Kysymys:
Mitkä ovat nämä huokoiset / pehmeät täplät puulattialla?
Doresoom
2010-07-22 19:29:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Äskettäin ostamassani talossa on kovapuulattiat, mutta olen huomannut, että jotkut paikat ovat huokoisia, kun kävelen niiden yli. Tietyissä kohdissa on näkyvä alaspäin suuntautuva taipuminen huoneen poikki kävelevälle tarkkailijalle. Otin kolikon ja löin lattian yli, ja huokoisilla paikoilla on ontto ääni.

Mikä on tämän syy, ja onko olemassa ratkaisua repimättä koko lattiaa?

Neljä vastused:
#1
+7
FumbleFingers
2011-12-01 21:05:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Epäilen, että edellinen vastaus koskee harvoin OP: n ilmoittamaa ongelmaa. Todennäköisesti lattia ei ole "massiivista" lehtipuuta (eli se on todennäköisesti ei 2-3 cm paksu lattialauta, joka on asetettu suoraan roikkuneiden palkkien päälle.

Olen usein nähnyt mitä OP kuvaa "click-lock" -lattialla, jossa 6-10 mm: n paksuisia paneeleita käytetään "laatoittamaan" alue. Paneelit ovat yleensä laminaattia eikä "aitoa puuta", mutta Wikipedia-linkin mukaan sitä kutsutaan Yhdysvalloissa usein kelluvaksi puulaattaksi , ja jotkut keinotekoiset komposiitit ovat niin hyviä saattaa luulla, että ne ovat todellakin puuta. Minkä tahansa - ongelma voi ilmetä (tosin harvemmin) jopa aidoilla "puuliuskalattioilla", kuten sitä usein kutsutaan Isossa-Britanniassa.

Amerikkalainen nimi itsessään viittaa ongelman sijaintiin. Näiden "toissijaisten" lattianpäällysteiden on tarkoitus kellua , mikä tarkoittaa, että niitä ei pitäisi tosiasiallisesti tasaiseen pintaan alla. Isossa-Britanniassa nykyaikaisimmissa rakennuksissa on 8 'x 4' lastulevyä ruuvattu palkkeihin, ja "kelluva" lattia on suoraan näiden levyjen päällä.

Todelliset lattialaudat (yleensä vanhemmat rakennukset Isossa-Britanniassa) ovat yleensä noin 6 "leveitä havupuita, jotka ulottuvat koko huoneeseen. Jos näille asetetaan kelluva lattia, ne peitetään yleensä ensin ohuilla (4-6 mm) vanerilevyillä saadakseen vaadittava tasainen pinta kelluvalle lattialle.

Tämän tyyppisten lattiapäällysteiden yhteydessä on välttämätöntä , että koko yläpinta pystyy todella kellumaan - olipa kyse sitten aidosta puusta tai komposiittimateriaalista, lämpötilan ja kosteuden muutokset ajan myötä todennäköisesti aiheuttavat laajenemista. Ontot / huokoiset laastarit eivät johdu roikkumisesta. Lattia yrittää laajentua, mutta sitä puristetaan reunoista, koska siellä ei ole riittävää laajenemisväliä vahva> missä lattia kohtaa seinät, joten se lukittuu ylöspäin .

Koska napsautuslukitus näyttää helpolta, ihmiset tekevät sen usein itse - tai palkkaavat epäpätevän yleismiehen, joka tekee työtä, joka näyttää hyvältä, kunnes hänelle on maksettu palkkaa, mutta aiheuttaa ongelmia myöhemmin.

Jokaisessa jos olen nähnyt, ratkaisuun kuuluu jalkalevyjen (tunnetusti nimeltään pohja tai moppi levyt Yhdysvalloissa / Kanadassa) poistaminen. Kelluvan lattian oletetaan menevän jalkalistan pohjan alle , mutta siinä on silti noin 1 cm rako lattiapaneelien ja varsinaisen seinän välillä. Jos aukkoa ei ole, talttaa yksi ulos. Jos lattiapaneelit todella löysivät kovaa vastetta jalkalistan etureunaa vasten, saha / taltta jalkalistan pohja, jotta se voi mennä alle. Korjaa sitten vain jalkalista uudelleen.

Joskus "puristuspisteet" eivät välttämättä ole jalkalistassa / seinässä. Sinulla voi olla esimerkiksi varustettu keittiö, jossa perusyksiköt ovat tukevasti kiinnitetty alla olevaan "aluslattiaan". Mutta sama perusperiaate pätee. Pystysuoran / vaakasuoran liitoksen peittäviä luultavasti on kvadrantti (skotia). Palkitse / piilota nämä pois tarkistaaksesi, onko kelluva lattia loukussa jotain sen alapuolella - jos on, sovita vain yllä kuvattu korjaustoimenpide.

Ensimmäinen arvaukseni olisi, että joustopalkit itse ovat laskeneet paikoin. Kaupunkiasunnossani on muutama tällainen paikka.
@Evil Elf: Se olisi huono arvaus. OP: n kommentti Ericin vastaukseen sanoo * "taloni on laatalla" *, minkä IMHO tekisi käytännössä mahdottomaksi palkin "pudottamisen". Minun täytyi korjata pudonnut palkki vuosia sitten, missä sen alla oleva tukipuu oli murentunut pois pitkään kestäneen viemäriongelman takia. Lattialaudat sen yläpuolella olivat "roikkuvia", jos seisot niiden päällä voimakkaasti, mutta en todellakaan usko, että kukaan olisi huomannut niiden kuulostavan "onttoilta", jos niitä napautetaan kolikolla.
... Luulen, että sinun ja Ericin kuvaama vika on tarpeeksi yleinen tietyntyyppisissä amerikkalaisissa taloissa, vaikka emme yleensä rakenna sellaista Isossa-Britanniassa. Se on hyvin havainnollistettu elokuvassa [Mitä syövät Gilbert Grape] (http://www.imdb.com/title/tt0108550/), jossa ongelman esiin nostamiseen tarvitaan mojova nainen, ei kolikon napautus.
#2
+6
Eric Petroelje
2010-07-22 19:48:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Syynä on yleensä se, että lattia tai aluslattia ei ole kunnolla kiinni alla olevissa palkeissa. Yleensä tämä tapahtuu, koska palkki laskeutuu tai taipuu ajan myötä ja lattia pääsee irtoamaan tai irtoamaan paikoissa.

Jos pääset lattian alle ja löydät pehmeät kohdat (esimerkiksi kellarista tai indeksointitilasta?), huomaat todennäköisesti, että lattian ja palkin välillä on aukko. Hanki vain 2x4: n palo ja sisar se palkkiin niin, että lattia istuu 2x4: n päällä ilman väliä.

Jos se ei estä huokoisuutta, kannattaa käyttää joitain pidikkeitä tai pieniä kulmakiinnikkeitä, joissa on lyhyet naulat tai ruuvit, kiinnittämään lattia 2x4: een alhaalta tai kynsi 2x4: n läpi ja lattian pohjaan (mutta ole varovainen, ettet mene tietysti läpi sen läpi)

Valitettavasti taloni on laatalla, joten tämä ei ole vaihtoehto. Mutta koska se on hyödyllinen vastaus ihmisille, joilla on talo ryömintätiloissa ja kellareissa, hyväksyn sen.
#3
+2
user19051
2014-01-06 10:17:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Syynä voi olla myös lattia tai aluslattia, joka ei ole tasainen. Silmällä tuskin havaittavat korkeat ja matalat kohdat voivat aiheuttaa matalien pisteiden yli ulottuvien lattialautojen roikkumisen. Se voi olla vain 1/16 "tai vähemmän, mutta riittää, että huomaat sen kävellessäsi sen yli. Jos katsot jonkun kävelevän noiden alueiden yli, näet laudat liikkuen hieman.

#4
+1
Joseph
2019-09-18 03:00:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huokoinen lattia betonilaatan päällä johtuu todennäköisesti laatan epätasaisesta pinnasta, joka olisi pitänyt korjata ennen maton ja lattian asentamista. Todennäköisesti se ei ole uusi asennus, jossa alkuperäinen lattia oli kokolattiamatto maton päällä (anteeksiantavampi).

Sinun ei tarvitse poistaa koko lattiaa, vain osia, jotka ovat sienisiäpelastaa niin paljon lattiaa uudelleenkäyttöä varten (ei todennäköisesti naulattu tai liimattu aiemmin niin eniten pelastettavaksi).Tarve tasoittaa matalat alueet sopivalla epoksisementillä höyheniä tasoittamaan vastaamaan vierekkäisiä alueita.Kysymys työvoimasta vs. materiaaleista.
Hei, tervetuloa Kodinparannuksiin.Sinun tulisi muokata kommenttisi vastaustekstiksi.Ja sinun pitäisi todennäköisesti [osallistua kiertueellemme] (// diy.stackexchange.com/tour), jotta tiedät, miten voit parhaiten osallistua täällä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...