Kysymys:
Kuinka johdan 3-suuntainen valokytkin?
Walker
2010-07-22 14:55:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksisuuntainen valokytkentä on yleistä, mutta miten asetan kolmisuuntaisen järjestelmän, jotta valoa voidaan ohjata kolmesta paikasta?

Kaksi vastused:
#1
+6
Jan Fabry
2010-07-22 15:38:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hämmennystä voi olla, koska tarvitsemaasi kytkintä kutsutaan Yhdysvalloissa yleensä nelisuuntaiseksi kytkimeksi ja välikytkimeksi Iso-Britannia. Joten kolmen tai useamman kytkimen ohjaamiseen samoja valoja varten tarvitaan kaksi SPDT-kytkintä päissä ja nelitie- tai välikytkimet keskellä. Kytkentäkaavio löytyy Wikipediasta.

#2
+3
gregmac
2010-07-23 07:24:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen tapa tehdä tämä, joka on ehdottomasti helpompaa, jos asennat jälkiasennukseen, on käyttää älykkäitä kytkimiä, kuten Insteon tai UPB -kytkimiä (on muitakin (mukaan lukien vanhemmat X10-pohjaiset tuotteet). Näiden avulla voit liittää yhden näistä kytkimistä ohjattavaan kuormaan ja antaa sitten muiden kytkimien hallita kauko-ohjainta (ne kommunikoivat keskenään joko talosi sähköjohtojen kautta tai langattomasti).

Etuna on, että sinun ei tarvitse käyttää uusia johdotuksia. Voit myös lisätä näppäimistön ohjaimia ja kaukosäätimiä ja aloittaa yhden näppäimistön, joka ohjaa useita valoja kerralla, kaikilla on erilainen kirkkaus ja rampinopeus (häipymisnopeus).

katso myös http://diy.stackexchange.com/questions/385/what-are-the-pros-and-cons-of-different-types-of-smart-switches-that-are-on-the


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...