Kysymys:
Mikä on höyrysulun tarkoitus?
Luiz Borges
2013-04-29 20:13:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun Etelä-Brasiliassa, enkä tiedä, tarvitsenko höyrysulkua, lähinnä siksi, että olen edelleen hämmentynyt sen tarkoituksesta.

Kyseisessä talossa on tiiliseinät ja ulkoseinät. kipsilevy. Aluksi ajattelin, että tarvitsen höyrysulun seinämässä kylpyhuoneiden - makuuhuoneen ja kylpyhuoneen - kylpyhuoneen välillä. Mutta joidenkin tutkimusten jälkeen näyttää siltä, ​​että höyrysulun on tarkoitus välttää kosteuden tiivistyminen kylmissä ilmastoissa lämmitetyissä taloissa, onko niin?

Täällä meillä ei ole kylmiä talvia (noin 10-15 ° C) keskimäärin) ja tai kesät voivat tulla melko kuumiksi (keskimäärin 35 ° C).

Yleisesti hyödyllisiä artikkeleita tästä: http://www.buildingscience.com/resources/vapor_barrier_code_changes
üks vastaus:
bcworkz
2013-04-29 20:57:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, höyrysulkujen on estettävä kosteuden tiivistyminen eristeen sisällä, mikä vähentää huomattavasti sen tehokkuutta. Ilmastossasi, jos käytät ilmastointia ja siinä tilassa on eristetyt ulkoseinät, haluat höyrysulun eristeen ulkopinnalle, jotta ulkokosteus ei tiivistyisi jäähdyttimen eristeen sisään. Jos ulkoseinät ovat vain massiivisia muurattuja, höyrysulkuja ei tarvita.

Kiitos selvennyksestä. Tarvitsenko myös kosteiden (suihku) ja kuivien (makuuhuone) alueiden välillä mitään muuta kipsilevyn sisällä turvallisuuden vuoksi? Kun otetaan huomioon vesitiivis viherlauta, sitä käytetään märällä puolella.
Höyryesteet kosteassa ilmastossa estävät myös kostean ulkoilman vesihöyryn pääsyn asuintilaan. Jos rakennus on ilmastoitu, höyrysulku vähentää kosteuden määrää, joka vaihtovirtalaitteen on poistettava sisäilmasta, mikä tekee siitä tehokkaamman.
Hei Luiz - Ei, et tarvitse höyrysulkuja sisäseiniin. Koska tilojen välillä on vähän lämpötilaeroja, kondensoitumisriski on minimaalinen. Haluat kuitenkin, että sinulla on keinot poistaa ylimääräinen kosteus kosteista tiloista joko avattavalla ikkunalla tai aukko- ja / tai poistoilmapuhaltimilla. Tämä on enemmän matkustajien mukavuutta ja pienempiä vaihtovirtakuormia (thx Evan, hyvä piste) kuin rakennusmateriaalien suojaamista varten.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...