Kysymys:
Onko terassilaudan suunnalla todella merkitystä?
Eric Petroelje
2010-07-27 21:45:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle on kerrottu, että terassilaudat tulisi aina asentaa "kuoripuoli ylöspäin", jotta levyt kruunuvat (ja vuodattavat vettä) ikääntyessään pikemminkin kuin kuppi (ja keräävät vettä). Mutta sitten olen myös kuullut, että se pitäisi tehdä päinvastoin. Ja olen myös kuullut, että sillä ei vain ole väliä tavalla tai toisella - aseta vain "mukavin" puoli ylöspäin.

Joten mikä tapa on paras vai onko sillä väliä ollenkaan ?

Minulla oli sama ongelma, mutta kaikilla taulukoillani osoittautui olevan ainakin yksi huono puoli, joten sillä ei ollut väliä ...
Viitteeksi - "Kuoren puoli ylöspäin" on kasvurenkaat, jotka kaartuvat alaspäin ja "Kuoren puoli alaspäin" ovat kasvurenkaat, jotka kaartuvat ylöspäin.
Neljä vastused:
#1
+8
user45
2010-07-27 22:20:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin kruunupuoli ylöspäin ja vuodattamaan vettä. Kansi, joka oli talossani, kun ostin sen, oli kuppi ylöspäin ja on kauheassa kunnossa. Tämä voi johtua siitä, että ihmiset eivät koskaan huolehtineet siitä, mutta melko märkä / luminen ilmasto ei auttanut. Olen varma, että kaikenlainen yhdistetty vesi ei voi olla hyvää edes käsitellylle puulle.

Toinen syy veden vuodattamiseen on, että pienet vesialtaat houkuttelevat likaa, jolloin tahra kuivuu.
#2
+6
shirlock homes
2010-08-04 16:34:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka eri lähteet suosittelevat molempia tapoja, olen rakentanut kymmeniä kannet Maineen urakoitsijana ja huomannut, että paineella käsitellyt ja setripuulevyt kruunuvat melkein aina kuoren puolelle ja suosittelen kuoren puolta ulospäin. Ilmeisesti tämä auttaa irtoa vettä eikä kerää jäätä taskuihin talvella. Älä sekoita menetelmiä, koska tämä voi johtaa erittäin houkuttelevaan pintaan muutaman vuoden kuluttua. Käytä aina kulutuspintaisia ​​kiinnittimiä, älä koskaan sinkittyjä nauloja ja varmista, että upotat pinnoitetut ruuvit tai ruostumattomasta teräksestä valmistetut varren kynnet. tee ne huuhteleiksi tai hieman puupinnan alle kompastumisvaarojen poistamiseksi tai käytä kannen kiinnitysjärjestelmien alla. Jos löydät levyt, joiden viimeistely on huono, paljaalla sivulla, älä käytä niitä! Tuo ne takaisin ja vaihda ne. Tämä saattaa kuulostaa tuskalta, mutta virheellinen puu, jossa on tarkastuksia tai halkeamia, hajoaa hyvin nopeasti ja pilaa kaiken kovan työn, jonka olet tehnyt tuolla kalliilla kannella. Älä unohda eristää kirjanpitoa rakennuksesta ja vastustaa kiusausta käyttää halpoja vedeneristystuotteita. Usein rakentamisen yksityiskohdat alueilla, joita et näe, ovat ikään kuin tärkeämmät kuin katsotut pinnat. Onnea.

#3
+2
Josh Clark
2015-04-01 18:51:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kruunu puoli alaspäin auttaa kuitenkin estämään lautojen vääntymistä, koska kehys estää sitä vääntymästä. Sen on helpompi vetää naulat ulos, kun se työntää kehyksen läpi

#4
  0
James Demaray
2015-07-22 08:03:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Poikani ja partiolainen joukko tekivät huvimajaa juuri ennen kuin hän täytti 18 vuotta, hän on nyt 35. Jotkut kaverit ja minulla on siellä rukousryhmä, kun sää on hyvä. Katson noita lautoja, hymy on alas ruuvilla ja kahdella galvanoidulla naulalla kummassakin liitoksessa. tuo kansi on hyvin tasainen. Työskentelen nyt kannella. Leikkain ylimmän käden kiskon lankusta ja jätin sen sietämään myöhemmin. Meillä on ollut paljon sateita täällä KY: ssä, joten kului jonkin aikaa ennen kuin palasin siihen. Kun tein, laudalla oli pieni kuppi, joka meni kasvusormusten "hymyn" suuntaan, ei sitä vasten. Oletan, että puun kasvurenkaat muuttuvat suhteessa säähän verrattuna, jos puu kuivataan sisäkäyttöön. Omassa kannessani laitoin "hymyt" alas 5 vuotta sitten ja kansi on pysynyt pohjimmiltaan tasaisena ja tasaisena. Joten menen kuoren puoli ylöspäin, joka muuten tunnetaan nimellä hymy alas. Käsittelemätön tai käsittelemätön voi myös vaikuttaa. Huomasin, että Tommy Mac sanoo hymyilevän, mutta hän käytti kuivattua ja käsittelemätöntä mahonkia. Ehkä tarkistan, mikä toimii alueellasi puulajin ja normaalien sääolosuhteiden kanssa. Ky: llä ei ole normaaleja sääolosuhteita! Olen lukenut, että teknisesti kuivatut puukupit kasvinsormien vastakkaiseen suuntaan ja tämä on syy leipälaudan päättymiselle. Totta puhuen en ole huomannut sitä. Katson kauppani puuta ja ilmoitan teille kaikille.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...