Kysymys:
Mikä on paras / helpoin tapa maalata reunat?
brendan
2010-07-23 03:23:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olet tehnyt viime aikoina paljon sisustusmaalausta ja minusta aina reunat - katon, ikkunoiden, jalkalistojen tms. - ovat ikävimmän.

Mikä on paras tapa maalata reunat - vanhanaikainen leikattu harja? Jotkut näistä erityisistä reunatyökaluista, joita heillä on kaikissa kotikaupoissa? Joku muu menetelmä?

Kahdeksan vastused:
#1
+21
NotDan
2010-07-23 06:35:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanhanaikainen, laadukas sivellin.

Hanki hyvälaatuinen sivellin ja pidä siitä huolta. On paljon vähemmän aikaa vievää käyttää hyvää harjaa ja tehdä hyvä viiva kuin sen on teipattava ensin.

+1 tälle. Sitä ammattilaiset tekevät, mutta vaatii jonkin verran taitoa saadakseen mukavan linjan.
Jos tavallisia siveltimiä on vaikea leikata, kokeile eurooppalaista viimeistelyharjaa leikkaamiseen. Sillä on kartiomainen muoto kuin taiteilijan siveltimellä, mutta sen halkaisija on ~ 1,5 ". Pyörität sitä hitaasti maalatessasi tasaisen tasaisen virtauksen saavuttamiseksi. Lee Valleyssä on niitä, vaikka he kutsuvatkin heitä nyt kiinalaisiksi. Http: //www.leevalley .com / fi / wood / page.aspx? p = 64263 & cat = 119043034 & ap = 1
#2
+9
Doresoom
2010-07-23 03:30:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt Shur-Line Paint Edgeriä menestyksekkäästi - kuitenkin enimmäkseen kattoa vasten. Joitakin vinkkejä sen käyttämiseen:

 • Älä tule liian innokkaaksi ja lataa siihen tonnia maalia - se vain valuu välipyörien päälle ja seuraa hienosti sijoitettuja merkkejä katosi yli.
 • Toinen liiallisen maalin sivuvaikutus on kohotettu maalihelmi reunan alla olevalla seinällä, joka sinun on höyhennettävä, ellet halua yhtenäistä harjanteita, joka kulkee huoneen ympärillä 4 "katosta

Luovuin Shur-Linen valmistamasta kulmareunasta ja menin harjalla kulmiin. Kulmareuna joko ei peittänyt sitä pintaa, jonka harjain, tai jätin jokaiselle maalihelmen puolella, jonka joudun joka tapauksessa käymään harjalla.

Ikkunakehyksissä ja jalkalevyissä päädyin käyttämään sinistä maalariteippiä ja harjaa. Ole varovainen, kuinka kauan jätät teipin päälle, koska se voi vetää sen alla olevaa maalia. En suosittele sinisen maalarin teipin käyttöä mihinkään muuhun kuin leikkaukseen, jolla on yleensä korkeakiiltoinen tai puolikiiltävä pinta, joten se ei tartu s hyvin.

PÄIVITTELY: Kun maalasin talomme makuuhuoneet Shur-Line Edgerillä, siirryin 2 "kulmaisen harjan käyttämiseen loppu talossa. Se kesti jonkin verran totuttelua, mutta pystyin tekemään sen nopeammin kuin reunan kanssa, kun olimme läpi. Tässä video minusta, joka osoittaa tekniikkaa.

Yleensä sininen teippi on kunnossa peittämään seinät ja katot, kunhan et jätä sitä liian kauan. Jos haluat jotain tarttuvampaa leikkaustöihin, käytä vihreää teippiä.
Vaimoni käyttää näitä ja minä käytän 1,5 "kulmaista trimmausharjaa. Tulokset ovat pääosin samat.
Kyllä, käytän tätä kaikilla reunoillani hyvin menestyksekkäästi. Ei enää tuhlaa teippiä.
#3
+8
esac
2010-11-17 05:04:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyvä harja ja käsinmaalaus on helpoin ja paras menetelmä. Mutta jos haluat kokeilla edistyneempää tekniikkaa, joka on vähemmän altis virheille, ja jos olet kuin minä ja kätesi tärisee, kokeile seuraavaa:

Oletetaan, että sinulla on 2 seinää. Maalattavanasi on sininen ja toinen on valkoinen seinä.

 1. Aseta teippi valkoiselle seinälle, aivan kahden seinän reunaan.
 2. Maalaa reuna valkoisella värillä. Jos se vuotaa nauhan läpi, on hieno, koska sinulla on sama valkoinen kuin vastaseinällä.
 3. Odota, että valkoinen kuivuu.
 4. Maalaa sininen seinä sininen.

Jos se tehdään oikein, kuivattu valkoinen maali estää sinistä maalia vuotamasta teipin alle.

Kun kaikki on kuivaa, haluan tehdä reunan partakoneella ja poista sitten teippi kuorimalla kulmaan.

Se on vain loistava. En ole koskaan halunnut käyttää teippiä verenvuodon vuoksi, ja olen aina pystynyt leikkaamaan melko puhtaan viivan ilman sitä. Mutta niissä tapauksissa, joissa tarvitset teippiä (ajattelen erityisesti maalata kuviota, kuten ruutulauta, tai missä tahansa, missä tarvitset suoraa viivaa keskellä seinää), tämä tekniikka näyttää ihanteelliselta!
Pelkään, että minun on oltava eri mieltä. Jos odotat maalin kuivumisen ennen teipin vetämistä, siru maali. Pistemäärä veitsellä on huono idea, samoin kuin näet, mihin reuna leikattiin veitsellä, se ei sulaudu ollenkaan. 3M tekee uuden "sinisen ja oranssin" maalin, joka toimii paljon paremmin kuin mikään muu siellä oleva teippi, eikä se vedä maalia.
#4
+7
Mike Powell
2010-07-26 09:59:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laajenna NotDanin vastausta:

 • Käytä kulmallista harjaa (käytän yleensä 1,5 ").
 • Pidä harjaa lähellä harjauksia, älä kahva.
 • Kasta harja noin 1/2 "maaliin ja pyyhi maali siveltimen sivulta.
 • Aloita viiva pidemmillä harjaksilla (" kärki " "harjan" viivalla ja lyhyemmät harjakset noin 1/4 "päässä viivasta. Harjan tulee olla lähempänä tasaista seinää vasten kuin kohtisuorassa seinään nähden.
 • Käytä vain tarpeeksi painetta niin, että pidemmät takaharjakset ovat melko kaarevat, kun vedät harjaa pitkin.
 • Mieti, haluatko ylittää vai alittaa reunasi: esimerkiksi ikkunan kotelossa, jossa et todennäköisesti näe reunuksen reunan, on parempi ylittää ja saada pieni seinämaali koristeeseen kuin jättää reunuksen väri seinälle, jossa se näkyy huoneen keskeltä.
Tämän lukemisen jälkeen en usko silti, että se kuvaa tekniikkaa kovin tarkasti. Jos haluat olla hieman selkeämpi, et harjaa maalia harjan tasaisella pinnalla, koska saatat maalata aidan, vaan vedät harjan päätä sivuttain levittämään maalia.
#5
+6
Jeff Widmer
2010-07-23 16:18:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teen sen vain 3 tuuman harjalla (Wooster). Hanki pieni helmi / maaliviiva siveltimen toiselle puolelle ja pyyhi sitten toinen puoli puhtaaksi maalialustalle. Vedä sitten harja reunaa pitkin mahdollisimman suorana.

Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että kun olet ylös tikkailla kasvoillasi muutaman tuuman päässä maalaamastasi paikasta, uusi maalattu reuna ei koskaan näytä täydelliseltä. Mutta yrittää tehdä siitä täydellinen vain pahentaa sitä. Vedä reuna kerran ulos (niin suorana kuin pystyt) ja siirry sitten eteenpäin ... huomaat, että kun olet alas tikkaista, se näyttää melko hyvältä.

Jos sinulla on kuvioitu katto, sinulla ei ole paljon muuta vaihtoehtoa kuin oppia leikkaamaan maali kulmaan. Kun saat sen ripaan, ihmettelet, miksi olet koskaan vaivautunut teipillä ennen.
#6
+2
Tester101
2010-07-23 06:32:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen onnistunut tämän Paint Edgerin kanssa, se on mukavaa, koska siinä on vähän kielekkeitä, jotka kääntyvät ylöspäin, kun laitat maalin tyynylle, ja sitten käännät takaisin alas liukumaan pitkin reunaa tai kattoa. Koska kielekkeet kääntyvät ylöspäin, on vähemmän todennäköistä, että saisit niihin maalia, mikä tekee siitä vähemmän todennäköistä, että saat maalia sinne, missä et halua sitä.

Mutta en silti usko, että siellä on mitään korvaa vakaata kättä ja kärsivällisyyttä.

#7
+2
Jon
2012-09-12 09:15:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kukaan ei ole puhunut huonosta reunasta, missä seinä ja katto kohtaavat. Jos se yhdistää huonosti eikä ole hyvää reunaa ... Se on todellinen tuska! On vaikea tehdä täydellistä. Suosittelen erittäin mukavaa harjaa tai jos olet todella hutera, teippi on vastauksesi. Jos nauhan ottamisen jälkeen on muutama huono paikka, kosketa sitä harjalla. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi ota teippi aina pois ennen maalin kuivumista.

Ammattimaalari, jonka kanssa olen työskennellyt kaikkien sellaisten kulmien kanssa. Hänen mielestään ei yksinkertaisesti ole mahdollista saada hyvää reunaa, jossa kuvioitu seinä kohtaa kuvioidun katon. Pieni helmi mahdollistaa suoran, raikkaan viivan.
#8
+1
Jason Watts
2013-01-12 04:48:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä temppu on tarkoitettu erityisesti reunoille, joissa kaksi seinää kohtaavat ja ovat eri värejä.

 1. Jos maalat molemmat värit, maalaa ensin vaaleammat värit ja odota, että se kuivuu tarpeeksi teippi ilman maalaamista teipin takaosaan, kun poistat sen.

 2. Levitä maalarinteippi

 3. Levitä ohut kerros maalattavaa silikonia niin että se menee päällekkäin teipin ja maalattavan seinän kanssa. Silikoni estää maalin pääsyn nauhan alle, mikä on ratkaisevan tärkeää tekstuuriseinien maalauksessa.

 4. Maalaa seinä päällekkäin silikonin ja maalarinteipin kanssa

 5. Heti kun olet maalannut, mieluiten kun maali on vielä märkä, irrota maalarinteippi ja sinulla on tehtaan reunaviiva.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...