Kysymys:
Voinko käyttää suurempaa HVAC Hard Start -sarjaa kuin suositellaan?
James Franken
2019-02-21 03:06:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on 2,5 tonnin LVI-järjestelmä. Olen pyrkinyt lisäämään yhden 5-2-1 Hard Start -sarjasta vähentämään järjestelmän kulumista. Näen, että heillä on suositeltuja kokoja 1-2-3 tonnin, 4 tonnin ja 5 tonnin järjestelmille.

Onko syytä, miksi en voi käyttää 4 tonnin sarjaa 2,5 tonnin laitteessani? Eikö se tarjoa vain enemmän tukea?

Kondensaattori luo vaihesiirtoa, kannen koon on vastattava moottorin kokoa suurelle kannelle, mikä voi myös aiheuttaa ongelmia.
Olin utelias, joten aion vain jättää [tämän täällä] (https://www.achrnews.com/articles/92424-know-your-potential-starting-relays).Nimi 5-2-1 tulee tämän tyyppistä laitetta käyttävän releen releen liittimien vakiomääräisestä numeroinnista.Samanlainen kuin autojen releiden terminaalinumero (85-86-87-30).
Vain utelias, mistä sait edes ajatuksen, että sinun pitäisi tehdä tämä?
@R .. Viime kerralla, kun LVIni huolloin tekniikkaa (kaveri, joka on aina ollut hyvin rehellinen minulle, tunnen hänet LVI-juttujen ulkopuolella), ehdotti sitä minulle.Hän sanoi voivansa asentaa sen tai jos halusin säästää 100 dollaria, voisin vain noutaa yhden itse.Hän näytti minulle mitä tehdä.Koska olen kätevä kaveri, aloin tutkia sitä.
Kaksi vastused:
JRaef
2019-02-21 03:48:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käynnistetäänkö kompressorisi nyt? Jos näin tapahtuu, kovan aloitussarjan lisääminen ei tee mitään hyödyllistä sinulle ja voi itse asiassa olla haitallista. Alkuperäisen kovakäynnistyssarjan tarkoituksena oli kompensoida johdotuksen jännitehäviö siihen mennessä, kun se pääsee kompressoriin, varsinkin alueilla, joilla verkkovirta saattaa pudota korkean käyttöpäivän aikana (ts. Kaikki naapurisi ovat kotona AC-järjestelmät). Mutta niitä tekeville ihmisille se ei riittänyt myyntimäärää, joten he "keksivät" ongelman, joka tarvitsee ratkaisun. Heidän väitteensä mukaan kompressori käynnistyy suurella virralla ja että tämä vahingoittaa kompressoria; mikä on täysin väärää. 5-2-1-myyntikirjallisuus alkaa valehtelusta! Siinä sanotaan, että "Ampeerit x Volttit = teho" ja että teho on se, josta maksat. Joten heidän käsityksensä mukaan, kun käynnistysvirta nousee 600%: iin (heidän mukaansa 700% noita on liioiteltua), watti nousee niin korkealle, että moottori ylikuumenee. Valhe on, että wattia = ampeeria x volttia x VIRTAKERROIN , ja kun moottori käynnistyy ensimmäisen kerran, tehokerroin on erittäin pieni. Joten esimerkiksi jos 230 V: n moottorisi vetää 10 A käydessä, ja PF = 80%, käytetty watti on 230 x 10 x, 8 tai 1840 W. Aloitettaessa se on kuitenkin 60A x 230V, mutta PF on .2, joten watit ovat 2760, ei 13.800, kuten he väittäisivät.

"Hard start" -sarjan tehtävä on lisätä toinen moottorin kondensaattori vain käynnistystä varten, joka kompensoi matalan tehokertoimen, kytkee sen sitten automaattisesti pois piiristä, kun moottori saavuttaa 80%: n nopeuden, yleensä alle 1 sekunnin. Se lisää myös jännitettä, mikä lisää vääntömomenttia, joka voi vahingoittaa kompressoria. He eivät kerro sinulle tätä osaa!

Kovilla käynnistyssarjoilla on laillinen tarkoitus, mutta kompressorin pitäminen kauemmin, kun sillä ei ole vaikeuksia käynnistymisessä, on väärä.

kysymys; kyllä, jos käytät kovakäynnistyssarjaa, joka on tarkoitettu suuremmalle moottorille, se voi LISÄÄ tätä potentiaalia vääntömomentille.

He sanovat myös, että kulunut ajettu kondensaattori voi saada kompressorin käyttämään 10-20% enemmän sähköä verrattuna uuteen kondensaattoriin.Näyttää siltä, että jos se oli totta, uuden ajokondensaattorin asentaminen olisi säännöllinen huoltotehtävä, kuten ilmansuodattimen vaihtaminen (tosin harvemmin ...).Nyt olen todella utelias, onko "vanhan kondensaattorin" logiikalla mitään totuutta.
@JPhi1618 Ajon kondensaattorin testaus [on suositeltavaa] (https://www.achrnews.com/articles/135163-testing-the-run-capacitor-while-the-system-is-running) osana säännöllisiä huoltokäyntejä.
Ymmärränkö oikein, että kondensaattorin lisääminen vain aloittamista varten kasvattaa sähkölaskua, koska se toimii eräänlaisena tehokertoimen korjaajana?(toisin sanoen kondensaattori latautuu suuremmalla tehokertoimella kuin jolla moottori käynnistyisi ilman kondensaattoria?)
@Pavel,-kondensaattorilla on myös pieni tehokerroin, vain moottorin ja kondensaattorin yhdistelmällä on korkea tehokerroin, jos ne ovat hyvin sovitettuja.Kustannusten näkökulmasta tämä on Commonsin tragedia - jos kaikki pitävät valtakertoimensa matalana maksamaan vähemmän, verkko olisi melko epävakaa, minkä vuoksi kaupallisissa virtasopimuksissa määrätään yleensä vähimmäistehokerroin.
Rakastan tätä viestiä!Halusin lisätä useimmat kompressoriviat johtuen riittämättömästä tyhjiöstä asennuksessa.Tai tukkeutuneet kelat.Vedän alas alle 50 mikroniin ja pidän alle 200. Useimmat valmistajat suosittelevat 200 ja 1000 vastaavasti.Minulla ei ole koskaan ollut kompressorin vikaa 20 vuoden aikana.Laitoin kovat aloitukset vain, jos TX-venttiili on asennettu ja valmistaja vaatii sitä takuun ylläpitämiseen tai jos ostan kauden asiakkaalle, jolla ei ole varaa uuteen.Tämän viestin tietojen kanssa aion lukea paljon enemmän tästä aiheesta.Hieno juttu.
Pohjois-Amerikassa asuinasiakkaita EI veloiteta lainkaan huonosta tehokertoimesta.Sen korjaaminen tai korjaamatta jättäminen vaikuttaa NOLLA sähkölaskuun.Koko konsepti on käärmeöljyn myyntiohjelma riippumatta siitä, miten joku yrittää kehrätä sitä.Aina kun näet jonkun yrittävän myydä sinua siitä, kuinka tehokertoimen korjaaminen säästää rahaa, se on varma tapa tietää, että he ovat huijareita.
Jerry_Contrary
2019-02-21 03:30:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ylikuormitusrele on suojalaite, jota käytetään kompressoripiirissä. Virta syötetään kompressorin moottorin käämiin ylikuormituslaitteen kautta, ja releellä lisätään käynnistyskäämi. Käynnistyskondensaattori antaa kompressorin käämeille lisääntyneen käynnistysjännitteen, kunnes kompressori on käyntinopeudella.

Sekä käynnistys- että käyntikondensaattoreiden mitoitus on kriittinen moottorin hyötysuhteen kannalta. Vaihtokäynnistyskondensaattoreissa on enintään +10% toleranssi mikrotaajuusluokituksessa. Liian suuri kondensaattori voi aiheuttaa energiankulutuksen nousun.

Kompressorin käynnistäminen vaatii 4–8 kertaa enemmän sähkövirtaa kuin sen käyttö. Ajan myötä tämä voiman tärinä, joka aiheuttaa ylimääräisen lämmön, voi vahingoittaa kompressoria.

Nimi "Hard Start Kit" tarkoittaa, että se vaikeuttaa järjestelmän käynnistämistä. Tosiasiassa se on suunniteltu korjaamaan järjestelmä, jota on jo vaikea käynnistää. Kovakäynnistyssarja lyhentää kompressorin käynnistysjaksoa ja vähentää sähkön määrää, joka tarvitaan verkkovirran käynnistämiseen. Itse asiassa kovalla käynnistyssarjalla käynnistysprosessin sähköinen hyötysuhde on paljon suurempi kuin ilman sitä. Tämä hyötysuhde vähentää kompressorin ja muiden tärkeiden vaihtovirtakomponenttien lämpöä ja kulumista. Useimmissa vierityskompressorijärjestelmien valmistajissa on jo asennettu vaikeita käynnistyksiä.

Kovasta käynnistämisestä on monia mielipiteitä. Jotkut uskovat, että liian suuri teho voi vahingoittaa kompressorin moottoria tarjoamalla liikaa tehoa. Toisten mielestä liiallinen teho aiheuttaa itse asiassa liikettä moottorissa. Mutta on joitain vakuuttavia testituloksia , jotka osoittavat, että 5-2-1 tekee todella hyvää työtä.

Jos kompressori on käyttöikänsä lopussa, kovakäynnistyssarja voi pidentää sen käyttöikää lyhyeksi ajaksi, mutta sitä ei pidä pitää pitkäaikaisena korjauksena.

Merkit siitä, että kompressorisi on vaikea käynnistää:

  • AC käynnistyy ja sammuu nopeasti, kun käynnistät sen: Tätä kutsutaan lyhyeksi pyöräilyksi, ja se tarkoittaa, että kompressorissasi on jotain vikaa.
  • Kuulet napsahtavia ääniä, kun kompressori käynnistyy: kompressorisi ongelmaan, joka käyttää liian paljon virtaa virran kytkemiseen (vaikea käynnistys)
  • Kompressori laukaisee virrankatkaisijan: Tämä tarkoittaa, että ilmastointilaitteesi käyttää liian paljon energiaa käynnistykseen, joten virrankatkaisija laukeaa ennen tapahtuu vakavia sähkövaurioita. Tämä on vaikeiden käynnistysten oire.
  • Valot välkkyvät, kun käynnistät verkkovirran: Tämä on tietyssä määrin normaalia, mutta jos huomaat dramaattisen välkkymisen, se tarkoittaa, että verkkovirta tarvitsee liikaa virtaa käynnistykseen, mikä on oire vaikeasta käynnistymisestä.

Käynnistyskondensaattori on suurin ero eri 5-2-1 laitteissa. Et halua liian suurta käynnistyskondensaattoria. Sinun on käytettävä sovelluksessasi oikeaa.

FYI: Kerro kuorma-ampeerit 2650: lla. Jaa tämä luku syöttöjännitteellä. Tuloksena oleva luku on mikrofaradeissa tarvitsemasi kondensaattorin kapasiteetti (µF). Lisää 10% tästä numerosta mikrofaradin enimmäismäärää varten

Joidenkin tutkimusten jälkeen näyttää siltä, että Carrier valmistaa OEM Start -kondensaattorin, jolla on sama luokitus kuin 5-2-1 -sarjalla järjestelmiin, joiden paino on enintään 3 tonnia.OEM-paketti oli 76 dollaria verrattuna 30 dollariin 5-2-1-paketista.Koska molemmissa sarjoissa on käynnistyskondensaattori, jolla on samat mikro-farad-luokitukset ja potentiaalinen rele, se ei ollut järkevää.Paketin asentamisen jälkeen lämpöpumppu käynnistyi aivan uudenlaisena ja erittäin hiljaisena.Ei ollut mitään valittavia ääniä kuin aiemmin.Olen uskovainen!


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...