Kysymys:
Tieteellisesti ottaen, miten ja miksi kupariputkien hikoilu (juotos) toimii?
Mike Willis
2018-01-20 03:28:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muutama vuosi sitten muutin kylpyhuoneeni ja opin kuinka hikoilla kupariputkia. Olen aina pystynyt tekemään sen onnistuneesti siitä lähtien, mutta olen aina miettinyt, miten ja miksi se toimii. Olen tehnyt joitain hakuja verkosta, mutta suurin osa löydetyistäni on "miten" -artikkeleita ja videoita, mutta mikään ei selitä miten ja miksi se toimii. Voiko kukaan antaa minulle vastauksia näihin kysymyksiin, jotka ovat vikailleet minua?

 1. Mitä virtaus tarkalleen tekee?

  • Mitä tapahtuu, jos kaikki virtaukset palaa ennen kuin juote sulaa?
  • Entä jos et käyttäisi fluxia lainkaan?
  • Mikä on flux ensinnäkin?
 2. Minne sinun on suunnattava liekki? (Olen nähnyt erilaisia ​​raportteja tästä)

  • Aivan nivelessä (missä virtaus on)? (Vähäisen kokemukseni mukaan tämä näyttää polttavan virtauksen välittömästi ja aiheuttaa joskus ongelmia)
  • Kupariputken kohdalla, tuuman tai niin kaukana liitoksesta? että putkeen juotetaan?
 3. Mikä on kapillaarivaikutus, joka vetää sulaneen juotteen liitokseen?

  • Mikä aiheuttaa sen ja miten se toimii?
  • Joskus olen tilanteessa, jossa juote sulaa, mutta vain tippuu heti putkesta sen sijaan, että imetään liitokseen. Mitä olen tehnyt väärin? Minun täytyy yleensä puhdistaa kaikki ja aloittaa alusta, kun näin tapahtuu
kupariputken, ei liekin, on sulatettava juote ... google "kapillaaritoiminto"
Ja se ei ole kupari eikä juote, joka tarvitsee juoksutetta. Kaikki, mikä ei ole kuparia tai juotetta, tarvitsee sitä :)
Kaksi vastused:
Hari Ganti
2018-01-20 04:17:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni @ArchonOSX: lla on hyvä vastaus, mutta haluaisin laajentaa sitä hieman enemmän (taustalla hitsauksessa, juottamisessa ja juottamisessa).

Edistyminen pisteittäin:

 1. Flux edistää tyypillisesti sitoutumista perusmetallien ja juotteen välillä. Se tekee tämän puhdistamalla metallin (poistamalla pinnan epäpuhtaudet), hapettamalla metallia ja estämällä uuden hapettumisen. Kuumalla metallilla on taipumus hapettua nopeammin kuin kylmän metallin, mutta virtaus poistaa hapen (joko absorboinnilla, adsorptiolla tai itse virtauksen hapettumisella), missä sitä käytetään.

  • Jos kaikki virtauksesi palaa (tai hapettuu) ennen kuin olet viimeistellyt liitoksen juottamisen, juote ei todennäköisesti virtaa siellä missä tarvitset, koska perusmetallit pyrkivät hapettumaan. Juote ei tartu yhtä hyvin hapettuneisiin pintoihin, joten se sen sijaan nousee ylös ja tippuu pois.
  • Tämä on mahdollista, mutta vaikeaa. Ellet ole anaerobisessa ympäristössä (ja silloinkin se ei välttämättä toimi), et todennäköisesti saa hyvää sidosta.
  • Wikipedia on melko hyvä tässä.
 2. Haluat, että metalli lämmitetään tasaisesti, jotta lämpölaajeneminen on tasaista, joten imeytyminen on tasaista, joten kaikki on tasaista. Kupari, hyvä sähköjohdin, on myös erittäin hyvä lämmönjohdin. Jos lämmität vain liitosta, saatat huomata, että se jäähtyy suhteellisen nopeasti johtuen ympäröivästä kuparista, joka jäähdyttää liitoksen.

  • Ei aivan liitoksessa (heti). Kun edistät juotovirtausta, haluat keskittyä liekkiin hyvin tiukasti.
  • Kyllä, ympäröivän putken lämmittämiseksi aluksi.
  • Kyllä, koska täällä oleva metalli on usein myös hieman paksumpaa kuin missään muualla, joten eniten energiaa kuluu juottamislämpötilaan.
 3. Kapillaarivaikutus on mielenkiintoinen ilmiö, joka tapahtuu, kun yksi materiaali voi "kastaa" toisen. Kostutus on prosessi, jossa pintaenergia laskee, kun nestefaasimateriaali on kosketuksessa kiinteäfaasimateriaalin kanssa. Jotkut nesteet, kuten elohopea, eivät kastele toisia, kuten lasia (muodostavat ylöspäin meniskin). Vesi päinvastoin kostuttaa lasia. Pinnan energian on oltava pienempi kuin nesteen pintajännitys, jotta estetään helmen muodostuminen (pallojen muodostuminen, jonka näet, kun virtaus palaa). Pienissä tiloissa tämä kostutuskyky voi aiheuttaa nestepylvään nousun painovoimaa vastaan. Kosteuttamattomien materiaalien kohdalla on taipumus päinvastoin.

  • Luulen, että vastasin tähän osaan yllä.
  • Kun näin tapahtuu, se johtuu sula juote ei voi kastella kuparia. Flux laskee paljaan kuparin pintaenergiaa (toinen sen toiminnoista), mikä edistää sitä imeytymistä, mutta jos kupari ei ole tarpeeksi kuuma, se ei myöskään kastu.

Kuitenkin kaikki mitä juuri kuvasin, osoittavat, että juote on kuparin pinnalla (adsorptio tai liima). Itse asiassa juote pystyy muodostamaan paikallisen seoksen perusmetallin kanssa, joka tunkeutuu jonkin verran perusmetalliin. Siksi juotto (ja juottaminen) voi olla melko voimakasta jopa hitsaukseen verrattuna. Tämä on absorboiva prosessi ja tapahtuu, koska korkeammat lämpötilat antavat kupariatomien liikkua tarpeeksi hiloissaan metalliseoksen muodostumisen mahdollistamiseksi. Tämä prosessi lisää aikaisemmin kuvattuja vaikutuksia.

Tänään opin ...
Tiedän, että meidän on vältettävä kommentteja vain kiitos, mutta hitto, se oli niin hieno vastaus. Kiitos!! Tunnen itsevarmuuden putkien hikoilussa nyt, kun ymmärrän itse asiassa mitä tapahtuu
ArchonOSX
2018-01-20 03:37:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Flux auttaa pitämään hapen saastumasta niveltä. Aina kun lämmität asioita, happi haluaa auttaa niitä palamaan. Hitsaus ja juottaminen edellyttävät jotakin menetelmää hapen saastumisen estämiseksi hitsistä.

Liekki tulee kohdistaa liittimeen ~ 1/2 "kuumin vaaleansinisen osan kärjellä.

Juotin vedetään lämpöön, jos teet sen oikein, ja se imeytyy suoraan liitokseen. Tarkka tieteellinen prosessi on minun ulkopuolella.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...