Kysymys:
Onko termostaattiohjattuja, automaattisia LVI-tuuletusaukkoja?
Vebjorn Ljosa
2010-07-23 01:03:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asuinpaineilma-ilmanvaihtojärjestelmiä, joita olen nähnyt, ohjataan yhdellä termostaatilla yhdessä huoneessa. Tuuletusaukkoja on säädettävä manuaalisesti muiden huoneiden lämpötilan säätämiseksi. Onko olemassa sellaista ajattelua kuin termostaattiohjatut, automaattisesti säädettävät tuuletusaukot, jotta voi olla useita lämmitys- / jäähdytysvyöhykkeitä ilman useita uuneja ja ilmastointilaitteita?

Se on enemmän kuin vain tuuletusaukko (t): Tätä varten tarvitset itse asiassa monivyöhykkeen LVI-ohjaimen (termostaatin) - sen on oltava tarpeeksi älykäs tietääkseen, milloin tietty tuuletusaukko avataan, ja myös käynnistämään ilmankäsittelylaitteen. aina kun aukko on auki. Ihannetapauksessa se myös optimoi käytön, esim. Älä sammuta ilmankäsittelylaitetta yhdelle vyöhykkeelle, vaan kytke se päälle uudelle vyöhykkeelle 30 sekuntia myöhemmin.
Kymmenen vastused:
#1
+9
myron-semack
2010-07-24 01:35:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Kaavoitettua" LVI-järjestelmää on useita asteita.

Yksinkertainen kaavoitettu järjestelmä sisältää kanaviin moottoroidut pellit, jotka ohjaavat ilmaa sinne, missä sitä tarvitaan. esim. Jos yksi huone on liian kylmä, mutta muut ovat kunnossa, järjestelmä sulkee pellit muihin huoneisiin ja sytyttää sitten lämmittimen, jotta vain yksi huone lämmitetään.

Kehittyneemmät kaavoitusjärjestelmät Suurempaan taloon sisältyy useita lämmitys- / jäähdytysyksiköitä (esim. yksi yläkertaan ja toinen alakertaan).

Vyöhykeiset järjestelmät voivat toimia myös aikataulun mukaan. (esim. pidä talosi alakerrassa mukava päivällä, mutta ohjaa koko ilmavirta ylempään yöhön.)

Kuten voitte kuvitella, tällaisen yksikön ohjausjärjestelmät ovat melko monimutkaisia. Moottoripellit kaikkialla, ohjausjohdot kaikkiin pellkeihin, termostaatit eri huoneissa. Kaikki tuo yhteen paljon rahaa. Se voi myös rikkoa paljon tavaraa.

Monimutkaisuuden vuoksi suurin osa LVI-urakoitsijoista välttää kaavoitetun järjestelmän tekemistä, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä. Suuren ilmankäsittelylaitteen asentaminen (tarpeeksi CFM: ää koko talon kattamiseen) on yleensä helpompaa, ja aseta sitten muutama manuaalinen iskunvaimennin (1/10 moottoroitujen kustannuksista) ja säädä niitä, kunnes ne ovat oikeassa.

MUOKKAA: Toinen harkittava vaihtoehto on multi-split-järjestelmä. Sen sijaan, että kaikki kanavat olisi kytketty takaisin yhteen keskitettyyn ilmankäsittelykoneeseen, jokaisessa huoneessa / alueella on oma sisäyksikkö, jossa on oma tuuletin ja termostaatti. Kaikissa sisäyksiköissä on kylmäaineputket, jotka on kytketty ulkolauhdutinyksikköön. Jokainen yksikkö voi lämmittää / jäähtyä itsenäisesti. Jotkut järjestelmät mahdollistavat jopa samanaikaisen lämmityksen ja jäähdytyksen (hyvä toimistorakennuksen palvelintiloihin). Koska ne ovat kanavattomia, ne sopivat hyvin talon jälkiasennukseen ilman kanavia. Niillä ei kuitenkaan ole paljon järkeä olemassa olevassa talossa, joka on jo kanavoitu.

#2
+6
Jer in Texas
2014-03-20 22:24:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä.

Rakensin uutta kotia Texasin Baytowniin (valmistunut vuonna 2006) ja etsin termostaattiohjattuja vaimentimia - monet LVI-yritykset kertoivat, että "he" poistavat ne viikoittain - tämä ei ole totta .

Löysin Houstonista yhden asennusohjelman, joka tekisi järjestelmän haluamallani tavalla - hän kuunteli ja minä myös. Teimme kompromisseja kahdesta yksiköstä, joissa oli 3 termostaattia yksikköä kohti. Pienen säätämisen jälkeen (lisäämällä alipellit ryöstämään ilmaa kriittisinä aikoina eli suurten juhlien aikana) tämä järjestelmä toimii hyvin yli odotusten, ja tekisin sen uudelleen.

Rakastan tapaa, jolla kotini lämpenee ja jäähtyy. Voin lähettää ilmastointilaitteen haluttuihin tiloihin ja jättää muut yksin. Esimerkiksi - vaimo on keittiössä aamulla ja työskentelee aamiaisen parissa - hän saa ylimääräistä jäähdytystä - tarpeen mukaan. Toimistotila - kesällä, kun käytössä on 5 tietokonetta, tarvitsee ylimääräistä jäähdytystä tietokoneiden tuottaman lämmön takia. Kytke LVI päälle yöllä vain makuutiloissa - parhaan tuloksen saavuttamiseksi miksi jäähdyttäisin olohuoneen kello 2 aamulla, kun kukaan ei ole siellä?

Laskuni, koska kodin koko on keskimääräistä pienempi: naapurini kotini on 2 000 neliömetriä pienempi ja hänen laskunsa on kaksi kertaa minun. Lisäksi tässä kodissa on 7 jääkaappi / pakastin / jääpalakone, 2 ilmastointilaitetta ja poreallas. Kaikki mahdollinen on maakaasu-kuuma vesi, ruoanlaitto, lämpö.

Termostaattiohjatut pelit olivat kotikäyttöä ja aion asentaa sellaisen äitini kotiin.

Haluaisin kuulla lisää asetuksista, joihin olet mennyt, ja haluaisin myös tietoa yrityksestä, joka auttoi sinua suunnittelemaan tämän.
#3
+4
kkeilman
2010-10-22 02:39:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun puhutaan tarkasti suorituskyvyn näkökulmasta, olisi erittäin vaikeaa (naapua mahdotonta) perustaa hyvä vaihtelevan ilmamäärän LVI-järjestelmä, jos uunisi toimii kiinteällä nopeudella.

Hakkerina - voit varmasti perustaa peltijärjestelmän, jossa toimilaitteet ohjaavat huoneen lämpötilan asetuspistettä ilman muita muutoksia LVI-kokoonpanoon. Ilman kykyä muuttaa toimitetun ilman kokonaistilavuutta löydät kuitenkin tilanteita, joissa yksi tila peittää kaiken käytettävissä olevan ilman maksimi- tai viilennyspuhelun aikana ja muut tilat ovat nälkään ilmaa varten.

On melko surullista, kuinka tehottomia ja karkeita asuinrakennusten LVI-järjestelmiä verrataan edes peruskattopakettien peruskoneisiin, joita käytetään nauhakaupassa tai mini martissa.

Yhteenvetona - kyllä, se voidaan tehdä, mutta se on kohtuuttoman kallista, ellet pysty itse tekemään ohjaimen asetuksia kanavan ilmavirtauksen valvomiseksi, säätämään sarjaa vaimentimia ja vaihtamaan puhaltimen nopeutta itse koneessa. Se vaatii jonkinlaista ohjainta I / O: n käsittelemiseksi - tarvitset sarjan digitaalisia ja analogisia tuloja / lähtöjä, jotta se toimisi. Oma ohjain omistettuun LVI-sovellukseen vain jotain yksinkertaista varten kuin voi olla useita tuhansia dollareita MSRP. Kokemukseni perusteella ohjaimet, kokoonpano ja käyttöönotto voivat maksaa melkein yhtä paljon kuin itse fyysinen laite!

Olisin kuitenkin hyvin kiinnostunut edellä kuvatuista DIY-asetuksista! Ehkä jotain voitaisiin tehdä Arduinolla?

Varoitus: Jos puhaltimen nopeutta ei säädetä ilmanpoistopellien kanssa, aukkojen sulkeminen voi aiheuttaa ei-toivottuja paine-eroja kanavissa ja asuintiloissa, koska sama ilmamäärä työnnetään vähemmän aukkojen läpi.
@EvanJohnson ei ole toivottavaa millä tavalla, tarkalleen? Ajattelin kauko-ohjattavaa, automatisoitua tuuletusaukkoa kotini kannalta, koska keskitetyn pakkoilmajärjestelmän tehottomuus antaa minulle tällaisen #sadface
#4
+3
longneck
2010-10-21 18:41:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhdessä vuokra-asunnostani, joka rakennettiin noin 3 vuotta sitten, on Honeywell-termostaattijärjestelmä, joka vyöhykkeillä. Ensimmäisessä kerroksessa on yksi ilmankäsittelykone / ilmastointilaite / lämmitin, termostaatti toisessa kerroksessa, termostaattina toisessa kerroksessa, kanavan elektroniset vaimentimet ullakolla ja ohjain mekaanisessa huoneessa, joka liitetään termostaatteihin, ilmankäsittelylaite, ja vaimentimet.

katso tämä sivu honeywellin verkkosivustolta

#5
+2
Wayne Werner
2010-07-26 17:15:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet teknisesti taipuvainen, näin yhden viestin, joka leijui putkien ympärillä kaverin kanssa, joka teki jonkin verran kodiautomaatiota - nimittäin vyöhyke, kahden huoneiden johdinlämpötila-anturin kautta, servomoottorit rekisterien hallitsemiseksi ja Linux-laatikko hallita niitä kaikkia.

En tietenkään löydä linkkiä nyt, kun etsin sitä ...

Tässä on linkki: http://www.homeclimatecontrol.com/ Viestisi jälkeen se hankki langattomat anturit ja toimilaitteet ja on matkalla päästä eroon Linux-laatikosta nyt.
Kiitos! Löysin joitain näistä, mutta haluaisin jälkiasentaa mukautetut tuuletusaukkoni, jotka tulivat lattian mukana, eikä mikään näistä ole todella kykenevä siihen.
#6
+2
Doresoom
2010-11-30 21:12:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Termostaatti ei ohjaa niitä, mutta nämä tuuletusaukot ovat melko halpoja ja ne voidaan asettaa sulkemaan / avaamaan aikataulun mukaan.

Onko sinulla ehkä linkki varsinaiseen tuotteeseen, johon linkitit? Linkki on rikki.
En usko, että nämä [EcoNet Z-wave -aukot] (http://www.smarthome.com/23324/EcoNet-EV100-6X12WH-Z-Wave-Controlled-Air-Vent-6-Inches-x-12- Tuumaa-valkoinen / p.aspx) ovat täsmälleen samat (alkuperäisestä viestistäni on kulunut jonkin aikaa), mutta niillä on sama ominaisuus plus älypuhelinyhteydet. Ne ovat kuitenkin melko kalliimpia.
#7
+1
Eric Petroelje
2010-07-23 01:11:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan näyttänyt heitä toimivan aiemmin, mutta ilmeisesti ihmiset tekevät ne.

Joka kerta, kun olen nähnyt talon monivyöhykelämmityksen, on aina ollut kattilapohjainen.

#8
+1
Niall C.
2010-07-23 01:14:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen toimittaja (minulla ei ole yhteyttä heihin, paitsi että he asuvat kotivaltiossa, mistä tiedän heistä): kodin mukavuusalueet

#9
+1
Dave Murphy
2013-04-17 20:50:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokeile tätä verkkosivustoa: http://www.theactivent.com/ Langaton ohjattava tuuletusaukon kansi maksaa 35 dollaria (saattaa tarvita useita huoneita kohti), langaton lämpötila-anturi (yksi huonetta kohti) 30 dollaria, molemmat yhdessä maksavat 50 dollaria.

Ilmoita kaikki sidoksesi tähän verkkosivustoon. Katso tämän sivuston itsemainostuksen säännöt [faq # promotion] -sivulta.
#10
  0
mikebabcock
2015-03-24 21:17:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tällä alalla on uusi pelaaja, mutta heidän integraationsa on noin 100 dollaria laitetta kohti: https://www.ecoventsystems.com/your-system/Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...