Kysymys:
Kuinka voin selvittää, johtuuko kellarissa oleva kosteus kondensaatiosta tai tunkeutumisesta seinien läpi?
whatsisname
2019-08-13 01:49:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on kalkkikiviperustalle rakennettu talo vuodelta 1902, ja olen kiinnostava viimeistelemään osan kellarista rakentamaan kotitoimiston. Ennen kuin rakennan mitään, haluan kuitenkin varmistaa, että teen sen oikein.

Kellari ja varsinkin seinät näyttävät olevan jatkuvasti kosteita. Ei ole koskaan ollut seisovaa vettä missään eikä tippunut seiniltä, ​​ja vaikka yhdestä lähteestä piha tulvi seisovalla vedellä, minulla ei ole ollut tulvia kellarissa.

Vaikka kosteus voi olla tiivistymistä, online-lukeminen on todennut, että kalkkikivi voi olla usein huokoista ja vettä tulee kellariin pieninä määrinä, mikä ei ollut ongelma vuonna 1902, koska ihmiset ajattelivat tiloja kellareita eikä työtiloja.

Muu lukeminen kertoo, ettei siitä tarvitse huolehtia, ja ruiskuta runsas määrä suljettua soluvaahtoa lohkoseinän väliseen tilaan valmiiksi sisäseinäksi ja kutsu sitä päiväksi.

Jos kosteus johtuu vain kosteuden tiivistymisestä, se vaikuttaa kohtuulliselta toimintatavalta, mutta jos kiveä imee vettä, se näyttää olevan tiksuva ongelmien aikapommi.

Tietenkin vaihtoehto olisi eristää seinä ulkopuolelta, mutta kaivaminen perustuksen ympärille aiheuttaisi vakavia kustannuksia ja vaivaa, joita haluaisin välttää, kun otetaan huomioon, että kaiken tämän tarkoitus on "valinnainen" operaatio.

Kuinka voin siis määrittää tarkasti, onko kosteus kondensaatio vai imeytyminen? Ja jos sisätiloista käytetään suljettua kennoa ja XPS-vaahtoa, onko sillä merkitystä? Vai onko ulkopuolinen eristys ainoa ratkaisu ja kaikki muu on vain viivästettyä rahan tuhlausta.

edit: Olen nähnyt kuvauksen testistä, joka koostuu muovilevyn teippaamisesta pinnalle, mutta seinät ovat aivan liian paljon tekstuuria kohtuullisen tiivisteen saamiseksi.

üks vastaus:
Ed Beal
2019-08-13 02:09:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt muovipalaa, kuten roskapussinauhaa, seiniin ja 1 lattiaan ja kuorinut sen pois seuraavana päivänä, jos se tai ne ovat märkiä, se tulee laatan ja / tai seinien läpi (melko yleinen) . Laatta saattaa olla helppo korjata, olen käyttänyt 2-osaista epoksimaalia betoniin todella hyvällä onnella lattian tiivistämiseen, leikkaan veden määrän ilmankuivaajassa dramaattisesti. Olen käyttänyt vain epoksimaalia lohkoissa ja kaatanut seinät, ei luonnonkiveä, joten en ole varma kuinka hyvin epoksimaali toimisi siellä ehkä vesitiiviste? Thompsonin tavoin olen käyttänyt sitä päällystimissä jäätymishalkeamien vähentämiseksi ja se toimi, joten se voi auttaa myös seinät. Suurin osa kosteudesta, jonka olen löytänyt kuivasta kellarista, on lattiasta tai alaosasta. On hämmästyttävää, kuinka paljon kosteutta voi tehdä siitä kuivan kellarin. Tarkista muovilla teipatut 4 reunaa nähdäksesi mistä ongelma tulee. Tämän pitäisi todistaa se itsellesi ja koska kuivana voi tarvita vain mukavaa ilmankuivainta, mutta kokemukseni mukaan kokemukseni on maalata sinetöityjä asioita hyvin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...