Kysymys:
Onko kannattavaa puhdistaa kanavisto?
Eric Petroelje
2010-07-24 02:30:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Järjestin kanavointia uudelleen kellarissani ja huomasin, että vietävät tavarat olivat melko likaisia ​​sisältä (varsinkin paluukanavat).

Onko kannattavaa puhdistaa kanavisto? Millaisia ​​(jos sellaisia) hyötysuhteita saavutat?

Ja kuinka usein kanavat tulisi puhdistaa?
Kuusi vastused:
#1
+10
Rom
2010-07-24 02:35:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se ei ole tehokkuus, jota saat - se on vähemmän pölyä ilmassa. Vähemmän pölyä on parempi terveys pitkällä aikavälillä.

Paljon pölyä kanavissa on osoitus huonosta ilmansuodattimesta ja / tai vuotoista suodattimen ympärillä tai paikoissa, joissa kanavat liittyvät / kääntyvät. Etsin myös sitä.

Minusta tuntui, että se oli myös tehokkaampi (vähemmän ilmanvastusta kanavistossa). Eikö niin ole?
No, jos pölyn kertyminen on riittävän korkea (esim. pöly vie 10-20% kanavatilasta), se voi olla. Mutta näillä tasoilla kanavista tulee kuormitusvaara, kuten liian raskaissa, jotta seinät eivät tukisi niitä :)
En ole nähnyt kanavien pitämistä kiinni seinistä. Yleensä se on kodeissa joustavaa materiaalia, joka on kääritty ullakolla. Se on melko kevyt.
#2
+8
myron-semack
2010-07-26 18:17:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä ovat EPA-ohjeet kanavien puhdistamiseen ja tarvittaessa. http://www.epa.gov/iaq/pubs/airduct.html

Muista, että ilmavirtauskanavat eivät yleensä ole niin huonoja kuin mainoksissa uskot , ellei järjestelmää käytetä ilman ilmansuodatinta. Suodatin istuu yleensä ilmanvaihdossa, mikä varmistaa, että tulokanaviin virtaava ilma on "puhdasta".

Jos huomaat syöttökanavissa paljon paskaa, sinulla on todennäköisesti suodattamatonta ilmaa pääsy järjestelmään (kanavan reikä ehkä). Toinen tapa, jolla tavaraa pääsee syöttökanaviin, on se, että ihmiset pudottavat paskaa lattiarekistereihin. Jos rekistereissä on likaa, voit yleensä saada sen ulos nostamalla rekisteriä ja työntämällä pölynimurin letkun sinne. Ole varovainen, ettet tunkeudu tai osu kanavien sivuihin, mikä voi vahingoittaa niitä (ne voivat irtoa lasikuitua).

Paluukanavissasi voi olla tavaraa (eläimen hilse jne.), mutta ilmansuodattimen vuoksi tämä ei yleensä vaikuta talon yleiseen ilmanlaatuun. Poikkeus olisi, jos kanavissa on jotain, jota ilmansuodatin ei loukkaa (home itiöt, haisevat asiat).

#3
+3
user45
2010-07-24 03:04:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle se oli. Talo, jossa asun nyt, oli aiemmin eläinten omistajien omistuksessa. Olen allerginen eläimille ja ilmakanavissa oli paljon roskaa, joten puhdistus pääsi eroon paljon roskaa ilmassa.

#4
  0
acrosman
2010-07-27 22:47:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sijainnistasi riippuen homeen muodostuminen (muiden mainitseman pölyn lisäksi) voi olla suuri syy kanavien puhdistamiseen. Korkean kosteuden omaavat alueet voivat kasvattaa vaikuttavia muotimallistoja, erityisesti järjestelmissä, joissa on myös ilmankostuttimia.

#5
  0
corymathews
2010-07-29 01:40:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kanavakorttijärjestelmiä ei tule puhdistaa . Ne repivät ja lähettävät enemmän roskaa ilmaan. Metallikanavajärjestelmä voidaan kuitenkin puhdistaa.

Jos käytät hyvää suodatinta, sinun ei koskaan tarvitse.

#6
  0
SchwartzE
2010-08-12 00:21:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Taloni edellinen omistaja muutti jonkin verran eikä tehnyt hyvää työtä kipsilevypölyn pidättämisessä. Uuni ja kanavat olivat täynnä sitä. Minulla oli kaikki puhdistettu ja nyt talossa näyttää olevan vähemmän pölyä, ja kanavasta tuleva lämpötila näyttää olevan lämpimämpää lämpöä ja kylmempi ilmastointia varten. Sanoisin, että se oli kannattavaa tapauksessani.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...