Kysymys:
Voisiko joku selittää, miten tällä on järkeä sähköisesti?
Joel Croteau
2019-03-24 08:07:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Taloni johdotus on ... outoa. Lähes jokaisessa pistorasiassa on yksi ulostuloista kytketty valokytkimeen. Joskus kyseinen kytkin on melko kaukana pistorasiasta, vaikka on olemassa muita lähempänä olevia kytkimiä, jotka näyttävät ohjaavan mitään. Joskus kyseinen kytkin ohjaa myös ylävalaistusta, mikä ei ole minulle järkevää suunnittelun kannalta. Joskus kyseinen kytkin on himmenninkytkin, mikä on todella kamala idea, ikään kuin kytket siihen jotain muuta kuin hehkulamppua, kuten jotkut elektroniikka, himmenninkytkin voisi tehdä heille paljon vahinkoa. Yksi tällainen himmenninkytkin on kytketty myös kattotuulettimeen, ja kytkimen asettaminen pienempään kuin täyteen ei muuta tuulettimen nopeutta, vaan tekee siitä paljon meluisamman (ilmeisesti vaihtovirta-induktiomoottori).

On olemassa valaisimia, joilla ei näytä olevan mitään valtaa heihin, eikä niitä ohjaa mikään kytkin, vaikka voisin uskoa, että kytkin saattaa piiloutua jonnekin. On myös kytkimiä, jotka eivät näytä hallitsevan mitään, vaikka voisin uskoa, etten vain ole löytänyt sitä, mihin ne ovat yhteydessä.

Omituisin asia, jonka löysin, liittyy kuitenkin ympärillä oleviin katkaisimiin ylävalaistus. Minulla on ruokasalissa kattokruunu, joka on kytketty himmenninkytkimeen. Kun muutin sisään, kaikki lamput olivat hehkuvia, ja halusin olla energiatehokkaampia, joten vaihdoin ne kaikki himmennettävillä LED-lampuilla. En kuitenkaan voinut sammuttaa kattokruunua kokonaan, himmenninkytkin kokonaan alas, valot loistivat edelleen himmeästi. Tämä ei ollut koskaan ollut ongelma aikaisemmin, mutta ajattelin, että se tarkoitti todennäköisesti himmenninkytkimen vikaa, ja vain hehkulamppujen erilaiset jännitevastekäyrät verrattuna LEDeihin tarkoittivat, että sitä ei ollut koskaan aikaisemmin huomattu, joten lähdin korvaamaan kytkin.

Tässä kattokruunussa on kaksi katkaisijaa. Yksi on merkitty "ruokasali", toinen on merkitty "valot". Sikäli kuin voin kertoa, ruokasali-katkaisija ohjaa kaikkia ruokailutilan myyntipisteitä, kun taas valokatkaisija ohjaa talon kaikkia ylävaloja.

Tässä pariton osa tulee sisään Jos sammutan ruokasalin katkaisijan, valot palavat. Olen sammuttanut valokytkimen sammuttaaksesi valot. Kuitenkin, jos sammutan vain valokatkaisimen ja menen kytkinpaneeliin voltimittarilla, havaitsen silti 100 V AC kytkimen yli (kun se on pois päältä), vaikka valot sammuvat, kun kytken virran päälle. Havaitsemani virran poistamiseksi minun on sammutettava myös ruokasalin katkaisin, vaikka valot pysyivät päällä, kun sammutin sen.

Tämä ei ole minkään tyyppisen sähköteorian mukainen jonka olen tuntenut, vaikka kotitalouksien johdotuksessa saattaa olla joitain erityispiirteitä, joista en tiedä, mikä selittää tämän. Voisiko kukaan kertoa minulle, mitä saattaa olla tekeillä?

Päivitys 24/24/19: Kun ruokasalin himmennin on vaihdettu nimenomaan LEDeille suunniteltuun, nämä valot toimivat nyt melko hyvin. Useiden ihmisten neuvojen perusteella tässä kysymyksessä olen nyt päättänyt korvata makuuhuoneen himmenninkytkimet, jotka on kytketty pistorasioihin, vaihtokytkimillä. Olet törmännyt muihin ongelmiin yksityiskohtaisesti täällä.

Voisitko lisätä verkkojännitteen?(100 V: n ero verkkojännitteeseen on merkityksellinen.) Myös sijainti - johdotuksen sekoittamisessa on erilaisia paikallisia "perinteitä".Saksassa meillä ei ole lainkaan seinäkytkimiä.Se voidaan sekoittaa joka tapauksessa.Minulla on seinäpistorasiat kaikissa huoneissa ja katkaisijat keskeisessä laatikossa, etiketissä katkaisimissa.Mutta tarrojen ja pistorasioiden välillä ei ole paljon korrelaatiota.
Paikallani on sama asetus, paljon pistorasioita kytketty himmentimiin.se on valtava tuska, sinun on varmistettava, että himmentimiä ei koskaan koskaan säädetä tai se ruuvaa kiinni kytkettynä.
Monissa tapauksissa himmentimellä varustettujen LED- tai himmennettävien CFL-lamppujen suorituskykyä voidaan parantaa huomattavasti, jos niillä on yksi hehkulamppu, olennaisesti minkä tahansa tehon (jopa 3 W: n yövalolampun), rinnan LEDien kanssa.Samanlainen tilanne koskee neonvalaistuja kytkimiä (jotka on suunniteltu hehkumaan, kun ne ovat "pois päältä").Hyvän paikan selvittäminen tällaisen valon asettamiseksi voi joskus olla hankalaa, mutta se voi saada tietyt kytkimet toimimaan paremmin LEDien kanssa.
Kuinka vanha talo on?Onko sinulla mitään käsitystä sen sähköhistoriasta?Joissakin vanhoissa taloissa oli vain kytkimiä, jotka ohjaivat pistorasioita, ilman ylivaloa ollenkaan (odottaen lamppujen käyttöä).Luulisin, että ajovalot ja himmentimet asennettiin myöhemmin, mutta jättivät kuitenkin myyntipisteet olennaisesti koskemattomiksi.(Ovatko pistorasiat maadoitettuja, testattu testattuja, eivätkö vain oikeantyyppisten pistorasioiden näkeminen?)
@VolkerSiegel Talo on Yhdysvalloissa Kaliforniassa, verkkojännite on 110 V.
@Xen2050-talo on rakennettu vuonna 1973.
Kytkimien ja pistorasioiden suhteen asuin kerran paikassa (Italia, rakennettu 1970-luvun alkupuolella), jossa ei ollut lainkaan ajovaloja, vain kytkimillä ohjattavat pistorasiat.Näitä oli tarkoitus käyttää pöytä- tai lattiavalaisimiin (eikä mitään muuta).Kytkimet olivat lähellä ovia (ja yksi sängyn vieressä), pistorasiat olivat siellä missä arkkitehti ajatteli tarvitsevansa lamppua.Sinun tapauksessasi saatat haluta testata jokaisen pistorasian kytkemällä siihen lampun ja napsauttamalla sitten huoneen kaikkia kytkimiä - ehkä on joitain kytkettyjä pistorasioita, joita olet toistaiseksi kaipannut.Haluat ehkä merkitä ne tai merkitä ne ”VAIN LAMPUT”.
Huomaa, että kun mittaat johdon jännitettä herkällä volttimittarilla, voit mitata 100 V: n luokkaa virtapiirissä johtuen niin kutsutusta "fantomijännitteestä" - vierekkäisten piirien kapasitanssista.Itse asiassa vähemmän herkkiä volttimittareita ei ole taipumus häiritä tästä, ja ne voivat olla parempi valinta.
Epäilen, että johdot on tutkittava huolellisesti ja piirrettävä kartta siitä, miten kaikki on kytketty.Joku, joka ei tiennyt, mitä tekivät, on selvästikin päässyt sisälle ja murskattu asioihin, ja sinun täytyy nähdä, pystytkö sinä (tai asiantunteva ystävä) selvittämään minkä tahansa "suunnitelman", jonka he luulevat olevan.Sitten investoi pahimman korjaamiseen.
Kolme vastused:
#1
+14
Kevin Reid
2019-03-24 08:44:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos kuitenkin sammutan vain valokatkaisimen ja menen kytkinpaneeliin volttimittarilla, havaitsen silti kytkimen yli 100 V AC: n (pois päältä), vaikka valot sammuvat, kun käännä kytkin päälle. … Voisiko kukaan kertoa, mitä voi olla tekeillä?

Johtojen kytkeminen (induktanssi ja kapasitanssi rinnakkaiskaapeleissa).

Sanot, että pistorasioiden välillä on outoja pitkiä ajoja ja kytkimet - jos jokin näistä ylimääräisistä pituuksista kulkee rinnakkain, tämä on loistava ympäristö jännitteelle, jota yksi aiheuttaa toisen, jos se on irrotettu.

Jos yrität laittaa kuormaa, kuten pieni 100 V: n poikki se katoaa (lukea 0 V), koska tässä kytkimessä ei ole merkittävää virtakapasiteettia. Se voi jopa mennä pois, jos kiinnität analogisen volttimittarin (joka on enemmän kuormaa, koska virta linjasta neulan liikuttamiseksi) digitaalisen sijasta (jolla on tyypillisesti 1 MΩ: n impedanssi, joka ei aiheuta melkein mitään kuormaa) .

Toisin sanoen - se toimii * antennina *.
Huomaa, että jopa indusoitu jännite voi silti antaa sinulle huomattavan sähköiskun, älä kosketa mitään johtoja, joissa saat 100 V: n lukeman.
Se voi johtua myös suuresta resistanssista johtojen välisestä sähköliitännästä.
#2
+7
DMoore
2019-03-24 08:45:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laskettu maallikkona:

  1. Valokytkin pistorasiaan. Näet paljon näistä vanhemmissa kodeissa. Koodin avulla pitkään monilla alueilla joudut pystyttämään sytyttämään valon kytkimestä, johon pääsee huoneeseen tultaessa. Helpoin ja kustannustehokkain tapa tehdä tämä on vaihtaa pistorasiaan. Minulla oli talossa kuusi huonetta näin.

  2. Himmennin pistorasiaan. Ei varmasti koodin mukainen. Olet oikeassa, että se voi vahingoittaa elektroniikkaa ja voi olla valtava palo- / turvallisuuskysymys. Korvaa tämä tavallisella ASAP-kytkimellä - 5 dollaria nopeaan korjaukseen, kun työskentelet.

  3. Himmennin kattotuulettimeen. En voi tehdä tätä. Jos kattotuulettimessa on kaksi kuumaa tilaa tuulettimesta, voit ostaa tuulettimen ohjaimen + himmentimen. Jos kuumia on vain yksi, asennat vain kytkimen ja se on pois päältä / päällä molemmille.

  4. Valokytkimet eivät tee mitään. Sinun on tehtävä täydellinen kartoitusarvio talostasi. Tällaisen talon kanssa voi kestää 3-6 tuntia. Mutta sinun täytyy sammuttaa yksi piiri kerrallaan ja selvittää, mikä ei toimi. Sinun on myös 100% varma, että jokaisen kytkimen toiminta testataan jokaisessa valossa ja pistorasiassa (niillä on tunnettu toimintalamppu). Kirjoita muistiin kaikki pistorasiat ja kytkimet taulukkolaskentaan merkitsemällä huone, sijainti, mitä se ohjaa, ja piirin.

  5. Et voi odottaa kytkevän LED-lamppuja vanhoihin himmentimiin ja odottavan niiden toimivan. . Sinun on asennettava himmennin, joka sopii asennettavaan LED-tyyppiin.

  6. Ruokasalin valot - tarvitset lisätietoja.

On kolme makuuhuonetta himmentimellä kytkimet kytketty pistorasiat ja tuulettimet.Korvaan vain ne kaikki vaihtokytkimillä.Kytkentärasiaan on tulossa vain kaksi johtoa, joten en voi missään tapauksessa käyttää mitään fancier-kytkimiä ilman raskasta uudelleenjohdotusta.
#3
+6
Harper - Reinstate Monica
2019-03-24 11:43:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihda kytkentäpistoketta . Se on tarpeeksi normaalia. Usein kytketty (t) pistorasia (t) ovat kaukana kytkimestä, koska asentaja ajatteli, että haluaisit laittaa valon. Asentaja oli väärä. Ne ovat aina. Tämän vuoksi jotkut heistä vaihtavat useampaa kuin yhtä astiaa.

Halkaistut astiat . Se on normaalia. Tätä varten messinkiruuvien välinen "kieleke" on tarkoitettu. Jätä kieleke päälle, 2 ruuvia ovat helppo tapa liittää. Katkaise se, ohjaat kutakin pistorasiaa erillisellä kuumalla. Neutraalilla puolella on myös välilehti, jos haluat liittimet kahteen erilliseen piiriin .

Himmentimet astioissa . Ei ei ei! Syistä, jotka sanoit ja pahempaa. Tiedät mitä tehdä. Jos olit kiinnittynyt erittäin hyvin himmennettäviin astioihin, ne valmistavat erityisesti avaimia vain lampuille.

Salaperäiset lamput . Kohtuullinen mahdollisuus, että sipulit ovat palaneet (vanhoina aikoina, sipulit palaneet, totta) tai valaisimessa on jotain vikaa. He tekevät langanjäljityslaitteita, jos todella haluat sukeltaa mysteereihin.

Salaperäiset kytkimet . Sen lisäksi, että he voivat hallita rikki lamppua, joskus se tapahtuu vain johdotuksen tarkistamisen yhteydessä. Ne voivat myös ohjata astioita, joita et ole tarkistanut, ulkovaloja, joita et näe (valinnaisesti: palaneilla lampuilla) jne. Ne voivat myös olla puolet väärin kytketystä 3-tiepiiristä, joka on kytketty väärin vain muut kytkimet toimivat . ** 3-tie kytkimissä ei ole sanaa "päällä" tai "pois".

Hehkulamppujen hehkuvat LEDit. Itse asiassa myös hehkulamput hehkuivat, mutta vain infrapunana, joten sinun olisi pitänyt olla tonttu nähdäksesi sen. LEDit ovat niin paljon tehokkaampia (ja hehkuvat vain näkyvällä alueella), että on paljon selvempää. Syynä on se, että monilla kytkinpiireillä ei ole nollajohtimia. Tämä tarkoittaa, että himmentimet eivät voi virrata itse syöttöjännitteen ja neutraalin välillä; niiden on sijoitettava sarjaan lamppujen kanssa. Se toimii hitaasti hehkulampuilla.

Muuten, joillakin himmentimillä on tosiasiallisesti "hard off" - tai jopa "hard on" -asetus. Se ei ole himmentimen tasaisella toiminta-alueella. Sinun on työnnettävä nappulaa voimakkaammin pidätyksen ohitse päästäkseen tähän asentoon. Useimmilla ihmisillä ei koskaan tule mieleen työntää sitä niin kovasti, joten he eivät koskaan tiedä, että se on siellä. "Hard off" on tärkeä, jotta voit vaihtaa lampun turvallisesti. "Hard on" on mukava, koska se estää polttimon surisemasta. Himmennimet eivät ole variaaleja, ja niiden aaltomuoto on todellinen sahanterä.

Lamppupiirien ryhmittely . On tavallista ja viisasta, että lamput saavat virtaa eri piiristä kuin astiat. Tällä tavoin, jos laukaistat katkaisijan, et ole myöskään korppimusta. On erittäin epätavallista, että valaistus laukaisee katkaisijan (varsinkin jos LED-valo), mutta ne on varustettava pahimmassa tapauksessa (kaikki ylisuuret hehkulamput) ja 125% siitä .

ylikuuluminen . Tämä on tavallinen vanha kapasitiivinen kytkentä. Aseta kaksi johtoa vierekkäin, yksi virtalähteellä AC, toinen erotettu, tämä "antennoi" mikroskooppivirtaa toiselle johdolle. Halpa DVM on niin herkkä, että voi nähdä tämän. Käytä perinteistä analogista volttimittaria ja että se sammuttaa kyseisen fantomijännitteen; fantomijännitteen takana ei ole tarpeeksi virtaa jalokivimittarin liikkeen siirtämiseksi.

Monijohtimiset haaroituspiirit (MWBC). Tämä on puolipiiripari, joka on kytketty käyttämällä yhteistä neutraalia. Kahden puolipiirin on oltava 240 hots poikki, keskellä neutraalia. Tällä tavoin neutraalilla on ero virtauksissa, ja voit luottaa siihen, että se ei ylitä katkaisijan arvoa. Tehty väärin, neutraali kuljettaa virtojen summan, mikä ylikuormittaa sitä!

Kaikissa piireissä kaikki johdot tulee kuljettaa samassa kaapelissa tai putkessa, jotta kumpaankin suuntaan suuntautuvat virrat kumoavat toisensa. Tämä on vaihtovirta: kaikki aukot aiheuttavat tärinää ja väsymisvika. Kaikki tämä on merkityksellistä, koska fantomijännitelanka voi hyvinkin olla puolet MWBC: stä, mikä selittäisi voimakkaan kapasitiivisen kytkennän.

MWBC: llä on muita sääntöjä. Neutraalien on oltava punottu , eivätkä ne saa käyttää liitäntätapaa kuten liitäntäkohtaa. Katkaisijoiden on oltava sidottu kahvaan, jotta ne sulkeutuvat yhdessä, mutta normaalisti käytetään 2-napaista katkaisijaa.

Oletan, että kaksoispiirisi (fantomijännitteinen) on MWBC, ja työ tehtiin takaisin ennen kuin tarvittiin kahvasidoksia.

MWBC: t ovat jääneet suosion ulkopuolelle, koska niitä on vaikea käyttää AFCI- tai GFCI-suojauksen kanssa, jota vaaditaan nyt melkein kaikissa piireissä.

Nörtin vastuuvapauslauseke."sinun olisi pitänyt olla tonttu tai puolikas, jotta näet sen";puolisotit, vaikka he ovat havainnollisia, salamyhkäisiä, varmoja ja hyviä heitettyjen ohjusten kanssa, ei tunneta poikkeuksellisesta visiosta, kuten tontut.
@JimmyFix-it Ajattelemani piirre on * infravisio * tai "ei tarvitse ostaa FLIRiä".Se on ollut kauan, mutta ajattelin, että muistan D & D-tarinoista, melkein kaikilla ihmisillä, paitsi ihmisillä, näyttää olevan lol.
Sinä olet niin oikeassa.Gygaxin alkuperäisessä AD&D: ssä heillä * oli * infravisio.Seuraavissa toistamisissa valitettavasti taikinaiset puolikkaat näyttävät menettäneen tämän piirteen ...
@harper uudestaan alkuperäisen ruokasalin himmenninkytkimellä, sillä oli itse asiassa detente kytkinalueen alaosassa, mutta jopa sen alapuolella valot palasivat edelleen.Jos painaisin kytkintä alas, kun se oli sen kantaman alaosassa, voisin pakottaa valot pois päältä, mutta heti kun otin sormeni pois, ne palaisivat takaisin.Siksi sanoin, että ajattelin sen olevan viallinen kytkin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...