Kysymys:
Kuinka voin poistaa graffitit maalatuista seinistä?
sharptooth
2012-01-12 20:18:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka voin poistaa graffitit (suihkemaali ja kestomerkit) aikaisemmin öljypohjaisella maalilla (tai ehkä nitrovärillä - ole varma) maalatusta seinästä vahingoittamatta alkuperäistä maalia?

Olen nähnyt erilaisia ​​poistoaineita markkinoilla, mutta ei ole varma, jättävätkö ne alkuperäisen maalin ehjään. Toistaiseksi olen kokeillut asetonia ja väkevää alkoholia - ne ovat enemmän tai vähemmän tehokkaita, mutta poistoprosessi on erittäin hidasta ja näyttää enemmän ylämäkeen kuin tehokkaalta prosessilta.

Mitä tapoja poistaa graffiti maalattu seinä ovat siellä?

Kuusi vastused:
Steven
2012-01-13 01:11:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni paras vaihtoehto on vain maalata sen päälle / maalata seinä uudelleen. Betoni- / tiiliseinien ulkoseinillä se on helppo pestä tai hiekkapuhalltaa - tavoitteena on poistaa kaikki . Kumpikaan näistä ei kuitenkaan toimi sisällä - luodun sotkun lisäksi, he ottavat todennäköisesti enemmän kuin vain maalin seiniltäsi!

Saatat löytää joitain kemikaaleja sen poistamiseksi, mutta koska ruiskumaali on jälkimaali, vahingoitat epäilemättä sen alla olevaa maalia. Pysyvät merkinnät voidaan usein poistaa isopropyylialkoholilla, jos merkinnät ovat suhteellisen uusia - saatat olla onnea tässä myös suihkemaalissa. Markkereilla voidaan kuitenkin yleisesti ottaen sanoa, että mitä kauemmin jätät sen, sitä vaikeampaa se on poistaa.

Mennessäsi tavarat irti, kiinnitä seinä, maalaa uudestaan ​​tarvitsevat osat uudelleen , olisit todennäköisesti viettänyt enemmän aikaa sitten vain maalaamalla.

DA01
2012-01-13 02:37:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stevenin vastaus on melkein oikea.

Aiemmin olen käyttänyt 3M magic eraser -tuotteita. Mutta se, kuten useimmat kemialliset / mekaaniset poistot, päätyvät vaurioituneelle alueelle, joka näyttää aivan kuin alkuperäinen graffiti.

Parasta on maalata uudelleen.

Kun maalat uudelleen, voit harkita anti-graffiti-pinnoitteiden tarkastelua:

http: // www .sherwin-williams.com / pro / products / pro_industrial_antigraffiti_coating /

Tai ... harkitse maisemointia ... ruusupensaita tai muita vastaavia pensaita, jotka tekevät seinästä vähemmän houkuttelevan maalata.

sillygold
2012-01-13 00:19:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kemikaalit ovat tehokas tapa poistaa se. Alkuperäinen maali kuitenkin vahingoittuu. Tehopesu on myös erittäin tehokas tapa poistaa se, mutta myös alkuperäiselle maalille voi aiheutua vahinkoa. Ellet löydä poistoainetta, joka poistaa vain maalityypin, johon graffiti tehdään, päädyt joutumaan maalaamaan seinä uudelleen.

sharptooth
2012-01-17 14:54:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen melko pettynyt siihen, että en löydä melkein mitään hyödyllistä tietoa siitä, kuinka tietty maali poistetaan tietyntyyppisestä maalatusta seinästä. Se on yllättävää, koska graffiti on yleinen ongelma, ja luulen, että miljoonat ihmiset kohtaavat sen vuosittain. Tyypillinen vastaus näyttää todellakin olevan "maalaa uudelleen ja pääse yli", mutta uudelleenmaalaaminen olisi paljon vaivaa skenaariossani - jopa optimaalisesti huonommin poistetut graffitit olisivat hyödyllisiä.

Joten kuvaan havainnot tässä. Tosiasia on, että on löydettävä sopiva kemikaali, joka on yleensä jokin orgaaninen liuotin, kuten asetoni. Jokaisella liuottimella on kaksi keskeistä parametria. Parametri yksi on se, että se liuottaa maalauksen. Parametri kaksi on, liuottako se alkuperäisen maalin. Ilmeisesti olet kiinnostunut vain liuottimista, jotka liuottavat maalauksen eivätkä liuota alkuperäistä maalia liikaa ja eivät liueta alkuperäistä maalia enemmän kuin ne liuottavat maalauksen.

Joten taistelin ruiskumaalia ja pysyvää merkkiainetta, jota käytettiin jonkinlaisen öljypohjaisen tai ehkä nitro-alkuperäisen maalin päällä.

"Valkoinen henki" -liuotin liuotti suihkumaalin erittäin hyvin eikä liuottaa alkuperäinen maali ollenkaan. Joten hukkaan jotain puolirullaa paperipyyhkeitä puhdistamaan noin neliömetri pintaa ja ruiskumaali poistettiin. Tällä liuottimella ei kuitenkaan olisi vaikutusta pysyvään markkeriin.

Asetoni liuottaa pysyvän markkerin ja lieventää lievästi alkuperäisen maalin. En välitä, että ohut kerros alkuperäistä maalia poistetaan, mutta ongelmana oli, että liuennut merkki sekoittui liuenneeseen maaliin ja jättäisi rumia tahroja maalin ylempään kerrokseen.

Kokeilin myös tuulilasinpesukonsentraattia, joka on vettä ja isopropyylialkoholia sekä muuta etuyhteydettömää kemiaa. Se liuottaisi merkkiaineen eikä sillä olisi vaikutusta maaliin, mutta liuennut markkeri rypistyisi ja tarttuisi välittömästi ympäröivään maaliin, joten minun piti pyyhkiä purseet välittömästi ja minulla olisi silti pieniä matalan kontrastin tahroja.

Sitten tajusin kuinka yhdistää asetoni ja isopropiilialkoholi. Tarjous on, että merkkijohto on melko paksu - alempi kerros on suorassa kosketuksessa pohjan kanssa ja ylempi kerros ei ole kosketuksessa pohjan kanssa, se erotetaan alemman kerroksen kanssa. Alkoholi ei poista alempaa kerrosta, koska se tarttuu hyvin pohjaan, mutta se liuottaa ylemmän kerroksen. Asetoni liuotti kaiken ja sekoitti sen ruma sekaan, joista suurin osa oli merkkivärin ylempi kerros. Joten käytin alkoholia ylemmän kerroksen poistamiseen ja sitten asetonia poistamaan alempi kerros yhdessä alkuperäisen maalin kanssa. Se aiheutti jonkin verran vahinkoa alkuperäiselle maalille, mutta se näyttää vähäiseltä varsinkin verrattuna korkean kontrastin graffiti-piirustukseen. Mielestäni se oli voitto, mutta ei eeppinen.

en usko, että otit kuvia?
@Kate Gregory: En, mutta luulen että ei ole liian myöhäistä "jälkikuvia" varten. Kumpi mielestäsi kiinnostaa eniten?
Steph
2013-02-13 05:23:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli graffitteja maalatussa aidassa, ja asetoni toimi kuin viehätys sen poistamiseksi, erittäin helppoa! Maalasin edelleen erittäin kevyen maalikerroksen, kun olin poistanut suurimman osan ruiskumaalista, se kesti 15 minuuttia, eikä asetoni rikkonut maalia aidalla. Minun tapauksessani suihkemaali oli vain noin 12 tuntia vanha.

bart
2014-06-08 23:47:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et voi poistaa graffitteja ja jättää taustamaalisi ehjäksi. Ainoa tapa on irrottaa se kaikki, maalata seinä uudelleen ja laittaa äskettäin maalatulle seinälle anti-graffiti-pinnoite, jonka avulla voit pestä kaikki graffitit tulevaisuudessa, jos se ilmestyy uudelleen.

Tai ohita koko strippaus, maalaa vain graffitit muutamalla kerroksella hyvää pohjamaalia ja viimeistele ohjeiden mukaan. Mutta bart on oikeassa - et todennäköisesti poista graffitteja ja säästää maalia.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...