Kysymys:
Mitä teet-itse-varoitusjuttuja sinulla on?
Wayne Werner
2010-07-24 02:14:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen utelias, minkälaisia ​​varoitusjuttuja kaikki ovat kohdanneet (tai kokeneet itse).

Esimerkiksi isäni työskenteli jatkuvasti jännitteisten johtojen parissa - kunnes hän laittoi uunia. sisään (220 V, jos et tiedä) ja kosketti kahta johtoa yhteen. Kipinä lensi irti lasista ja suli noin puolivälissä linssin. Hän työskentelee edelleen jännitteellä 110 V, mutta katkaisee aina virtapiirin 220.

Entä sinä? Onko sinulla (toivottavasti yhtä onnellisena) järkyttäviä kokemuksia, joita sinulla on ollut?

Sulatin kärjen irti ruuvimeisselistä tekemällä samanlaista toimintaa ulkoyksikössä. Luulen, että sinun täytyy tapahtua kerran tai kahdesti opettamaan sinua kunnioittamaan sähköä ja olemaan tyytymätön.
Se muistuttaa minua joku, joka yritti nähdä, liittyykö hänen ostamansa kaapeli pistorasiaan. Hän päätyi pudottamaan valtaa koko kortteliin.
Kondensaattoreihin mahtuu * tappavia * määriä sähköä. Koska puhuin muutaman LVI-korjaamon kanssa, yritän pitää yhden käden taskussa. Kondensaattorin purkaminen sydämeni yli ei ole jotain, mitä haluan tehdä (tai minkä tahansa muun ruumiini, mutta sydämen vähiten).
@Brad,, jos he onnistuivat tekemään sen, olisin vakavasti huolissani sähköntuottajan sulauttamisen tasosta!
Puhuin juuri eräänä päivänä pääurakoitsijan kanssa siitä, kuinka hän kuulee joka vuosi muutamasta LVI-kaverista, jotka kuolevat AC-yksiköiden sähköpurkauksista, joten ehdottomasti yksi on erittäin tarkkaavainen.
@Wayne, "yhden käden sääntö" on pelastanut monia ihmishenkiä ...!
Kahdeksan vastused:
#1
+7
Eric Petroelje
2010-07-24 02:23:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli kerran vuokralainen, joka asui naapurissamme duplexissämme ja ajatteli voivansa kytkeä oman kaasukuivurinsa. Haisi yhtenä päivänä kaasua eikä löytänyt mistä se tuli, joten koputin hänen oveensa. Käveli sisään ja koko paikka huusi kaasua.

Tarkistettu kuivain ja todellakin, syöttöjohto oli tuskin edes kiinni. Kysyi häneltä siitä ja sai yhden niistä "Joo, se on ollut sellainen jo jonkin aikaa, kysyin sinulta tällaisia ​​vastauksia". Onneksi se ei vienyt koko naapurustoa.

He tekevät pienen laitteen, jonka voit kiinnittää seinältä tulevan kaasuputken päähän, joka sulkeutuu, jos kaasua tulee hallitsematta. Riippuen vuotavan kaasun määrästä, se on saattanut auttaa tai ei välttämättä.
anna minun arvata: hän ei käyttänyt mustaa lankaa?
#2
+5
JohnFx
2010-07-24 02:56:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kohtele reititintäsi kuin ladattua asetta, sillä on paljon voimaa ja se voi ampua asioita suurella voimalla, jos et käytä sitä oikein.

Ota huomioon, että reititin toimii noin 24 000 rpm

vertaa sitä ...
Pöytäsaha: ~ 4000 rpm
Pora: ~ 800 r / min

Syöttösuunta ja kaksinkertainen tarkistus siitä, että terä on lukittu tukevasti istukkaan, ovat tärkeitä, jos arvostat elämääsi ja / tai raajojasi. Jos se aiheuttaa hauskaa melua, pysähdy heti ja tarkista se, vaikka se olisikin kipu takapuolessa.

Ammuin vain kerran löysän palan työpajani yli kauhistuttavalla nopeudella. Tarkistan aina kolmesti tuosta päivästä lähtien.

Kulmahiomakoneet ovat samanlaisessa veneessä.
#3
+5
ManiacZX
2010-07-24 12:55:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

No, minulla oli sellainen, joka johti enemmän DIY-projektiin, joka sitten tapahtui.

1930-luvulla rakennetussa liikerakennuksessa kattoon ripustettiin lamppuja ketjujen avulla.

Yksi päivä vaihdan hehkulamppua, ja joku kävelee sisään ja kääntää valokytkimen.

Se heitti käteni taaksepäin, melkein pudotti minut tikkailta ja käteni oli täplikäs mustana hetkeksi.

Ketjun läpi lamppuun johtavat johdot oli eristetty kankaalla ja ne olivat rikkoutuneet vuosien varrella. Lienee tarpeetonta sanoa, että vietin loppupäivän kaikkien talon lamppujen uudelleenjohdotukseen.

Joten muista työskennellä vanhoissa rakennuksissa jopa yksinkertaisimmissa tehtävissä.

Nauha kytkimen yli voi olla mukava muistutus siitä, ettei sitä kytketä päälle ...
Vaihdoin vain lamppua, lukuun ottamatta sormeni pistämistä pistorasiaan, en odottanut sähköiskua. Kun tein uudelleenjohdotuksen, vedin sulakkeet (kyllä, sulakkeet, ei virrankatkaisimia).
Yritän aina eristää virran polttimoa vaihdettaessa, siitä lähtien kun yksi ystävistäni heitettiin tuolilta iskuista, jonka hän sai, kun hänen asettamansa lamppu hajosi hänen kädessään.
#4
+4
spoulson
2010-07-29 20:29:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos teet työtä, joka tuottaa paljon pölyä, kannattaa todella rajata oviaukot altistuksen rajoittamiseksi. Tehtyään lattian hiontaprojektin seuraavien kuukausien ajan lasertulostimeni haju kuin takka joka kerta, kun tulostin jotain.

#5
+3
Mark Henderson
2010-07-24 03:33:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aina, aina, aina, aina, aina varmista, että virta on pois päältä, ennen kuin katkaiset 240 V: n virtakaapelit. Ja kun katkaiset ne, vaikka virta olisi katkaistu, varmista, että kätesi on eristetty.

Meillä oli sähköasentaja vannonut meille, että hän oli katkaissut kaiken virran rakennuksen yhdestä osasta, mutta Silti tunsin kutinaa, joten menin ja vahvistin hänen kanssaan, että virta oli pois päältä. Hän käänsi silmänsä ja sanoi kyllä. Joten sain katkelmat ja katkaisin johtimet. PAMAUS! Paljon kipinöitä ja joitain erittäin kovia kirouksia. Onneksi tapasin vain sattumalta kädet eristettyinä.

Siksi tarkistan kaapelin aina yhdellä näistä kosketuksettomista jännitetunnistimista. Voit jopa ostaa ruuvimeisseleitä, vaijerinpoistajia ja useita metrejä sisäänrakennetulla ominaisuudella.
Tein samanlaisen asian pienellä Gerber-lukitusveitsellä ja 110v: llä. Luulin, että lampussa oli oikosulku niin typerästi, että ajattelin "katkaisen vain johdot ja löydänkö löydän lyhyt" ... Se oli jännittävää hetkeksi tai kahdeksi.
Jos hän oli niin varma, että oli estänyt heidät ... miksi hän ei leikannut heitä?
#6
+3
Jeff Widmer
2010-07-24 05:37:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ole varovainen kävellessäsi / työskennellessäsi keskeneräisellä ullakollasi ... on erittäin helppo ohittaa palkki ja laittaa jalka katon läpi. Parasta on käyttää vanerikappaletta, jos haluat työskennellä siellä pitkään aikaan.

Isäni melkein tuli meidän kauttamme (meillä on * vähän vaneria) - hän sanoi, että pääsiäispupu työnsi häntä (hän ​​sai pääsiäiskoristeemme). Melkein sain akvaarion ulos ullakolta. Sitten sisareni teki juuri äsken siivoessaan sitä. Luuletko, että oppisimme hieman paremmin, vai mitä?
vain uteliaisuudesta, miksi rakentajat eivät laske vanerikerroksia näiden palkkien yli? Näyttää siltä, ​​että se ei olisi niin kallista ja tekee ullakosta paljon turvallisemman liikkua.
@JohnFx: Joskus ullakon eristys kasataan sinne 2x4-palkkia korkeammalle, joten menetät eristeen asettamalla vanerikerrokset kaikkialle.
#7
+3
Alex Feinman
2010-07-29 02:06:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä koskaan jätä johdinpäitä suojaamattomaksi edes hetkeksi. Liian helppo hämmentyä ja unohtaa vaijerin vaipan vaihto tai liittimen puristaminen. Ja kun liitäntäkotelo (tai seinä!) On suljettu, on liian myöhäistä, ja joskus myöhemmin voit aiheuttaa sähköisen tulipalon.

Hakkasin joitain vaurioituneita kipsejä ja sain iskun irti langasta, jonka päät oli suojattu seinään. Luulen, että siellä on joskus ollut valaisin; ja kuka valon poistanut vain peitti reiän ja langan paljaat päät täyteaineessa. Teen nyt paljon vähemmän oletuksia siitä, mistä en ehkä löydä kaapeleita.
#8
  0
K.A.Monica
2014-01-02 06:14:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa DIY-kokemuksestani ja kiinnostuksestani liittyy sähköasioihin, joten tarinani ovat siitä.

Ihmiset, jotka rakensivat parempani talon, tekivät itse paljon asioita säästääkseen rahaa - mikä En katso ylöspäin! Se, mitä teen, on tapa, jolla he tekivät tiettyjä asioita. Todennäköisesti kaikkein ärsyttävin asia oli reitittää linja kytkinrasian läpi, joka ei syöttänyt mitään. Kytkinten syötettyjen valojen virran katkaiseminen ei riittänyt estämään outoa pistelyä.

Myönnän, että tämä oli monta vuotta sitten, ja olin vähemmän kokenut ja tunsin olevani haavoittumaton. Myönnän myös, että minun olisi pitänyt kyseenalaistaa kaikki laatikkoon tulevat kaapelit, koska silloin olisin huomannut pariton.

Toinen, joka saa minut edelleen, ovat ihmisiä, jotka käyttävät valkoista (NEMA-värikoodilla) päällystettyä johtoa. kuumana linjana eikä merkitse sitä. Olen korjannut sen monta kertaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...