Kysymys:
Mitä hyötyjä, haittoja ja suosituksia multikaapeleille on?
user45
2010-07-23 16:52:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Säästät tällä hetkellä uuden kodin rakentamiseksi ja ajattelen mielessäni johdotusvaihtoehtoja. Nykyisessä kodissani on liian vähän pistorasioita, kaapeliyhteyksiä ja LAN-portteja (kyllä, pidän edelleen langallisesta lähiverkosta, langaton on hyvä, mutta langallinen on nopeampi).

Haluaisin pyytää joitain suosituksia hyvistä ja huonoista puolista monikaapelit (IE-kaapelit, joissa on virta-, puhelin-, verkko- ja TV-kaapeli, niputetaan yhdeksi). Onko kukaan käyttänyt monikaapelipakettia, ja jos on, mitkä ovat niiden ylä- ja alamäet?

Haluaisin myös saada hyviä suosituksia tuotemerkistä käytettäväksi. Kaapelit ja seinälevyt, jos olet jo törmännyt niihin.

Minua käskettiin aina käyttämään virtaa ja dataa erikseen häiriöiden takia, mutta luulen, että ehkä valmistajat ovat voittaneet ongelman. mutta +1 langallisille verkoille.
@Tester101 Ajattelin samaa. Ei ollut varma, olivatko he kehittäneet paremman suojauksen virtaa tai dataa varten. Toivon, että he tekivät. Pidän järjestäytyneistä johdotuksista ja se, että vain yksi "nippu" kaapeleita kulkee seinien läpi useiden kaapeleiden sijasta, tekisi minusta onnellisen asuntoauton.
Oletko varma, että virta on edes vaihtoehto näissä kaapeleissa? Monet saamistasi vastauksista ovat keskittyneet tähän, mutta en usko, että se tyypillisesti on, luultavasti samoista syistä kuin muissakin vastauksissa.
Viisi vastused:
#1
+15
mohlsen
2010-07-23 17:12:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En suosittele näitä. Tutkin niitä muutama vuosi sitten rakennettaessa ja päätin tehdä ne kaikki erikseen. Koaksiaali (Quad Shield RG6), kissa 5e, kissa 3 ja kaiutinkaapeli. Oli todella kustannustehokkaampaa ostaa ne kaikki 500-1000 '' keloissa yksittäin, kuin ostaa paljon monikaapeleita. Lisäksi häiriö voi olla ongelma. Voisit yhdistää puhelimen ja verkon käytön kissa 5/6 puhelimiin, mutta jälleen kerran kustannustehokkaampi oli ostaa ne erikseen.

mielenkiintoista, kiitos! Arvaa, että suojaustekniikka ei ole vielä täysin kiinni.
#2
+7
Scivitri
2010-07-24 02:03:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko suojaus riittävän vahva tietojesi suojaamiseksi vai ei (en ole kuullut sen olevan) Luulen, että on harvinaista, että KAIKKI monikaapelissa kulkee täsmälleen samojen pisteiden A & B välillä samassa järjestyksessä. Valot kytkevät kytkimen valaisimeen, pistorasiat voivat ajaa silmukan, kun verkon on vietävä jokainen liitin takaisin kaappiin. Johdotin co-axin huoneen läpi sarjaan kerran ja joutuin vaikeuksiin kaapeliasentajan kanssa signaalihäviön takia. Vaikka ajatus yhdistetystä kaapelista saattaa kuulostaa hyvältä organisaation näkökulmasta, luulisin, että se olisi hyvä vain noin 20 metrin etäisyydelle koko talosta. Ja se on pelottavan kallista.

Toisaalta vain vähän organisaatiota tarvitset vain voiman, Cat 5/6 ja Coax. Cat 5/6 & RJ45 sisältää teknisesti 2 puhelinlinjaa ja jopa jättää nastat 4 ja 5 linjaksi 1 RJ11-yhteensopivuuden takaamiseksi. (Vaikka et koskaan käytä yhtä johtoa sekä puhelimeen että dataan, rengasjännite tappaa tietosi.) Jos johdat koko talon Cat 5/6- ja RJ45-pistokkeilla, voit käyttää mitä tahansa kaapelia puhelinlinjana vain liittämällä RJ11 olemassa olevaan pistorasiaan. Erittäin kätevä.

Kaiken tämän jälkeen muutama monikaapeli voi olla kätevä. Esimerkiksi komponenttivideon, HDMI: n ja muutaman äänikanavan niputtaminen voi olla erittäin kätevää kytkeä kaapissa oleva AV-pino teatterihuoneeseen. Mutta puhut silti hyvin lyhyitä juoksuja, koska tarvitset vain yhden tavaratilan pisteestä A B.

Cat5 / 5e / 6: lla on 4 paria. Puhelinlinja vie yhden parin (joten voit käyttää 4), 10 / 100Mbit ethernet vie 2 paria, ja Gigabit ethernet kestää 4 paria (ja vaatii Cat5e tai Cat6). Kaupallisesti yleinen käytäntö on käyttää RJ45 + Cat5e / 6: ta kaikelle puheelle / datalle (RJ11-puhelin voi kytkeytyä RJ45-liittimeen hienosti) ja käyttää sitten kytkentäpaneelia liittimen liittimeen kytkimeen (Ethernet-verkkoon) tai puhelinlinja. Luen uudestaan, luulen, että tarkoitit samaa, se on vain sekava.
Tapahtuu muutama päivä, varsinkin kun et ole varma, mitä yksityiskohtia yrität ilmaista. > _ <
#3
+3
gbroiles
2010-07-24 11:33:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole käyttänyt monikaapeleita, mutta en usko, että ne ovat hyvä idea, koska epäilen, että päätät hylätä puolet nipun kaapeleista muutaman vuoden tiellä ja sinun on vedettävä jokin muu kaapeli.

sähköjärjestelmän ylisuunnittelu, et pääse "kotikäynnin" kokoonpanoon sähköpaneelin ja pistorasioiden / kytkimien / lamppujen välillä; saat todennäköisesti päätyä muutamaan pistorasiaan tai lamppuun, jotka on ketjutettu samalle johdolle, joka kulkee katkaisijasta. Se on hieno 110; mutta ihmiset eivät johda Ethernet-yhteyttä näinä päivinä, ja ehdotan myös "kotikäyttöä" tai tähtitopologiaa myös tiedoillesi ja AV-laitteellesi joustavuuden maksimoimiseksi tulevaisuudessa.

Olisin myös huolissani yhdistelmästä 110 ja matalasta jännitteestä samassa paketissa, jos nipussa olisi jonkinlainen vika / tunkeutuminen - saatat päätyä oikosulkuun 110 suoraan matalajännitteeseen johdotus, mikä todennäköisesti olisi loppu kaikelle mukavalle laitteelle, jonka olet liittänyt matalajännitteisiin (verkko, puhelin, CATV) tavaroihin. En halua joutua sammuttamaan sähköpiirejä, koska halusin apinoida verkko- / kaiutinkaapeloinnilla - mutta en haluaisi työskennellä myös veitsien / lävistäjien / jne. Kanssa kaapelipaketissa, jossa on jännite 110.

Jos määrittelisin uutta rakennetta, pyytäisin useita sinisen matalajännitteisen " smurf tube" -johtoja jokaiseen huoneeseen - henkilökohtainen suosikkini on käyttää Cat 6 kaikelle (LAN + puhelin + CCTV), joka ei ehdottomasti vaadi houkutusta, mutta en ole iso CATV / satelliittivalvoja, joten makuni voivat olla suhteellisen monimutkaisia ​​tältä osin.

Mielestäni tärkein mielessä pidettävä asia on se, että on mahdotonta ennakoida mitä haluat / tarvitset tulevaisuudessa ja miten tekniikka muuttuu, joten sinun on määritettävä asiat, jotta voit käyttää uutta kaapelointia repimättä seinät tai pakotetaan repäisemään koko olemassa oleva asennuksesi.

+1 jonkin tyyppiselle kanavalle - verkko- ja TV-tekniikka muuttuu edelleen melko nopeasti. Voin helposti unohtaa, että CATV-koaksiaalin korvaaminen suuremmalla verkkoliikenteellä lähivuosina, joten jos rakensin uutta, yritän TODELLA kovasti tehdä muutoksesta helppoa.
#4
+1
lukecyca
2010-09-08 23:14:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harkitse, että maailma on siirtymässä kohti vain kahdenlaisia ​​johdotuksia:

  • Sähkö (120 VAC tai mikä tahansa paikallinen standardisi on)
  • Data (IP over Ethernet over Cat5e)

Coax on yhä hyödytön, kun video toimitetaan vastaanottimeen IP-yhteyden kautta. Kaiutinkaapelia käytetään vain yhdessä huoneessa, jokaisessa huoneessa on oma vahvistin ja IP-pohjainen musiikkivastaanotin. Puhelimet ovat yhä enemmän IP-pohjaisia ​​(ja jopa POTS-puhelimet voivat käyttää Cat5e-ajoja väliaikaisesti).

Langallisella datalla on aina etu langattomaan, etenkin tiheästi asutuilla alueilla, kuten huoneistoissa. On todennäköistä, että Cat5e korvataan lopulta jollakin. Siksi yritä rakentaa niin, että on mahdollista asentaa toinen kaapeli myöhemmin.

Joten vastaamaan kysymykseesi: Ei, älä vaivaudu käyttämään paljon erilaisia ​​fyysisiä materiaaleja kussakin huoneessa. Käytä paljon dataa ja virtaa ja suorita vain niin paljon muuta tavaraa kuin tarvitset tänään. Lyön vetoa, että et tarvitse enemmän sitä ajan myötä, tarvitset vähemmän sitä.

#5
  0
nstenz
2010-08-26 09:21:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Virtajohtoja ei ole tarkoitus kuljettaa yhdensuuntaisesti pienjännitekaapeleiden kanssa 12 ": n sisällä. Ainoa kerta, kun niiden pitäisi päästä lähemmäksi, ovat, jos ne ylittävät toistensa suorassa kulmassa (häiriöiden vähentämiseksi). ei saa kulkea samassa putkessa tai päättyä samassa laatikossa toistensa kanssa. Muuten virtajohto saattaa oikosulua paljon pienempään datakaapeliin ja muuttaa siitä mukavan pitkän lämpöfilamentin.

Olen aja kodissani vain Cat5- ja RG6-houkutuksia Leviton QuickPort -seinälevyillä &. Heillä on melkein mitä tahansa etupuolella olevia liittimiä, jotka liitetään Cat5: een takana (ajattele kaiuttimien sitomispylväät, RCA liittimet ääni- tai komposiitti- / komponenttivideolle, S-video, RJ45, RJ11, ...) En kuitenkaan ole vielä varma, mitä teen, kun saan näytön, jossa on HDMI-tulo.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...