noalox (lippukaupat myyvät sitä).

 • Käytä lankayhteyttä : Joskus ei ole mahdollista löytää CO / ALR-kytkimiä tarvitsemallasi toiminnolla tai tyylillä. Voit liittää itse kytkimeen kuparilangalla tavalliseen tapaan ja liittää sitten kuparilangan alumiiniseen # 63-johdinliittimellä . Tässä on kuva 3-tie-himmenninkytkimestä, jonka asennin tällä menetelmällä:

  alt text (anteeksi epäselvä kuva)

  Huomaa, että teet saman asian kytkimillä, jotka johdot ovat jo lähtemässä niistä (kuten useimmat himmenninkytkimet) tai muita kiinnittimiä.

  enter image description here


Lainaan ESA: n (Ontarion sähköturvallisuusviranomainen) ilmoitusta alumiinijohdoista asunnoissa asennukset:

Vaikka säännöstössä ei vaadita, on suositeltavaa, että kiinteiden alumiinijohtimien paljaat päät päällystetään hyväksytyllä liitosseoksella.

.. .

 • Ontarion sähköturvallisuuskoodi sallii alumiinijohtojen asennuksen.
 • Alumiinijohtimien päätteille ja liitoksille on annettava riittävät varotoimet;
 • Itse alumiinijohdot ovat turvallisia, jos liitännät ja päätteet tehdään oikein vahingoittamatta johtoa ja alumiinilangan kanssa hyväksyttyjä laitteita.
 • Alumiinijohdotuksia käytetään nykyään laajalti suurempien kaupalliset ja teolliset syöttölaitteet. Sähkönjakeluyritykset käyttävät sitä laajasti jakelujärjestelmissään, mukaan lukien useimpien asuntojen toimituskaapeli; Itse asiassa sitä voidaan edelleen käyttää nykyään asuntojen sisätilojen johdotusjärjestelmiin sekä muihin rakenteisiin.

...

Alumiinijohdotus itsessään on turvallista ja jos asianmukaiset liitännät ja päätteet tehdään vahingoittamatta johtoa ja käyttämällä hyväksyttyjä materiaaleja, jotka on asennettu Ontarion sähköturvallisuuskoodin ja valmistajan ohjeiden mukaisesti, alumiinijohdotuksessa ei pitäisi olla ongelmia asennus.


Kummassakin tapauksessa:

 • Yhdistä # 63 johdinliittimeen.
 • Käytä antioksidanttitahnaa vaijeriin ja muihin liitoksiin, joissa on alumiinia (levitä johtoihin ennen kuin kiinnität liittimen).
 • Käytä teräsharjalla hapettumisen poistamista ennen tahnan levittämistä ja liitoksen tekemistä.
Hei @gregmac kuvasi ei ole enää saatavilla. Pystytkö lataamaan sen uudelleen?
CPSC: n (Consumer Product Safety Commission) mukaan "CO / ALR-laitteita on pidettävä parhaimmillaan epätäydellisenä korjauksena", joka on tarkoitettu vain "epäonnistuneen alumiinipäätteen väliaikaiseksi hätätilanteeksi". Vaikka @Jerr: n [alla oleva vastaus] (http://diy.stackexchange.com/a/7372/13142) näyttää olevan vähemmän yksityiskohtainen, se näyttää olevan turvallisin tapa käsitellä alumiinijohdotuksia. Katso lisätietoja osoitteesta http://www.cpsc.gov//PageFiles/118856/516.pdf.
Käytä hapettumista estävää tahnaa, mutta harjaa myös paljaat johdot ennen pastan levittämistä. ;-)
@kevinmicke Minusta on vaikea ottaa CPSC-asiakirjaa liian vakavasti, vaikka siinä ei edes mainita antioksidanttitahnaa ollenkaan. Vertaa sitä siihen, mitä ESA sanoo, jonka lisäsin vastaukseeni.
#2
+8
MattGrommes
2010-07-22 20:16:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä tein talossani internet-tutkimuksen perusteella ja kysyin isältäni, rakennusvalvojalta.

 1. Osta useita lankamuttereita, jotka on valmistettu monenlaisille langoille ja korroosionestoaine (yleensä saatavana samassa rautakaupan alueella).
 2. Ota kuparilanka ja kierrä se yhteen alumiinilangan kanssa.
 3. Laita seos langalle ja osa metallirangan sisään. vaijerimutteri.
 4. Kierrä lankamutteri tekemäsi langan kierteeseen.
 5. Käytä uutta kuparipäätä liittääksesi uuteen pistokkeeseen / kytkimeen.
Erittäin tärkeä turvaohje yllä olevalle: Mielestäni sinun on laitettava korroosioseos ENNEN kuin kierrät johdot yhteen. Tämä estää kahden metallilangan välisen bimetallikorroosion, mikä johtaisi suurempaan vastukseen ja tulipaloon. Pelkkä sen levittäminen sen jälkeen, kun olet jo liittänyt johdot, ei riitä.
Vaikka tämä estää korroosiota, etkö silti saa aikaan kuparin ja alumiinin laajenevan lämmön aiheuttamaa eroa?
Jos sinun on liitettävä kupari alumiiniin, älä kierrä kuparia suoraan alumiinilla. Kaksi syövät toisiaan, ja vastus ja lämpö lisääntyvät. Ainoa tapa liittää kupari turvallisesti alumiiniin on käyttää kyseiseen käyttötarkoitukseen tarkoitettua laitetta. Muut täällä mainitsivat lankamutterin, jota voit käyttää turvallisesti.
Käytä myös metalliharjaa paljaalla alumiinilla ennen ruostetta (hapettumista) estävän tahnan levittämistä.
#3
+6
Keith Knecht
2012-10-08 05:04:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen lisensoitu sähköasentaja Connecticutissa. Omassa huoneistossa on alumiinijohdotus, suosittelen alum.con-liittimiä, koska ne ovat kodinomistajaystävällisiä. Kaksi menetelmää on esitetty:

 1. erityinen vääntömomenttiruuvimeisseli (suositus)
 2. joukko erityisohjeita kierrosten lukumäärälle kupari- / alumiinipuolella.

Suuret vakuutusyhtiöt hyväksyvät nämä liittimet nopeasti. Niiden haittapuoli on hinta: noin 2,00 dollaria kukin ja luku kolme pistorasiaa kohden, jos päätät tehdä myös perusteet.

Lisäksi ne ovat hieman suurempia kuin tavalliset lankamutterit, mikä lisää hieman vaikeuksia langalle ja laitteelle huone olemassa olevassa laitelaatikossa. Ne näyttävät olevan useimmissa tapauksissa koodin mukaisia ​​kuutiometrin kapasiteetille.

Olen asentanut ne kotiini ja naapureihini. Suurin ongelma alumiinikaapelikaariongelmissa ovat huonosti eristetyt ulkoseinät ja suuret lämpötilan muutokset tapahtuvat vuosien varrella laajentamalla / supistumalla. Toivottavasti tämä auttaa.

Älä käytä Ideal-violetteja lankamuttereita; Olen nähnyt liian monta sulaa; se on huono tuote.

#4
+5
Jerr
2011-07-02 00:14:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomasin, että minulla on sama ongelma täällä. Tutkimukseni on havainnut, että alumiinijohdot ovat UNSAFE, ja sinun on oltava hyvin varovainen tekemäsi suhteen. Kaksi vaihtoehtoa ovat:

 1. Vaihda johdot. Tämä ei ole turvallista tehdä itse (sinun pitäisi todella hankkia lisensoitu urakoitsija), ja se näyttää maksavan useita tuhansia dollareita (kuten 8000 dollaria + 1600 neliömetrin koti).
 2. Käytä AlumiConn. Nämä tavarat on todella hyväksytty käytettäväksi alumiinista kupariliitäntöihin (muut tässä mainitut letit EI OLE), ja voit saada ilmaisen näytteen kokeilemaan sitä. On toinenkin asia, nimeltään COPALUM, mutta se ei oikeastaan ​​ole jotain, jota voit tehdä itse. Wikipediassa on hyviä tietoja tästä.

Päivitän, kun saan todellisen AlumiConn-liitinmallini nähdäksesi, onko se käyttökelpoinen vaihtoehto. Turvallisin vaihtoehto olisi saada valtuutettu sähköasentaja liittää talo uudelleen kuparilla, koska alumiiniliitännät ovat luonnostaan ​​vaarallisia (ja löydät todennäköisesti muita asioita, kuten huonot katkaisijat, 3-johtiminen 240 V 4-johtimisen sijaan ja huonosti merkitty katkaisulaatikko kuten minä). Minulla on ollut astioita talossani kipinää ja liitännät sulavat alumiinin takia, joten ota tämä vakavasti.

Muokkaus 1: CPSC: stä (PDF) (Kulutustuoteturvallisuuskomissio).

"koska alumiiniliitännät ovat luonnostaan ​​vaarallisia" Kuinka niin? Eikö ainoa vaara, kun sekoitat ne kuparin tai muiden hyväksymättömien komponenttien kanssa?
Sinulla on edelleen ongelma hapettumisesta. Kun yhteys hapetetaan, se lisää vastusta, mikä viime kädessä tarkoittaa lämpöä. Päivitän viestini linkillä alumiinijohdotusta koskevaan CPSC-asiakirjaan.
Alumiinijohtimen pääkysymys on, että alumiini laajenee enemmän kuin kupari kuumennettaessa. Tämä voi estää löysät yhteydet, jotka voivat johtaa kaaren muodostumiseen liittymiskohdassa.
@Zach Tiedän, että tulen vuosia myöhemmin täällä, bu Jerr on oikeassa. Alumiiniruoste (alumiinioksidi) on tehokas sähköeriste. Se ei johda sähköä. Joten jos edes suoraa alumiinista alumiiniliitäntää ei ole suojattu hapelta, se hapettuu ja luo vastusta ja lämpöä, mikä voi johtaa tulipaloon.
#5
+2
user45
2010-07-22 20:32:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanhempieni talossa on alumiinijohdot. Voit joko etsiä CO-ALR-kytkimiä ja pistokkeita, jotka ottavat alumiinilangat, tai saada tahna kuten sanoit ja johdottaa ne yhteen. Tahna on tärkeä, muuten johdot syövyttävät ja alkavat hankaa / kipinöitä .... huono mojo sieltä.

Hyvä idea myös harjata paljaat alumiinilangan päät ennen tahnan levittämistä. Alumiini hapettuu hyvin nopeasti. Itse asiassa, jos alumiinioksidi ei muodosta ilmatiivistä tiivistettä, kun se muodostuu, voit melkein katsella kokonaisen alumiiniputken ruostumista silmiesi edessä.
#6
+2
Tim
2013-03-27 09:55:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osta vain ALR-luokitellut pistorasiat ja kytkimet. Voit letti, mutta en pidä siitä, koska sinulla on nyt 2 liitäntää yhden sijasta ja taivutat lankaa enemmän täyttäen kaiken laatikkoon. Minulla on 35 vuotta vanha alumiinijohdotus. Johdotukseni ovat hyvässä kunnossa. Korvattu useita vaihdettavia pistorasioita. Heillä oli klassiset alumnimum-yhteysongelmat. Oikein kytkettynä alumiinilangalla ei ole mitään ongelmaa. Muistan, kun teollisuus julkaisi kaikenlaista propagandaa myydä ALR seuraavaksi suureksi. Suosittu mekaniikka teki ison kappaleen sanoen, ettemme koskaan käytä kuparia enää. Nyt he myyvät 50 dollarin "erikois" kylmähitsausliittimet. Se kaikki on iso friggin vitsi ja $ kone. Hyvä yhteys pysyy paikallaan vuosikymmenien ajan riippumatta siitä, kuinka monta kuuma / kylmä-jaksoa se kulkee. Huonolla yhteydellä voi hyvinkin olla ongelmia.

Sinun pitäisi todennäköisesti puhua siitä, mikä on oikea yhteys.
Letti on yleensä hieno. Itse asiassa on suositeltavaa liittää useita johtoja laitteeseen, kuten liittimeen. Alumiiniliitännät, joita ei tehdä oikein, voivat aiheuttaa tulipaloja, eikä ole kiertämistä siitä, että oikean sähköliitännän tekeminen alumiinilla on teknisempää (ja siten alttiimpaa virheille) kuin kuparilla.
#7
+2
Jay
2015-07-16 23:13:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

/ Alumiini-kupari -liitosliitin, jota käytän, on AlumiConn 95104, joka sopii johtoihin # 18 - # 10. Muista, että alumiinilanka on suurempi kuin kupari samalla kapasiteetilla. Näitä liittimiä on saatavana Lowesista noin 6,50 dollaria paketille 2.

#8
+1
Harper - Reinstate Monica
2018-02-22 07:04:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asenna ensin piiriin AFCI-katkaisija.

Ota sitten CO / ALR-astiat ja kytkimet sinuun, missä olet.

Sitten nuku hyvin.

Avainkivi on valokaari-katkaisija. En näe tapaa tuntea olonsa turvalliseksi ilman sitä. Kuulet sulaneista astioista ja muista ongelmista, jotka johtuvat valokaaresta ja joihin AFCI-katkaisijat laukeavat. Kun AFCI laukeaa, piiri on juuri aloittanut valokaaren, joka sulattaa astiat ja sytyttää tulipaloja. Siinä vaiheessa siirryt piirin läpi siivoamalla kaikki langan päät ja asentamalla CO / ALR-laitteet ja turvalliset jatkokset.

En luota mihinkään "maagisiin" lankamuttereihin, jotka antavat sinun liittää kupari alumiiniin. Erilaiset metallit eivät voi toimia wirenutissa. Alumiconns toimii, koska ne ovat pienoispaneelien versiot pääpaneelissasi, jotka toimivat hyvin sekä alumiinin että kuparin kanssa.

#9
  0
nstenz
2010-08-26 09:49:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tietääkseni tämä eristetty 3-porttinen jatkoliitin on markkinoiden turvallisin tuote tällä hetkellä. Valitettavasti en tiedä kuka sitä todella tekee tai mihin sitä kutsutaan - juuri miltä se näyttää. NSi Industries (Tork) valmistaa jotain samanlaista (IPL-sarjansa), mutta en ole varma, tekivätkö he todella pieniä, kuten tarvitset.

#10
  0
chris hernandez
2018-02-22 05:38:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veljentyttärelläni on sama ongelma koko talossa, joka on kytketty alumiiniin. Siksi tiedän, että hän pyysi minua ostamaan kipinöivän astian hänen pelihuoneessaan. Löysin lopulta kolme astiaa, jotka olivat palaneet teräviksi ja tarvitsevat korjausta.

Yritettyään selvittää, mihin suuntaan käyttää korjauksia Internetissä, näyttää siltä, ​​että alumiconn-liitin on paras valinta (muu kuin johdotus, tai että puristustapa, jota ammattilaiset käyttävät).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...