Kysymys:
Kuinka minun pitäisi tuulettaa kylpyhuonepuhaltimet vanhaan tiilitaloon, jossa on liuskekivi?
FixerUpster
2013-12-26 01:26:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muutin äskettäin vanhaan tiilitaloon (liuskekivi), jossa oli useita kylpyhuoneita ilman tuuletusaukkoja. Se on ongelma, jonka olen halunnut korjata, vaikka olenkin lykännyt sitä, koska en ole varma, onko reiän koputtaminen joko tiiliseinään tai liuskekivikattoon vaivan arvoinen (etenkin mitä haluan

Koska tuulettimen tarkoituksena on siirtää ilmaa ulos kosteuden ja hajujen poistamiseksi, onko siellä tuulettimia, jotka työntävät ilmaa jonkin tyyppisen vaihdettavan kuivausaineen läpi kosteuden poistamiseksi ja hiiltä haju, joten ilma voitaisiin päästää takaisin ullakolle ulkona sijasta? Minusta tämä tuntuu järkevältä vaihtoehdolta, kun otetaan huomioon, että minun ei tarvitse huolehtia reikien tekemisestä tiiliini / kattoosi (puhumattakaan siitä, että se eliminoi kylmän ulkoilman mahdollisuuden virrata takaisin, mikä kuulen olevan ongelma myös vaimennetut tuuletusaukot). Onko kukaan nähnyt tai käyttänyt tällaisia ​​poistoilmapuhaltimia (onko niitä olemassa)?

Ainoa vaihtoehto, jonka näen ulkona olevasta tuuletuksesta, koska se on kävelykatu, jossa on pienet ikkunat päätyosissa, voi olla leikata pyöreä aukko lasiin, joka sopii vain tuuletusputkeen (vaimennin muista lukemistani kysymyksistä) ja löytää tapa sulkea se oikein voi olla vaihtoehto (mikä tarkoittaa, ettei koskaan avata ikkunaa). Onko tämä hyväksyttävä tapa edetä tässä asiassa?

Kaikki tämän vanhan talon ehdotukset ja parhaat käytännöt ovat tervetulleita!

Kuinka vanha on vanha tiilikoti? Kuinka korkealla seinäosa on, että ehdotettu reikä porataan tuuletusaukkoon?
Kuusi vastused:
wallyk
2013-12-26 07:21:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reiän leikkaaminen tiilen läpi ei ole iso juttu. Voit käyttää yhtä näistä kertakäyttöisenä reikäsahana hintaan 20 dollaria: enter image description here

Tai yhtä näistä "oikeana" työkaluna, joka on uudelleenkäytettävä 75 dollaria:
enter image description here

Useimmat reikäsahat edellyttävät 1/2 tuuman poraa ja ~ 10 dollarin arbor, jotka molemmat ovat erittäin hyödyllisiä tulevaisuudessa muissa projekteissa, kuten ovenkahvasarjojen asentaminen uusiin oviin, putkiston, kanaviston, liitäntälaatikoiden ja kaikenlaisten projektien asentaminen vaneriin, peltimateriaaliin, puutavaraan, muoviin jne. alaspäin (tyypillisesti 2% –1 / 4 tuumaa jalkaa kohti) ulospäin estääkseen sadetta jne. löytämästä polkua sisätiloissa. Asenna ilmanpoistolaite, jossa on vaimennin, jotta kuumaa / kylmää ilmaa ei pääse sisälle, kun tuuletin ei ole päällä, ja tiivistä ulkopinnan reikä huolellisesti piitulpalla.

Tämän tyyppinen liuskekivi voidaan leikata. myös terän, mutta katon läpi kulkevat reiät ovat usein kovempia, jotta ne eivät vuoda.

Kiitos! Tarvittavien työkalujen näkeminen on erittäin hyödyllistä ja lisää luottamusta. Voitteko kertoa minulle, mikä on 10 dollarin lehtimaja, johon tarkoitat? Onko se jotain, joka auttaa pitämään poran vakaana ja keskitettynä?
Nix arbor-kysymys - nopea haku vahvisti, että ajattelin - olin nähnyt nämä, mutta ei koskaan tiennyt, mitä heitä kutsuttiin. Kiitos taas!
Hank
2013-12-26 03:27:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ymmärrä, kuinka kuivausaine voisi poistaa kosteuden tarpeeksi nopeasti, jotta se olisi hyödyllinen, ja se myös vain vangitsee kosteuden sen sijaan, että päästäisi siitä eroon. Kun kuivausaine on kyllästetty, se ei ime enää kosteutta (tai se vain vapauttaa sen takaisin ullakolle - koko ongelma, jota yrität välttää). Ilmankuivain, jolla on viemäröinti ullakolla lähellä poistoaukkoa, olisi jonkin verran parempi vaihtoehto, mutta se ei myöskään estä kosteuden tiivistymistä talvella.

Jos sinulla on jo ikkuna-aukko, se voi olla paras veto. Oletan, että joudut poistamaan osan ikkunasta tai kokonaan ikkunasta pakokaasun rakentamiseksi - vain reiän leikkaaminen lasiin kuulostaa hauraalta ja altis.

Olen samaa mieltä kuivausaineesta. Kokeilimme sitä pohjoiseen päin olevalla makuuhuoneella yrittäessäsi käsitellä homeongelmia, ja päädyt kalliisiin kulhoihin, jotka ovat täynnä vettä ja vähäinen kosteuden vähennys. Seinien, katon ja lattian eristäminen uudelleen, ikkunoiden vaihto ja mikä tärkeintä nyt, kun lämpöhäviö ei ollut huolenaihe, ilmavirran vaihtaminen asianmukaiseen ilmanvaihtoon korjasi kosteusongelman. Jos et poista kosteutta kuormitettua ilmaa, kosteusongelma ei poistu. Mikään määrä kuivausainetta ei tee sitä, mitä oikea ilmanvaihto tekee.
Kiitos molemmista nopeista vastauksista. Minun on saatava joitakin numeroita ilmavirrasta ja adsorptioprosentista saadaksesi paremman mittarin tästä. Löysin joitain kuivausaineiden ilmankuivaajia, vaikka se näyttäisi siltä, ​​että se on ainoa paikka, joka saattaa olla riittävän lähellä ollakseen tehokas, pesuallas ja suihku / amme. Makuuhuoneen tilannetta ei tarvita, koska kylpyhuoneen sijainnissa ei ole pysyvää vettä jatkuvassa tyhjennystilassa. Silti altaan viemäriin kulkeva putki näyttää klugelta.
longneck
2013-12-26 09:40:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on pääsy ullakolle, toinen vaihtoehto on tuuletus räystään läpi. Sinun tarvitsee vain varmistaa, että saat pelti, joka on suunniteltu alaspäin, tai asenna pelti vaakasuoraan kanavaan.

Olen lisännyt tämäntyyppisen tuuletusaukon aiemmin, ne ovat siellä, ja niillä on pellit ulkopinnoilla. 4 1/4 "tai ehkä 3 1/4" reikäsaha puulle, tikkaat, on kaikki mitä tarvitset. Tietenkin pora, johto, muun muassa menee sanomatta.
Kiitos. Minulla on pääsy ullakolle, mutta olen löytänyt täällä "raivokkaita" oravia, jotka pureskelevat seksipuuta ja pääsevät ullakolle. Minun on täytynyt laittaa metallilevyt korjatun puun päälle, joten en ole taipuvainen tekemään enemmän reikiä ulkopuuhun, en tiedä mikä laukaisee nämä oravat, jotka toimivat kuin megatikka.
Kuulostaa siltä, ​​että hylkäät täysin hyvät ratkaisut. Tuuletusaukot voidaan tehdä oravankestäviksi.
Mnc123
2013-12-28 20:40:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hajuja tai kosteutta ei ole nopeampi tapa poistaa kuin asianmukaisesti kanavoitu poistoilmapuhallin. Yllättävän kyllä, ei ole niin vaikeaa murtaa reikä tiilen läpi ja johtaa se talon sivuseinään, varsinkin jos sinulla on pyörivä vasara. Myös ullakon läpi johtaminen ei ole ongelma, kunhan olet kylmällä talvella ilmastoalueella, sinun on eristettävä kanava, joka kulkee ehdollisen tilan (ullakko) läpi. Sinun on myös johdettava poistoilmapuhallin suoraan ulos ullakolta katon läpi. Jos pakoputki johdetaan suoraan ullakolle, sinulla on lukuisia kosteus- ja homeongelmia varsinkin jos asut kylmässä ilmastossa.

Kosteuden ja hajujen poistamiseksi on hieman tehokkaampi tapa. Voit käyttää HRV- tai lämmöntalteenottoventilaattoria. Se poistaa kosteuden ja hajut ilmasta sekä karkottaa ilmaa talosta ja tuo raitista ilmaa ulkopuolelle ja tuulettaa siten rakennetta kuin hyvin. Suurimmalla osalla henkilöautoista on myös kierrätysominaisuus, joka kierrättää ja poistaa kosteuden ilmasta vaihtamatta ilmaa rakenteen ulkopuolelle. Jos aiot tutustua johonkin näistä yksiköistä, suosittelen Venmaria. Ne ovat suosittujen HRV-merkkien valmistajia Kanadassa (Vanee), ja niiden laadukkaat ominaisuudet sekä toiminnallisuus ja huollettavuus ovat erinomaiset.

Bryce
2013-12-26 09:50:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liuskekiven kanssa on todella helppo työskennellä, älä ota sitä pöydältä. Reiän leikkaaminen tiiliin ei ole iso juttu. Räystään alla olevat tuuletusaukot voivat toimia riippuen.

Kemiallinen kuivausaine ei toimi, koska kosteus ei koskaan poistu rakennuksesta. Lähin vaihtoehto on jakaa kosteus tasaisemmin koko taloon LVI-järjestelmän kautta, mutta sekin voi helposti nostaa sisätilojen kosteuden liian korkeaksi.

Mekaaninen ilmankuivain on mahdollisuus, mutta vain viemäriin. linja.

Kiitos, mutta liuskekivi on jo maksanut minulle monta dollaria K: n korjauksia, koska muutin ja jopa käytin vain yrityksiä, joilla on hyvät arvosanat kuluttajasivustoilla, minulla on ollut joitain työntekijöitä, jotka ovat aiheuttaneet enemmän vahinkoja kuin korjaukset, kun he eivät tunnista olla paljon varovaisempi kuin tavallinen asfaltti-vyöruusu.
Katso "liuskekivikatto keskeltä" saadaksesi yhteyden todellisiin liuskekivikattoihin.
toomanyairmiles
2013-12-27 05:06:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on kylmä katto, voit tuulettaa 4 "tuulettimen kattotilaan, edellyttäen että se on riittävän suuri. Entinen asuntoni juoksi järjestelyn ollessa paikallaan monta vuotta.

Jos siellä on oletko ikkuna pitänyt yksinkertaisena muovisena tuulettimena vai yhtenä moottoroiduista ikkunoista?Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...