Kysymys:
Mistä minun pitäisi aloittaa kylpyhuoneen seinän laatoittaminen?
Ripped Off
2010-07-22 01:11:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kylpyhuone, jonka aion laatata, on monimutkainen, enkä ole koskaan ennen laatinut laatta seinälle. Anna minun nähdä, voinko maalata suullisen kuvan ...

Huone on noin. 6 '("lyhyt sivu") x 10' ("pitkä sivu"). Lyhyellä puolella on ovi toisessa päässä ja ikkuna, joka on keskitetty ammeen yläpuolelle. Ikkuna on noin 3 'ammeen yläpuolella ja (aiemmin) tyypillinen kotitalouksien ikkuna. Kylpyamme ulottuu huoneen yhdeltä puolelta toiselle. Wc ja pesuallas ovat pitkin pitkää sivua.

Laatta ulottuu oven reunasta noin 5 'lattiasta, ammeen yli, jossa se nousee ylös lähellä kaareja, takaseinän ympärillä ikkunan yli , sitten takaisin alas ja takaisin wc: n ja pesuallas taakse.

Joten minulla on pari ominaisuutta, jotka vaikuttavat uskoakseni mihin aloin laatoittaa - ikkuna ja kylpyamme.

Mielestäni minun pitäisi aloittaa ikkunasta ja laatat ulospäin, mikä varmistaa, että laatta on keskitetty kyseiseen kohtaan. Luultavasti päädyin kuitenkin omituisesti leikattuihin laattoihin kylpyhuoneen jokaiseen kulmaan.

Toinen vaihtoehto on aloittaa keskellä suoraan ammeen yläpuolella. Tällä tavoin laatta kasvaa tavallisten kokoisten laattojen kanssa ikkunaan asti, joka päätyisi oudosti leikattuihin laatoihin sen ympärille.

Pelkään, että kun pääsen törkeään liiketoimintaan, päädyin valitsen väärällä tavalla, ja joka kerta kun menen pirun kylpyhuoneeseen, katson sitä ja pakkomielle päätöksestäni.

Mikä se on - ikkuna ulospäin vai kylpyamme ylöspäin? Vai onko olemassa jopa kolmas vaihtoehto, jonka minun pitäisi valita?

Kuinka suuret laatat ovat, ja aiotko laatoittaa kattoon tai pysähtyä tietyllä korkeudella?
Kaksi vastused:
Jeremy McGee
2010-07-22 10:47:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksi asiaa:

  1. Useimmat kulmat tai ikkunakehykset eivät ole neliön muotoisia, joten älä käytä niitä ohjeena.
  2. Sinulla on parittomasti leikatut laatat reunoilla ja ikkunan ympärillä.

Haluat todella välttää, että laatan leikkaamaton reuna on lähellä kulmaa tai ikkunakehystä. Jos se ei ole neliö, sinulla on suora saumaviiva aivan seinän tai ikkunan ei-neliöviivan vieressä. Silmäsi vetää tätä, ja saat todellakin ristin joka kerta, kun makaat kylvyssä. Pahempaa on, että joudut ehkä leikkaamaan pienen palan viipaleita täyttämään ärsyttävän suuren aukon ... laastilinja. Sitten voit säätää asioita niin, että sinulla on puoli-laatta leveys vasemmalla ja puoli-laatta oikealla. Piirrä tässä tapauksessa seinän pystysuora viivakohta ja toimi sieltä molempiin suuntiin.

Jos seinäsi ei ole täsmällinen kerros laatan ja saumaviivan leveydestä, aloita neljänneksestä puoleen laatan välillä tämän rivin vasemmalla tai oikealla puolella. Saattaa olla parasta asentaa laatat lattialle (välilevyillä!), Jotta saat hyvän kuvan pystysuoran pään sijainnista.

Lopuksi vuokraa tai osta hyvä timanttilaattaleikkuri. Pystyä leikkaamaan laatat helposti ja nopeasti on todella tärkeää, varsinkin jos laatat ovat suuria!

Kohta 1) on niin totta. Olin järkyttynyt siitä, että kun otimme kaikki laatat kylpyhuoneestamme, ** mikään ** ei ollut suoraa tai 90 astetta. Laatat peittävät suuren määrän syntejä!
Seinän kaakeloidun osan yläosa kohtaa kipsilevyn koko huoneen ympäri. Pitäisikö minun varmistaa, että täysi laatta kohtaa bullnose yläosassa, vai vain työskennellä alhaalta ylös ja leikata laatta ylhäältä?
Jos viiva on suora ja tasainen, otan täyden ruudun. Se riippuu todennäköisesti siitä, mitä seinä alareunassa tekee - jos se tarkoittaa, että tarvitset pienen palan laatta alareunaan, menisin puolilaattaan.
Vuokraa tai osta ehdottomasti märkä saha! Kuulostaa siltä, ​​että teet paljon laatoitusta tähän huoneeseen.
dotjoe
2010-07-30 22:33:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitan seinältä ikkunasta ammeen yläpuolella. Sinun tulisi asettaa rivi laattoja maahan samalla tavalla kuin ne menisivät seinälle. Haluat kiinnittää huomiota siihen, miten laastilinja tulee linjassa ikkunan sivujen kanssa ja keskitetään vastaavasti. Haluat aina leikatut laatat kulmiin, joissa ne piilotetaan. Aloita sitten laatoitus altaasta ylöspäin.

Onko tämä puinen ikkunalaudan suihku? Jos näin on, kannattaa harkita myös puun poistamista ja ikkunan laatoittamista.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...