Kysymys:
Kuinka voin korjata tämän aukon tekemiesi kirjahyllyjen välillä?
johnnyb1970
2019-04-07 19:10:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakensin vain kaksi kirjahyllyä viereeni taloni huoneen seinään, enkä ilmeisesti rakentanut niitä tarpeeksi neliöiksi, joten kun laitan ne vierekkäin, saan tämän jättiläisen aukon. (Mielestäni oikeanpuoleinen on melko neliömäinen, mutta vasemmalla oleva näyttää olevan kalteva vasemmalle yläreunaan.)

Onko ehdotuksia siitä, miten voin tehdä tästä paremman? Hyllyt aiotaan hioa, sirotella, tiivistää ja maalata. Yksi ajatus, jonka minulla olisi ollut poistaa pystysuorat muoviliuskat kohdasta, jossa kaksi kirjahyllyä kohtaavat (kaikilla reunoilla on 3/4 "neliömäistä muovia) ja tehdä yksi mukautettu kappale, joka kiinnittyy molempiin. Tämä pala olisi yläosassa leveämpi ja kapeneva alaosassa. Ehkä se näyttäisi huonolta - en tiedä. Se ei myöskään korjaa vaakatason yläpinnan aukkoa.

enter image description here

Kaikki ehdotukset ovat tervetulleita!

Onko mahdollista, että osa aukosta johtuu lattian vaihtelusta?
Sinun pitäisi hankkia työkalu, jota kutsutaan kehystäväksi neliöksi, jotta voit tarkistaa neliön eikä arvailla.Ehkä on mahdollista, että voit poistaa yhden yksikön takaosan ja joustaa hyllyt neliöön ja kiinnittää selkä takaisin pitämään sitä neliönmuotoisena.Ei ole aivan selvää, miten selkänojat valmistetaan, ja pahinta voisi olla, että joudut tekemään uuden selkänojan.
@MichaelKaras - Kommenttisi antavat hyvän vastauksen.
@MichaelKaras: Tämä on hyvä neuvo, mutta haluaisin lisätä: tarkista kehysneliön neliö!Vietin kerran turhauttavan tunnin yrittäessäni selvittää, miksi kuinka yritin, rakennettu jigi ei tule ulos neliöltä.Tajusin lopulta, etten ollut hullu, vaan neliö oli väärä.Oletettavasti ammattilaisten tekemä kiinteä teräsneliö oli 89 astetta.
Kun olet korjannut sen, lähetä päivitetty kuva, jotta voimme kaikki nukkua yöllä.
@EricLippert .. tai olivat vääntyneet tai taipuneet.
Huomaa, että et tarvitse neliönmuotoista työkalua neliösumman tarkistamiseksi - jos mitat diagonaalit ja ne ovat samat, se on neliö.
Kuusi vastused:
A. I. Breveleri
2019-04-07 19:58:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihda paikkaa.

Aseta kirjahyllyt niin, että ne nojaavat toisiinsa eikä kauempana toisistaan. Tämä poistaa yläosien välisen aukon.

Kirjahyllyn sisältö on yleensä melko raskasta. Kun kotelot on täytetty, huomaat todennäköisesti, että voit pakottaa pohjat yhteen ja sisällön paino vääristää koteloiden muotoa, joten aukko katoaa.

Jos näkyvissä on ruma aukko, sinun on käytettävä koristelistaa.

Toinen etu niiden vaihtamiselle on, että näet, johtuuko ongelma todella epätasaisesta lattiasta.
On hauskaa, että paras ratkaisu (mielestäni) on nopea väistäminen.
Tai käännä ne ylösalaisin, ne näyttävät menevän kumpaankin suuntaan
@LukeMcGregor, vaikka ne menisivät kumpaankin suuntaan, niiden kääntäminen osoittaa joko aukon seinää vasten tai kiertää niin, että pitkä lävistäjä on samassa asennossa kuin se oli aikaisemmin.Tällä hetkellä pitkät diagonaalit näyttävät tältä: "[\] [/]` Käännä ne 180 astetta ja ne näyttävät täsmälleen samoilta.
johnnyb1970
2019-04-07 20:21:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kiitos kaikille; Ajattelin sen ja palasin tänne päivittämään viestiäni ja huomasin, että Michael Karas sanoi saman, jonka tajusin (vaikka se oli kommentti, joten en voinut merkitä sitä oikeaksi vastaukseksi): Minun piti pudottaa takaisin vasen yksikkö (mikä oli oikeastaan ​​melko helppoa, koska se oli vain 1/4 "vaneria, joka oli kiinnitetty bradseilla eikä liimaa), teline yksikkö uudelleen neliöksi ja kiinnitä sitten takaosa. Kiitos syötteestä!

Kyllä - tämä on varmasti oikea vastaus.Se ei ole valtava aukko, ja voima, joka tarvitaan takaosan kirjahyllyn työntämiseksi neliönmuotoiseksi, ei todennäköisesti ole liian suuri, jotta muutama paneelin nasta tarttuisi siihen, kun laitat selkänojan takaisin.Ne näyttävät hyviltä kirjahyllyiltä ja onnea!
Silti vanhemmissa taloissa (ja joskus uusissa) on usein tapana, että lattia ei ole tasainen.Sinun on tasattava ne vesivaakalla ja jonkinlaisilla välilevyillä, jotta ne ovat täysin tasaisessa.Sitten voit harkita niiden ruuvaamista yhteen ylhäältä ja alhaalta.
Joten sinulla oli kehys neliö tai menit ja ostit yhden?
En ostanut kehystävää neliötä (vaikka se on minun luettelossani - minulla oli aiemmin sellainen, mutta se katosi).Mutta käytin pientä kattoaukkoni vasemman kirjahyllyn kulmassa ja se näytti neliöltä.Sitten tein ad-hoc-johdon ja käytin sitä varmistaakseni, että vasen kirjahylly on todella telineeseen vasemmalle.Oikea oli neliö.
Solar Mike
2019-04-07 19:56:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun ei tarvitse ostaa tai hankkia kehystävää neliötä: mittaa vain lävistäjät ... Se kertoo, onko jompikumpi tai molemmat yksiköt neliön ulkopuolella.

Jos molemmat ovat kunnossa, katso sitten lattiaan - pieni muutos lattiaan aiheuttaa suuren aukon yläosassa ... Sitten tarvitset jonkinlaiset säädettävät jalat.

Auttaako diagonaalien mittaaminen vain yleisen nelikulmion tapauksessa?Jos tämä on suuntainen tai symmetrinen trapetsi, lävistäjät ovat samat.varmistaen, että $ height ^ 2 + length ^ 2 = diagonaalinen ^ 2 $ tarkistaa oikeat kulmat
@WoJ, jos haluat kirjahyllyn, jossa on kalteva puoli, käytä Pythagorasta ...
En ymmärrä kommenttisi.Ehdotat mitata diagonaalit kehystävän neliön käyttämisen sijaan, mutta mielestäni se kattaa vain osan tapauksista.Puuttuuko minulta jotain?
@WoJ-lävistäjät eivät toimi rombissa ...
No, kyllä he eivät.Se on minun mielipiteeni.Kumpikaan suuntaissuunnasta, puolisuunnasta, ... Lävistäjät ovat yhtä suuret kuin neliön kohdalla.
@Woj, miten mitataan 90 asteen "neliön" kulma puolisuunnassasi kehystävän neliön kanssa?Vai oletatko, että kehystetty neliö on säädettävissä?
@Woj edustavatko muodosi mitä OP näyttää?
Laitat kehystävän neliön hyllyn sisään.Jos se sopii kaikkialle, kulma on neliö.Toista kaikki kulmat.Jos mitat diagonaalit, saat kiinni vain joitain muotoja, joissa kulmat eivät ole neliön muotoisia.Kaipaat rinnakkaisviivoja, puolisuunnikkaita jne. - joita et halua olla.
* edustavatko muodosi mitä OP näyttää * kyllä, miksi ei?Mistä tiedät, että ne eivät ole esimerkiksi rinnakkaisia?Ei mittaamalla diagonaaleja (ne ovat yhtä suuret, kuten neliön / suorakulmion kohdalla), vaan käyttämällä jotain muuta (esimerkiksi kehystävä neliö)
@WoJ-paralogrammilla ei ole yhtä suuria diagonaaleja, mutta ne ** puolittavat toisiaan ... Joten ehdottamani menetelmä on edelleen pätevä.Tästä voi olla hyötyä: https://www.mathplanet.com/education/geometry/quadrilaterals/properties-of-parallelograms
kyllä, tietysti olet oikeassa suunnassa (anteeksi).Tasapuolisuunnikas on oikea esimerkki.Pahoittelen hämmennystä.Tällöin lävistäjät ovat samat (voit kuitenkin tarkistaa niiden leikkauspisteen, jotta näet, putoako se keskelle, mutta tämä vaatii monimutkaisemman mittausmenetelmän kuin vain kaksi pituusmittaa)
* (yhdensuuntainen viisto, jonka diagonaalit ovat yhtä pitkät ... pfff ... häpeä ...) * :)
@WoJ Luulen, että voimme olettaa, että ylä- ja alaosa ovat samanpituisia ja vasen ja oikea puoli ovat samanpituisia, joten se on suuntainen ja temppu diagonaalien kanssa toimii.
Jos et ole varma, että vastakkaiset puolet ovat samat, voit mitata 3X pituuden kulmasta yhteen suuntaan ja 4X pituuden toiseen suuntaan ja merkitä.Mittaa sitten pisteiden välillä.Jos se on neliö, hypotenuusin pituus on 5x.
@WoJ - "yhdensuuntainen viisto, jolla on yhtä pitkät diagonaalit", joo, olen kuullut niistä, niitä kutsutaan suorakulmioiksi.
Jos hyllyjä ei ole telineessä (mitä OP: t olivat), säädä se lattialle ja peitä 1/4 kierroksella.
Doris
2019-04-08 12:31:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen aiemmin käyttänyt väliruuveja (esim. screwfix: stä) liittämään yksiköitä yhteen, jotta ne olisivat mukavia ja tiukkoja.

Kiitos - ne näyttävät olevan hyödyllisiä.
Jim Stewart
2019-04-07 19:37:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos hyllyt ovat tukevia, hanki vain hieman muovia ja peitä kahden yksikön risteyskohdat. Naulaa muovaus vain yhteen yksikköön, jotta ne voidaan helposti erottaa, jos haluat siirtää ne.

spacetyper
2019-04-10 10:18:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käännä vasen kirjahylly ylösalaisin. Jos vasemman kirjahyllyn toinen puoli on neliönmuotoisempi tai vino oikealle, tämä korjaa ongelmasi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...