Kysymys:
Mitä minun pitäisi tehdä kovapuulattialle, joka roikkuu palkkien välissä?
Alex Feinman
2011-09-26 20:17:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin äskettäin vanhemman (1890) talon. Alkuperäisissä kerroksissa puulattia on löystynyt palkkien välissä - voit tuntea korkeuseron kävellessäsi, ylös ja alas, ylös ja alas. Se on luja, ei vain tasainen. Alla olevat palkit ovat hyvässä kunnossa, valtavat vanhat puutavarat, ne ovat vain kaukana toisistaan, ja vedon vetoa, että aluslattia ei ole tasainen pysyminen.

Onko tästä huolestuttavaa? Mitä komplikaatioita tämä voi aiheuttaa (esim. Voisivatko huonekalujalat murtautua lattian läpi, jos palkkien välissä)? Vai pitäisikö minun jättää huomiotta se, kunnes on aika uudistaa taloa? Onko mahdollista tuoda tämä ylös alhaalta?

Kuinka kaukana toisistaan ​​ovat palkit? Onko sinulla pääsyä alhaalta? Ja kuinka paksu lattia on?
Minulla on pääsy alhaalta (ensimmäisessä kerroksessa joka tapauksessa). En ole varma kuinka kaukana toisistaan ​​he ovat; yli 18 ", IIRC. Lattian paksuudesta ei ole aavistustakaan.
Onko palkkien välillä siltoja (luultavasti ristisiltoja keskialueella)? Tällaisen vanhan talon kanssa sinulla ei ehkä edes ole lattiaa.
Voisitko lähettää kuvan lattian alapuolelta, josta näkyvät palkit, varsinkin missä ne "liittyvät" seinään?
Kuvia olisi hienoa. Ota myös suora reuna ja aseta se lattian yli mittaamalla suurin rako. Suuri varoitus: jos lisäät palkkeja alapuolelle, saatat saada lehtipuun soljen ylös ja kurkistaa ...
Kun lähetät tällaisen numeron, se auttaa selittämään tavoitteesi ja tarjoamaan paremman selityksen siitä, mitä tapahtuu. Haluatko säilyttää alkuperäisen lattian, jos mahdollista, mutta tasoittaa uudelleen? Onko palkit alttiina etkä halua lisätä mitään uutta? Onko sinulla tiukka budjetti? Jne.
Kaksi vastused:
The Evil Greebo
2011-09-26 20:27:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska pääset lattialle alhaalta, voit nousta lattiaan lisäämällä uusia palkkeja olemassa olevien väliin. Tämä ei ole FUN-prosessi, mutta prosessi on riittävän yksinkertainen, vain työvoimavaltainen.

Lisää ensin jokaisen palkin molempiin päihin poikkitukit, joiden mitat ovat samat kuin nykyisten palkkien. Haluat, että ne sopivat tiukasti jokaisen palkin väliin ja tuetaan hyvin palkkiripustimilla.

Ripusta nyt jokaisen kannattimen väliin, puoliväliin jokaisen olemassa olevan palkin väliin, uudet palkit, jotka sopivat lisäämiesi poikkitukien väliin. Ennen kuin ripustat palkit pysyvästi, tue niitä alhaalta 2x4 väliaikaisella pylväällä pakottaaksesi yläosat tasolle olemassa olevien palkkien yläosien kanssa (työntämällä lattiaa takaisin takaisin muotoon) ja kiinnitä sitten pysyvästi palkkiripustimilla . p>

diagram showing layout

  • Musta = VANHAT työt jo olemassa
  • Punainen = uusi ristisilloitus tai -jarrutus
  • Sininen = uudet palkit
  • Vihreä = esto vääntymisen estämiseksi
  • Violetit ympyrät = paikat, joissa käytät palkkiripustimia
Tarkoitatko "armon" avulla "silloittamista"? Miksi lisätä silloitusta, jos aiot sijoittaa uusia palkkeja ja vankkoja siltoja? Vastauksesi toinen puoli on järkevää.
Lisättiin kuva selventää. Anteeksi, jos terminologiani on poissa käytöstä.
Olen töissä juuri nyt ja ne estävät kuvia. Tässä on linkki, joka kuvaa silloittamista, olen melko varma, että juuri tähän tarkoitat. http://www.tpub.com/content/construction/14044/css/14044_24.htm
okei, en tarkoita siltaa. Uusia palkkeja on tuettava, joten kuvailin kuinka tukea näitä palkkeja kuorman siirtämisessä - vain luulen, että hän ei voi vain ripustaa palkkeja olemassa oleviin palkeisiin ...
Kuinka suosittelisit nykyisen roikkumisen poistamista? Kiinnitätkö lohkot, kun ne työnnetään sisään?
Kyllä - se on 2x4, jonka mainitsin aiemmin - tee muutama väliaikainen tunkki 2x4: stä vain tukeakseen palkkia oikeaan korkeuteen, ennen kuin ankkuroit sen.
auujay
2011-09-26 22:07:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lattian vahvistamiseksi alapuolelta sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

1) Lisää uusia joisteja olemassa olevien palkkien väliin, joten jos ne ovat tällä hetkellä 18 "oc, ne olisivat nyt 9" oc (vuorotellen vanhan joistin kanssa lisäämäsi uuden). Tätä pohjimmiltaan @ The Evil Greebo viittaa.

2) Toinen vaihtoehto on sisartaa olemassa olevat palkit. Liimat ja ruuvataan uusi pala puutavaraa jokaisen olemassa olevan palkkisi sivulle, jolloin ne ovat tosiasiallisesti kaksinkertaisia. Sinun täytyy liimata ja ruuvata palkkia koko pituudelta, koska haluat sen liikkuvan alkuperäisen palkin kanssa.

En ole rakennesuunnittelija, mutta mielestäni vaihtoehto 1 on todella vahvempi lattia.

Vastauksena toiseen kysymykseen huonekalujaloista, jotka murtuvat lattian läpi, kyllä, se voi tapahtua, jos aluslattiaa ei ole ja lattian kieli tai ura rikkoutuu. Tätä on tapahtunut muutaman kerran talossani (ilman aluslattiaa). Ei tarkoita sitä, että joku on päätynyt kellariin, mutta ongelma-alueet ovat, jos saat jotain raskasta jalan juuri oikealle paikalle (heikko lauta, joka ei ulotu kahteen palkkiin), se voi murtua.

Se tapahtui kerran, kun joku istui sohvallamme, ja se on tapahtunut myös jääkaapin kanssa, kun sitä liikutettaessa se joutui väärälle paikalle ja murtautui. Korjaus sisältää yleensä menemisen kellariin ja 2x4: n asentamisen palkkien väliin suoraan säröillä olevan levyn alle. Jätän vain alkuperäisen levyn sinne, mutta nyt kun se on tuettu sen alapuolella, se ei enää liiku.

Luulen, että vaihtoehto 2 ei tee mitään kuvatun ongelman ratkaisemiseksi. Asia on, että lattia on roikkunut * palkkien välissä - palkkien sisaraminen ei lyhennä merkittävästi lattian kuormituspisteitä tarpeeksi poistaakseen.
@TheEvilGreebo: Olet oikeassa, jos OP on oikea ongelmateoriassa. Kuitenkin, jos voi olla, että palkit liikkuvat todella vähän jännitteen kanssa. Ennen ratkaisun valitsemista OP menee kellariin, kun joku muu kävelee lattialla ja määrittää tarkalleen, mikä osa taipuu (aluslattia tai palkit).
Lattia ei taipu, kun kävelen palkkien päällä, joten mielestäni se on vain aluslattia - tai sen puute!
@AlexFeinman: OK, luin uudelleen alkuperäisen kysymyksen ja kommenttisi ohella olet oikeassa. Pelkkä palkkien vahvistaminen ei korjaa "sags".


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...