Kysymys:
Kuinka estän mediakaapin ovien roikkumisen?
Tango
2013-05-11 23:27:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ystäväni ja minä olemme juuri rakentaneet lattiasta kattoon ulottuvan mediahyllyn DVD-levyille. Siinä on 9 hyllyä ja se on noin 3 'leveä. Sen ympärillä oleva kehys koostuu 2 "x8" levystä ja hyllyt (lukuun ottamatta yhtä keskellä) ovat kaikki 1 "x8" levyjä. Alareunassa on 2 "x12", joka antaa huulen ja etuosa leikataan kulmassa kohti lattiaa aivan edessä.

Klikkaa mitä tahansa kuvaa saadaksesi täysikokoisen

View 1 of shelves View 2 of shelves

En tiennyt, olisinko täytyy lisätä ovia tai ei, mutta nyt on selvää, että teen. Nämä ovet olisivat paksuudeltaan 6 "-8", hyllyillä, joten niihin mahtuu enemmän DVD- ja blu-ray-levyjä. Pohjimmiltaan haluan ovet kuten alla olevassa kuvassa. Se olisi kaksi ovea, kukin puolet hyllyjen leveydestä (niin että se olisi noin 18 "). Koska tämä yksikkö on noin 8 'korkea, jaon ovet myös pystysuoraan rajoittaakseni asetettua kokonaispainoa mikä tahansa ovi.

Kun ovet suljetaan, ne lepäävät huulillaan. (Tämä on alaosassa olevan 2x12: n tarkoitus - tarjoa tukea DVD-levyjä sisältäville oville, kun ovi on kiinni, kuten yleensä tulee olemaan.)

Mutta tämä on melko suuri paino. Tiedän, että voin käyttää vahvoja saranoita ja jopa ylimääräisiä saranoita pitämään ovet päällä, mutta huoleni on siitä, että ovet roikkuvat ajan myötä. En halua lisätä paljon painoa. Päänäni kuvaan vanerilevyn (1/8 "paksu) ja siihen kiinnitetyn 1x6 tai 1x8 levyn oven kehyksen ja hyllyjen tekemiseksi.

Mutta en ole koskaan tehnyt tällaista projektia ja haluan varmistaa, ettei reunojen saranoiden ovien puolella eikä ovien toisella puolella ole keskellä .

Riittääkö vaneri, jotta kehys ei pääse roikkumaan vai muuttavatko muotoa vai onko minun tehtävä enemmän?

HUOMAUTUKSIA:

  1. Muutaman kommentin jälkeen haluan lisätä, että oikeassa yläkulmassa oleva ovi on lyhyempi kuin vasemmassa yläkulmassa oleva ovi, johtuen ovikaaresta, ja puhuimme uuden oven yli kulkevan hyllyn lisäämisestä korvaamaan menetetty hyllytila.
  2. Hyllyyksikkö on kiinnitetty seinässä oleviin nastoihin ruuveilla, joten en ole huolissani vaaka- tai kaatumisongelmasta.

Commercial media cabinet with shelves in the doors

Kiitos, @Niall C, muokkauksesta - en koskaan tiennyt, että voit laittaa kuvia vierekkäin niin.
Kuusi vastused:
HerrBag
2013-05-12 00:33:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ply on hyvä leikkaus, joka auttaa ovea telineessä.

Käytän euron tyylisiä saranoita, jotka on tarkoitettu kehyksetöntä kaappia varten. Ne siirtävät oven painon paremmin kuin yksinkertaiset takapenkit. Heillä on myös 3-suuntaiset säädöt, jotka kompensoivat kaatumista ajan myötä. Varmista, että aloitat vain hyvän aukon ja tilaa saranan sopeutumiseen.

enter image description here

Tarkoitatko saranoiden välistä rakoa? Tai muualla?
ei, ajattelin, että peittäisit oven / hyllyn ylös samalla kun kiinnität saranat
Tässä esitetty saranatyyppi ei koskaan kestä voimakkaasti kuormitettua ovikokoonpanoa. Nuo asiat menevät roskapinoan vain parin kilon painavan kaapin oven pienestä väärinkäytöstä.
@MichaelKaras Siellä on varmasti halpoja versioita, jotka on asennettu lastulevyoviin, jotka eivät pysty seisomaan. Sekä Blumilla että Haefelella on malleja, jotka tukevat 48 kiloa 80 ": lla, jos käytät 5 saranoitua saranaa. Haefelella on (Aximat 300) teollisuus- / institutionaalinen malli, joka on luokiteltu yli 100000 jaksolle.
HerrBag
2013-05-14 01:34:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kääntyvä sarana olisi taloudellinen ratkaisu hyvään painon kantamiseen. Sinun on annettava vankka ylempi kääntöpiste.

Tämän Stanley: n kapasiteetti on 150 paunaa. On monia muita tämäntyyppisiä, jopa 1000 lbs.

Käytetään kaikissa salaisissa kirjahyllyjen ovissa.

Pivot hinges

v kiva. ruuvien kuormituksen on vastattava toisiaan.
@mike ei ehkä ole 1: 1-ottelu, paino kantaa nivel, ruuvit ovat vain leikkauksessa, eivät jännityksessä. Raskaammat nivelet käyttävät kuulalaakereita.
Olen samaa mieltä, että ruuvit olisivat leikkaavia, kun ovi suljetaan. Mutta kun ovet suljetaan, nailon liukuu ovien alla (katso vastaukseni) pitäisi kantaa koko paino. Kun ovi on auki 90 astetta, oven ruuvit ovat leikkautuneet, mutta kotelon ruuvit ovat kiristettyjä. Yläsaranassa jännitys kantava ruuvi olisi parhaimmillaan aivan laipan vieressä - valitettava seuraus suunnittelusta. Ne ovat kuitenkin kauniita saranoita.
Michael Karas
2013-05-12 13:00:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että vaneri tekisi oville hyvän taustan. Haluaisin käyttää jotain laadukkaampaa, enkä 1/8 "ohutta roskaa tai" masoniittityyppisiä "tuotteita. Otan, että käytän kahta kerrosta 1/4 tuuman materiaalia. Yksi kerros voidaan ruuvata kasvojen läpi hyllyihin Tee erittäin tukeva rakenne. Toinen voidaan sitten liimata ensimmäiseen niin, että viimeistelypuoli on ulospäin, jotta saat kauniin ilmeen ilman kiinnittimiä.

Haluat käyttää erittäin tukevia saranoita. Pysy kaukana halvoista kaappi- tai gadget-tyyppisistä saranoista. Käytä sen sijaan joitain saranoita, jotka on suunniteltu kantamaan suuri kuormitus, samanlainen kuin mitä saatat löytää täysikokoisille sisäänkäyntioville, kuten 4 tuuman kokoisille, käyttämällä tavallisia pidempiä ruuveja.

Näen ongelman, kuinka hyllyn oikealla puolella oleva ovi avautuisi.

enter image description here

Kuvan kaavion, joka näkyy laitteen yläosasta alaspäin kiinnitettynä oven hyllyillä, pitäisi paljastaa ongelma.

enter image description here

Viimeisenä huomautuksena on kiinnittää olemassa oleva hyllyyksikkö seinään, jotta se ei kaatuu eteenpäin, kun raskaat ovet ovat auki.

mike
2013-05-12 06:19:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen utelias tietämään, kuinka paljon DVD-levyjä täynnä oleva ovi painaisi. Lasken noin 60 kiloa 9 hyllylle, joissa on 15 tuuman DVD-levyjä hyllyä kohti, 2 DVD-levyä tuumalla ja 0,21 paunaa / DVD (3,2 unssia). Ja sitten oven + hyllyjen paino.

Siellä eivät ole minkään tyyppisiä kaappisaranoita, joista tiedän ja jotka kantavat tuon painon. Jopa puolet kokonaispainosta, eli 30 lbs DVD plus 20 lb ovi + hyllyt, tulee olemaan valtava saranoille, jotka on suunniteltu kuljettamaan vain pari kiloa. Olen vain koskaan nähnyt keittiön kalusteita, joissa on ulosvedettävät hyllyt säilykkeille. Joka tapauksessa, olen luultavasti väärässä tässä. Luultavasti on kaapin saranoita, jotka on valmistettu korkealla kuormituksella. Vaihtoehtoisesti korkealaatuiset raskaat saranat käytetyissä kaupallisissa ovissa voidaan löytyy paikoista, kuten HH: n Restore. Haluan joko ostaa oven (15 dollaria, upea työpöytä) tai pyytää vain saranat.

Hyvin kiinnitetyn vanerin takana DVD-kotelossa, jopa 1 / 8 "vanerinen selkänoja tai masoniittinen selkä, luulen, ettei oven itsessään aiheudu mitään ongelmia. Sen sijaan ladatun oven paino saa oven vääntymään. Saranoiden sijoittaminen siten, että saranatapit ovat oven 2x8 reunan keskellä, vähentäisi kuormituksen aiheuttamaa kiertymistä, mutta ei estäisi sitä. Kun ne ovat auki, ladatut ovet saavat myös kiinteän kotelon (joka muuten näyttää upealta!) Yläkulmat vetäytymään pois seinästä ja mahdollisesti kaatumaan ... jos ne ovat vapaasti seisovia.

Painon kantamiseksi ajattelin käyttää jousikuormitettua pyörää sen alla (nykyinen 2x12 näyttää jättävän tilaa pyörälle aina kosketuksiin lattian kanssa). Suljettua asentoa varten ajattelisin nailonliukua oven pohjaan ja toista olemassa olevan 2x12: n yläosaan.

Vaihtoehtoisesti harkitsen kattoon asennettua puoliympyrän muotoista raitaa, joka mahdollisesti on upotettu tai osittain upotettu kattopintaan. Rata kiinnittäisi pyörän akselille, akseli kiinnitettynä oven yläosaan.

Vaihtoehtoisesti harkitsisin yhden 36 "leveän oven rakentamista liukumaan vasemmalle. DVD-levyillä ladattuna se painaa noin 150 kg. Vasen liukuovi ratkaisee myös oikealla olevan oviaukon otsikon. 8-hyllyinen ovi olisi uusi kiertotapa kyseiselle numerolle.

Luulen, että uunikuivattujen kahden kerroksen varastojen käyttäminen oviin on tärkein kysymys siitä, että se kehittää kierteen johtuen DVD-kuormitus, mutta koska kaksi varastotilaa laskeutuu, sen jännitys on. Sokerimänty on erittäin vakaa ja saatavana haluamissasi mitoissa. Yikes hinnalla. Olen kuitenkin käyttänyt sitä rakentaen 9-jalkaisia ​​ulko-ovia todellisten jaettujen liteiden kanssa, 42 "leveät, sokerimäntystä, jotka ovat edelleen tasaisia, jatkuvat nyt 24 vuotta.

Hank
2013-05-12 09:27:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että ovien jakaminen pystysuoraan ei vaikuta mihinkään: leikkaat kuorman puoleen, mutta myös puolitat tuen määrän ja saranoiden määrän. En häiritse.

Muuten, sinun tulee olla varovainen hyllyn tasapainossa. Jos kuulostaa siltä, ​​että täytät ovenhyllyt DVD-levyillä aivan kuten päähyllyt. Tämä tarkoittaa, että heillä on suunnilleen sama määrä painoa, ja olet vaarassa, että hylly kaatuu, kun avaat molemmat ovet kerralla.

Pahana, että en maininnut painokysymystä - olen lisännyt sen kysymykseen. Se on kiinnitetty seinätappeihin.
Koko oven leveys on kaksinkertainen vääntömomentti saranassa. Lisään aina 3 "ruuvin yläsaranaan etuovien roikkumista varten (yleensä talon levein ja raskain).
Luulen, että on vähän epäselvää, mitä @Tango tarkoittaa "jakamalla ovet pystysuoraan". Oletin, että kummallakin puolella olisi ylä- ja alaosa, mikä ei säästä mitään. Mutta olet oikeassa, vasen ja oikea ovi ovat selvästi vähemmän painoa kuin yksi iso kuin oviaukko.
@HenryJackson: Olisi neljä ovea, vasen yläosa, oikea ylhäältä, vasen alaosa, oikea alareuna - mutta oven yläpuolella olevan seinän ongelman takia oikeassa yläkulmassa minun on tehtävä joitain muutoksia mitoituksessa.
OK, niin ajattelin. Et säästä painoa jakamalla ovet ylä- ja alaosaan. Teet vain lisää työtä itsellesi.
TugboatCaptain
2013-05-12 16:15:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaneri ei putoa ajan myötä, jos aiot käyttää sitä oven pintoihin. Suosittelen koivuvaneria sen kovuuden lisäksi ulkonäöltään. Saranasi ja mihin ne on kiinnitetty, ovat kuitenkin tämän projektin suuri huolenaihe. Näyttää siltä, ​​että olet käyttänyt huonolaatuista mäntyä yksikön rakentamiseen. Tämä on pehmeää puuta, ja pari tähän kierrettyä kaapin saranaa löysää nopeasti. Paras mahdollisuus pitkäikäisyyteen on käyttää pianosaranaa siten, että sinulla on jatkuva sarana ylhäältä alas 15 ruuvilla tai enemmän jokaisessa saranassa. Suosittelen lämpimästi ruostumattomasta teräksestä tai tasaisesta nikkelistä valmistettua pianosaranaa. Se mitä heillä on varastossa myymälöissä, on "kirkasta" lajiketta ja näyttää minulle edulliselta.

Suosittelen myös, ettet yritä rakentaa ovea niin, että se on täysin huulten kanssa " pohjalla. Jätä itsellesi 1/4 tuuman aukosta. Tällaiset yksiköt roikkuvat aina ainakin jossakin määrin, ja pääset oven naarmuuntumaan "huuleen", ja se näyttää todella huonolta ajan myötä.

Katsokaa myös pallotappeja käyttää joko ovien ylä- tai alaosassa pitämään niitä paikallaan suljettuaan.

Olin täysin unohtanut pehmeän männyn ongelman - kiitos sen saamisesta. Auttaisiko 2 "metallinauhan käyttäminen ylöspäin ja poraaminen ruuveille, tukemalla ruuveja, kun ne ovat paikallaan?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...