Kysymys:
Onko vaarallista, jos jotkut kolmesta piikkipisteestä eivät testaa kunnolla maadoitettua?
Mike B
2010-09-11 08:53:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen taas minä - tuhoeläin ;-)

Talon, jota tarkastelemme, yleisessä tarkastusraportissa on huomautus talon sähköstä:

Noin kolme pientä pistorasiaa ei testannut kunnolla maadoitettua. Tämä voi olla osoitus siitä, että seinien johdotus on vanhempaa maadoittamatonta tyyppiä. Suosittelemme päivittämistä maadoitettuihin johdotuksiin turvallisuuden parantamiseksi.

Kuinka suuri turvallisuusongelma tämä on? Onko viallisille testeille muuta selitystä? Mitä korjaavia toimia tarvitaan? Olen huolestunut siitä, että tämän korjaaminen vaatisi koko sähköjohtojen vaihtamisen ... Jos on, onko ajatuksia siitä, kuinka kallista se olisi? Oletan melko vähän.

Outoa on se, että raportissa mainitaan, että pääpaneelissa on maa:

Maadoitusjärjestelmä on läsnä. Maadoituselektrodi oli haudattu eikä ollut täysin näkyvissä tarkastuksen aikana. Puuruuveilla kiinnitetään kuollut etukansi paneeliin. Tämä on väärin, koska niillä on terävät päät ja ne voivat vahingoittaa paneelin sisällä olevien johtojen suojapinnoitetta. Suosittelemme oikean ruuvien asentamista.

Tarkastusraportissa suositeltiin myös GFCI-myyntipisteiden lisäämistä. Auttaako se ollenkaan?

Kaksi vastused:
Niall C.
2010-09-11 09:52:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos pistorasiassa on maadoitusliitin, se on maadoitettava. Ei ifs tai buts. (Ja IMO, maasuojelun illuusion antaminen on jopa pahempaa kuin suojan puuttuminen.). En usko, että voit jopa hankkia kaksinapaisia ​​pistorasioita, joten mielestäni sinun on korjattava johdotus. Kuulostaa siltä, ​​että neuvottelet edelleen, joten tämä on hyvä neuvottelupiste. Ja jos et korjaa sitä nyt, kun on aika myydä, potentiaaliset ostajat olisivat oikeuksiensa mukaan teitä korjaamaan sen.

Helppo tapa tarkistaa, että johdotuksessa on maadoitusjohdon on avattava huoltopaneeli, etsittävä katkaisijaa, joka ohjaa näitä ulostuloja, ja seuraa sitten mustasuojattua johtoa siihen kohtaan, missä kaapeli syöttää paneeliin. (Jos se on läsnä, maadoitusta ei ole suojattu.)

Jos olet maadoittanut johdot huoltopaneelissa, seuraava tarkastettava asia olisi tarkastaa kyseisten pistorasioiden sisältä, onko siellä olevat johdot maadoitettu ( se voi olla vain löysä yhteys, ja koska tavallista on päivänkakkara-ketjun pistorasioita huoneessa, yksi viallinen johto voi vaikuttaa useampaan pistorasiaan.

Jos pistorasioissa ei ole maata, mutta huoltopaneelissa, sinulla on todennäköisesti kytkentärasia, joka yhdistää vanhat maadoittamattomat johdot ja uudemmat maadoitetut johdot. Aika lähteä tutkimaan ullakolle tai ryömintätilaan / kellariin.

GFCI: t havaitsevat eron jännitteisen päätelaitteen ja neutraaliin päätteeseen tulevan virran välillä. Jos olet helpoin polku maadoitukseen sähkövikassa, GFCI havaitsee sen ja rikkoo piirin; Ilman GFCI: tä sinun on toivottava, että vedät tarpeeksi virtaa - ja riittävän kauan - tavallisen katkaisijan laukaisemiseksi. Kaiken kaikkiaan haluaisin kuitenkin mieluummin, että virta virtaa maahan kuparin läpi, joka on tarkoitettu juuri tähän tarkoitukseen.

Paljon kiitoksia nopeasta palautteesta - aion tehdä lisää testejä ensi viikolla ja tutkin sen yksityiskohtaisesti. Raportti viittaa siihen, että vain pari myyntipistettä kokee ongelman, joten toivon, että se on löysä yhteys.
Voit saada 2 piikkiaukkoa helposti (vaikka muotoilu on muuttunut: piikit ovat korkeammalla, koska ne ovat todella 3 piikkiä, joissa muovimuotti on muunnettu siten, ettei siinä ole kolmatta reikää).
Jos maadoitusjohtoa ei ole saatavana, pidetään laillisena ja turvallisena, että GFCI-syöttölaite toimittaa kolmiulotteisen pistorasian edellyttäen, että se on merkitty "Ei laitteiden maadoitusta".
Turvallinen ei ole binäärinen asia. Se, että he sallivat tämän vain olemassa olevissa asennuksissa, osoittaa, että he pitävät sitä pikemminkin pahana kuin nykyaikaisten turvallisuusnormien mukaisena käytäntönä.
Vebjorn Ljosa
2010-09-11 16:02:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos talossa on kaksinapaisia ​​tai kolmiosaisia ​​ulostuloja, jotka eivät ole tosiasiallisesti maadoitettuja, se voi tarkoittaa, että käytössä on vanhemmat nupin ja putken johdot. On tavallista, että suuri osa talosta on kytketty uudelleen, jättäen muutaman piirin nupin ja putken. Nuppi- ja putkijohdot voivat estää sinua saamasta vakuutuksia ja voivat olla palovaaraa, varsinkin jos puhaltaisit eristyksiä seiniin tietämättä, että niissä on nuppi ja putki, joten on tärkeää Selvitä, onko sinulla sitä.

On myös mahdollista, että käytössä on moderni, kolmiliittiminen johdotus, mutta maadoitusta ei ole koskaan kytketty kunnolla. Lopuksi osa piiristä voi olla maadoitettu, mutta laajennus maadoittamaton. Se on hieno useimmissa huoneissa, mutta jos todellista maadoitusta ei ole, pistorasia tulisi korvata joko (1) kaksinapaisella pistorasialla (2) GFCI-tyyppisellä astialla, johon on merkitty sanat "Ei laitteita maadoitettu". tai (3) kolmiulotteinen ulostulo, joka on suojattu ylävirran GFCI: llä ja merkitty sanoilla "GFCI suojattu" ja "Ei laitteita maadoitettu". Katso kansallisen sähkölainsäädännön osio 210-7 (d) (3).

Aloitan poistamalla yhden maadoittamattoman pistorasian kannen etsimään siellä nappia ja putkea. Seuraavaksi etsin nappia ja putkea kellarista ja huoltopaneelin ympäriltä. Kotitarkastajasi olisi todennäköisesti maininnut näkyvän nupin ja putken vääntämisen, mutta se ei voi satuttaa katsomaan uudelleen. On mahdollista, että piirin osat ovat edelleen nuppia ja putkia, vaikka näkyvä osa (liitettynä huoltopaneeliin) on vaihdettu. Yritä jäljittää piiri huoltopaneelista kyseisiin pistorasioihin ja avaa kaikki pistorasiat ja kytkentärasiat matkan varrella saadaksesi selville, millaista johdotusta ja miten se on kytketty.

Jos sinun on kirjoitettava uudelleen muutama pistorasia koko piiristä, vaikeus ja hinta riippuvat siitä, kuinka vaikeaa on päästä kyseisiin alueisiin. Kaapelin kalastus vanhojen seinien läpi on pelottava tehtävä, ja se on usein tarpeen tehdä reikiä kipsilevyyn ja korjata se uudelleen. Temppu ensimmäisen kerroksen myyntipisteisiin on jättää suurin osa piiristä kellarin kattoon ja porata jokaisen ensimmäisen kerroksen pistorasiaan.

Kiitos tiedoista - se on varsin hyödyllistä. Nopea kysymys: arvioija arvioi talon 48-vuotiaaksi. Löydettyjen tietojen perusteella näyttää siltä, ​​että nuppi ja putki lopetettiin 1930-luvulla. Tarkoittaako tämä sitä, että talon itse rakentaminen on epätodennäköisempää?
Jos talo on rakennettu 60-luvulla, ei tarvitse huolehtia nupin ja putken johdotuksesta.
@MikeB:: n johdotuskirjassani sanotaan, että NM-kaapelia, jossa ei ollut maadoitusjohtoa, käytettiin vuoteen 1965 saakka ja metallijohtoa vuoteen 1970 asti (johto muodostaa maadoitusreitin, jos ne on kytketty pistorasioiden metallisiin ryhmäkoteloihin).
Toinen asia, josta olisin huolissani, koska tämä talo rakennettiin 60-luvulla, on, jos talossa on alumiinijohdotuksia. Se on toinen täydellinen PITA käsiteltäväksi, jos näin on.
Löydät vähemmän pelottavan kuvan K&T: stä osoitteesta http://diy.stackexchange.com/a/20279/5960.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...