Kysymys:
Mitkä tietoliikenneväyläjärjestelmät kodin automaatioon?
Vebjorn Ljosa
2010-07-23 00:58:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kodin automatisointiin on ehdotettu monia viestintäjärjestelmiä (esim. LVI-ohjaus, hälytykset, kulunvalvonta, valonsäätö ja viihde), mukaan lukien 1-johdin ja X10. Mikä järjestelmä soveltuu parhaiten aloittelevalle koti-automaatio-DIYerille, etenkin mitä tulee edullisiin laitteisiin?

Onko tämä vanha vai uusi teos? Paljon tärkeää on, kuinka helppoa johdot on kuljettaa jokaiseen paikkaan.
@Jay Bazuzi, vanha työ, mutta keskeneräinen kellari, joka tekee joistakin johdotuksista mahdollisia.
Viisi vastused:
#1
+5
Slartibartfast
2010-07-23 05:42:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näyttää siltä, ​​että X10 on yksinkertaisin ratkaisu tarvittaessa, koska se perustuu olemassa oleviin sähköjohtoihin. 1-johdon lisäksi protokollat, kuten RS-485 ja CAN-väylä, ovat myös hyvä vaihtoehto, koska ne toimivat hyvin suurilla etäisyyksillä (kymmeniä tai jopa satoja metrejä). Protokollat, kuten i2c tai spi, varataan yleensä lyhyemmille etäisyyksille (muutama metri), ja ne ovat hyödyllisiä sanotun anturin ja mikro-ohjaimen välillä.

#2
+5
Rob Napier
2010-07-23 06:03:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ollut erittäin tyytymätön X10-pohjaisiin automaatiojärjestelmiin. Olen asentanut vähän sen kotiini ja löytänyt ne hiutaleiksi. Smarthomen Insteon on yhdistetty sähkölinja / RF-järjestelmä, jonka tulisi ainakin olla vähemmän hiutaleita kuin X10. Tätä yritän todennäköisesti seuraavaksi itse, koska se on taaksepäin yhteensopiva X10: n kanssa ja melko halpa.

Sen lisäksi on olemassa Z-aaltojärjestelmiä, kuten Levitonin Vezia RF +, jotka näyttävät melko mielenkiintoisilta, mutta ne ovat arvokkaita . Ja kuulen ihmisten sanovan upeita asioita UPB-tuotteista, mutta jälleen kerran, ne maksavat noin kaksi kertaa enemmän kuin Insteon käyttää, ja ovat vain sähköisiä. Talossani mielestäni RF-komponentti on hyvä idea, koska taloni jokainen puoli on erillisellä sähkökotelolla. Insteon tekee myös jokaisesta komponentista toistimen, mikä on hyödyllistä talossani jälleen, koska siinä on joitain betonilla täytettyjä seiniä. Minulle kaikki, mikä voi toistaa signaalin, on hyvä asia (ainakin toivon).

Yksi Insteonin valituksesta (~ 2006-2007) oli itse laitteiden luotettavuus, mutta ymmärrän, että tämä on parantunut.

Kokemukseni kotiautomaation tutkimisesta on, että voit saada erinomaisia ​​ratkaisuja viemällä erittäin suuren määrän rahaa (kymmeniä tuhansia dollareita). Kohtuullista rahaa kohden ei ole yhtä suurta vastausta, mutta on vastauksia, jotka toimivat melko hyvin. Ehdotan, että rakennetaan hitaasti, jotta et upota liikaa rahaa yhteen ratkaisuun ennen kuin selvität, mikä talosi todella toimii.

+1 Insteonille. Asennukseni on lähes 100% luotettava. En ole koskaan saanut X10: tä toimimaan riittävän hyvin käytettäväksi. Insteonin budjetille noin 70 dollaria per piiri. Haluat myös jonkinlaisen [tällaisen ohjaimen] (http://www.universal-devices.com/residential/isy994i-series).
#3
+4
gregmac
2010-07-23 06:52:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kysymys siitä, mitä väylää käytetään, on tässä väärä kysymys. Mitä sinun pitäisi kertoa meille, on se, mitä haluat tehdä, ja sitten seuraa tekniikka siihen.

Yksi ongelma, jonka olen löytänyt, on, että saadaksesi parhaan tavaran, sinun on sekoitettava. tekniikkaa. Esimerkiksi Insteon, Z-Wave ja UBP ovat kaikki johtavia valaistuksen / virranhallintaa varten, mutta jos vaadit, että turvajärjestelmän on käytettävä samaa tekniikkaa, sinun on valittava parhaista turvajärjestelmistä, jotka käytä väylää, ei siitä, joka vastaa parhaiten kaikkia todellisia turvajärjestelmän tarpeitasi.

Hieno asia on kuitenkin, että siellä on paljon sekä laitteisto-ohjaimia että ohjelmistoja, jotka voivat integroida erilaisia ​​asioita yhteen, joten vaikka todelliset turva-anturit olisit kiinteä ja / tai joku oma langaton protokolla, voi silti todennäköisesti saavuttaa vähiten hälytysolosuhteet ja parhaimmillaan täydellisen tilan / käsivarren / kallisohjauksen valaistusverkkoosi käyttämällä siihen suunniteltuja lisäosia.

Ensimmäinen asia, jonka haluan tehdä, on asentaa lämpömittarit ja kosteusmittarit kuhunkin huoneeseen ja kirjata arvot ajan myötä tietokoneelle. Toivon voivani mitata eristämisparannusteni vaikutuksia ulkolämpötiloihin verrattuna. Seuraavaksi haluaisin mielelläni, että etuovi avautuu itsestään, kun lähestyn transponderia taskussa (kuten jotkut autot), varsinkin kun kuljettaa laukkuja täynnä päivittäistavaroita. Kolmanneksi haluaisin ohjata ulkovaloja ajan, kytkinten, liiketunnistuksen ja luonnollisen valon tason yhdistelmän perusteella.
Voit käyttää myös erillisiä tiedonkeruulaitteita tiedonkeruuseen, jos olet kiinnostunut eristyspäivitysten tehokkuuden määrittämisestä, et ai.
#4
+1
Josh
2010-07-29 00:53:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastasin juuri vastaavaan kysymykseen valaistuksen automaatiovaihtoehdoista täällä. Jos aiot olla kotona jonkin aikaa, sijoita johonkin, mikä ei saa sinut hulluksi. RadioRA: ta voi ohjata lähes jokainen kolmannen osapuolen koti-automaatiojärjestelmä.

#5
+1
kkeilman
2010-12-11 06:43:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni mukaan teollisuusautomaation / energianhallintajärjestelmien parissa huomasin, että avoimet viestintäprotokollat ​​eivät vain toimi, kun yrität sekoittaa / sovittaa komponentteja eri toimittajilta. Jokainen valmistaja valmistaa oman makunsa Modbusista, Profibusista jne., Joka on räätälöity heidän käyttötarkoituksiinsa ajan myötä - näet, kuinka tämä voi tulla ruma todella nopeasti.

En voi puhua asuntojen puolesta / kuluttajamarkkinoilla, mutta tuolloin jokainen DDC-valmistaja myi "avoimen tiedonsiirtoprotokollan" yhdyskäytävän. Kokemukseni mukaan ne kaikki olivat puutteellisia. Joko ohjausominaisuuksien joukko oli ohjattu, data ei raportoitu oikein käyttöliittymälle tai annoit ohjauskomentoja, jotka "katosivat" ollessaan yhteydessä yhdyskäytävän kautta.

Jos haluat käyttää tuhansia rahaa automaatio- ja luettelointiratkaisuun, ilmoita minulle - voin perustaa sinulle mukavan palvelin- / asiakaspohjaisen käyttöliittymän, jossa kenttäpaneelit ja päätelaitteet kommunikoivat ethernetin kautta. :)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...