Kysymys:
Ovet ovat tahmeita ja meluisia avattaessa?
Jeff Atwood
2010-09-12 01:57:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jostain syystä talomme ovista kuuluu erittäin voimakas "irrotettava" ääni, kun avaat ne.

On melkein kuin maali olisi kovettumaton, koska ääni näyttää tulevan kehyksen ympärillä oleva kosketusalue, jossa ovi koskettaa ovikehystä - mutta tätä taloa ei ole maalattu viiden vuoden aikana.

Tämä kova "vapauttamaton" oven avautumismelu ei vaikuta suurelta ongelmalta, ja luulen, ettei se ole, mutta koska olen yökyöpeli, joten kun avaan ovet, se yleensä herättää vaimoni. Ja se ei ole hyvä vanhalle avioliittoharmialle.

Mitä voin tehdä, jotta kodin ovet avautuisivat hiljaisemmin ilman tätä tarttuvaa ääntä?

Pitäisikö minun voidella jotenkin kehyksen ( Olen huolissani siitä, että se kerää pölyä tai muita hiukkasia ja näyttää huonolta)? Ehkä käytä hiekkapaperia maalin karkeuttamiseen, jotta se ei todennäköisesti tartu?

Minkä tyyppinen maali?
Ovatko nämä ulko-ovesi säänpoistolla? Mine teki tämän todella huono ja se osoittautui sään strippaus. Vaihdoin sen ja nyt oveni eivät edes anna ääntä avattaessa.
@oscilatingcretin hyvä idea - nämä olivat sisäovia. Telineeseen (sarananreunaan) koskettavan osan hionta pääsi melkein kaikesta!
Arvostukseni Jeff Atwoodille nousi kaksi tasoa.Tämä ei ole kysymys, jonka epäystävällinen henkilö kysyy.Tuen myös keskiyön hyvyyttä.
Kymmenen vastused:
yhw42
2010-09-12 02:19:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletan, että kuvaillessasi sinulla on maalia oven ulkoreunoilla ja oven kehyksen sisäpuolella. Maali ei ole hyvä voiteluaine. Ja ovea ei ehkä ole asennettu siten, että siinä olisi maalikerrosta tai kolme kerrosta, jos se on vanhempi talo. Ja sitten kun sen kostea ja ovi laajenee hieman, maali hankaa saaliit toisella pinnalla olevaa maalia vasten.

Jos se on totta, voit hioa tai nauhoittaa loukkaavia osia, kunnes ne puhdistavat toisensa koskematta (ja maalaa tarvittaessa uudelleen yhdellä kerroksella tarvittaessa). Odotan, että hionta vain "karkeaksi" lisää kitkaa, ei tee siitä parempaa.

Sovittu. Meillä oli samanlainen ongelma vuokraamassamme kodissa, jossa ovetilan aukko ei ollut tarpeeksi suuri. Tähän liittyi vikasarana, joka sai toisen puolen hieromaan myös runkoa tarkemmin. Meidän tapauksessamme saranoiden kiristäminen paransi tilannetta (mutta ei ratkaissut ongelmaa kokonaan).
Jos hioisit oven alas ja paljaat paljaat puut, avaat sen kosteudelle (enemmän ongelmia kostealla säällä). Kuten @yhw42, mainitsi, kun olet korjannut ongelman hiomalla loukkaavat osat, suosittelen maalaamaan tämä alue tiivistämään se kosteudelta (mutta ei liikaa maalia, jos aiheuttat ongelman uudelleen).
Jesse D
2011-09-09 05:30:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ongelmana on yksinkertaisesti se, että nyt käytettävä maali (lateksi) imee. Paras tapa korjata se, jonka olen löytänyt, on käyttää kirkasta vahaa (parafiinivahaa); vain hiero se ovivarustukseen. Se toimii.

kerääkö vaha likaa tai pölyä?
Tahna vaha toimii erittäin hyvin puuovien ja ikkunoiden voiteluun. Sitä myydään yleensä huonekalun kiillotusaineena, ja sillä on usein mukava sitrushedelmien haju :).
Tämä ei toiminut aivan minulle.Joten käytin vielä yksinkertaisempaa ratkaisua.Laita skotti (ajattele läpinäkyvää, niitityyppiä, ei kotivaraston tyyppistä) loukkaavien alueiden ovivarren sisään.Ongelma ratkaistu.Lopulta se alkaa tarttua uudelleen - poista teippi ja asenna se uudelleen.
Insomniac
2011-11-19 21:16:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän mitä tarkoitat ... Joka kerta kun avaan sisäovet, kuulen "kiinni" melkein "halkeilevan" äänen. Ei kuin se olisi "out of kilter" tai liian tiukka, koska ovi kääntyy auki / kiinni vapaasti. Kuulostaa siltä, ​​että maali "tarttuu" tai kuten kun yrität vetää sellofaaniteippi irti itsestään, kun se sotkeutuu.

Se ajoi minut hulluksi, joten panin korvani oveen ja avasin / sulkeuduin hitaasti (TOISTUVASTI) määritelläksesi tarkalleen milloin / missä ovi "halkesi". Lopulta huomasin, että se tuli oven osasta, jossa ovi kohtaa oven tukoksen. (Minulle se oli oven oikea puoli, joka oli lähinnä saranoita). Näyttää siltä, ​​että kun talo maalattiin vuosia sitten, maali ei ollut täysin kuivunut ja kiinni. Kun ovi suljettiin, maali tarttui toisiinsa ... sitten kun se lopulta avattiin, osa hillosta tulleesta maalista juuttui ovelle luoden rosoisen maalin kerroksen oveen.

Kun katsot tarkasti, voit nähdä ovella pienet "huiput ja laaksot", jotka sopivat täydellisesti oven tukoksen "laaksoihin ja huipuihin" (kuten palapeli), paljastaen edellisen maalin. Joka kerta, kun ovi avautui, maalipalojen palaset antoivat "tarttuvan" äänen, kun ne vapautuivat.

Käytin hiomapalaa ottaakseni oven koholla olevat maalipinnat ja tukoksen. Tämä korjasi "tarttuvan" äänen, ja koska se on erittäin kylmää ja kosteaa tänä vuoden aikana, pidän maalaamista uudelleen, kunnes sää muuttuu, jotta maali voi TÄYSIN kuivua ennen kuin ripustaa ovet uudelleen.

Mike Powell
2010-09-12 05:02:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liittyykö tarttuva äänesi siihen tunteeseen, joka tuntuu pieneltä vetämiseltä ovelta, kun se tyhjentää vartalon? Jos näin on, ovi hieroo kannaketta. Tarkista ensin saranaruuvien tiiviys, ja jos ne kaikki ovat kohtuullisen tiukkoja ja saat vielä hankausta, sinun on hiottava tai tasoitettava oven loukkaavaa reunaa / reunoja ja maalattava uudelleen.

Jos ylimääräistä vetoa ei ole, ja vain vähän popia, kun ovi ensin irtoaa pysäkistä (muovaus, jota se sulkeutuu täysin suljettuna), on todennäköistä, että maali on vain hieman tahmea. Yritän antaa sille hyvän puhdistuksen 409: llä tai jotain. Jos se ei auta, nopeaa ja helppoa korjausta varten voit yrittää eristää tarttumiskohdan ja kiinnittää strategisesti jonkin verran skottiteippiä juuri siihen pisteeseen, jossa ovi koskettaa. Ei saisi olla liian havaittavissa. Jos haluat korjata sen vaikeammalla, mutta oikeammalla tavalla, sinun on maalattava uudelleen.

Aikosi antaa äänestyksen, mutta skotti pilasi sen.
Todella, niin paha? Ajattelin, että jos maali on tahmeaa, pieni 2 "x1 / 4" nauhanauha oven sisällä pysähtyy juuri oikeaan kohtaan tuskin havaittavissa ja ratkaisisi melkein varmasti ongelman.
Ainakin skottinauhan "ratkaisu" tunnistaa ongelman. Jos ongelma katoaa teipillä, tiedät mitä pitää katsoa.
Joseph
2010-09-12 09:42:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sain juuri uuden paikan samalla ongelmalla, ja tarkastaja mainitsi, että puu voi laajentua lämmön vaikutuksesta. Ilmastointilaite ei ollut toiminut, joten talo oli ollut kuuma kesäkuukausina, kun se istui markkinoilla. Hän sanoi, että älä säädä ovia vasta kuukauden kuluttua ilmastointilaitteen käytöstä. Hän sanoi, että jos he eivät supistu normaalikokoisiksi, minun on käytettävä hihnan hiomakone ajelemaan reunaa.

Puun leveys ja paksuus (ei pituus) muuttuu lämpötilan ja kosteuden mukaan. Ei ole olemassa yhtä "normaalia" kokoa, vain normaali kokoalue ilmastollesi. Jos olet uudessa talossa, muutaman kuukauden odottaminen on järkevää. Sen jälkeen tasoitin tai hiontaan ylimääräistä materiaalia aina, kun se on liian paksu. Asuinpaikassa on normaalia, että aukot ovat hieman suurempia talvella kuin kesällä, mutta se on vain pieni ero.
Paused until further notice.
2010-09-13 02:11:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos maalatut pinnat tarttuvat toisiinsa, karkea hionta voi auttaa. Jos hankautuvat, yhw42 voi olla oikeassa, että kitka voi kasvaa, mutta koska poistat vähän materiaalia, se voi laskea ja johtaa pesuun.

TeePav
2012-09-30 00:21:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovellemme kuului saman tyyppisiä ääniä. Mitä löysin, kun sarana kääntyi, se todella hieroi oven kehystä. Ratkaisimme ongelmamme asettamalla 1/16 ": n välilevyn ovilevyjen taakse. Tämä riitti siirtämään saranat pois kehyksestä. Sitten ovi päätyi hieman liian tiukasti lähempään levyyn oven nupille, joten minä piti vain hiekata, missä kiinnityslevy oli ja kaikki ongelmat ratkaistu. Sinun on joskus tehtävä pieniä muutoksia näiden ovikysymysten ratkaisemiseksi.

J. Farradzs
2012-12-12 22:14:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut sama ongelma ovien avautumisella, kun avaan ne. Sain käsityksen siitä, missä oven tukoksen ongelma-alue on, sain Q-kärjen ja vähän vaseliinia ja levitin pienen määrän vaseliinia q-kärkeen. Sitten levitin sitä oven tukokseen, jossa kuulostaa siltä, ​​että popit tulivat. Kun ovi on asetettu paikoilleen, avaa ja sulje ovi muutaman kerran ja tarkista, onko se asetettu oikealle alueelle ja ettei popping pysähtynyt.

Älä käytä WD40: tä saranoissa, sillä se voi törmätä puuhun. & tahraa sen tai tippuu lattialle ja vahingoittaa lattiaa (laatta tai puu). Sen sijaan, että joku pitää ovea ylöspäin ja ottaa tapit ulos yksi kerrallaan ja levitä tapiin hyvin pieni määrä rasvaa. Varo, ettet aseta niihin liikaa, laita tappi takaisin ja siirry seuraavaan tappi. Pyyhi ylimääräinen rasva saranasta tai tapista, jotta se ei myöskään pääse kaikkialle.

hyvä idea; toiset ehdottivat huonekalujen kiillotusta (eräänlaista vahaa, luulen), ja aion kokeilla sitä ensin, koska olen huolissani tahmeiden tavaroiden, kuten vaseliinin tai litiumrasvan, pölyn kertymisestä.
Toimiiko tämä? millaista vahaa käytit?
ChrisF
2010-09-12 02:13:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko ovikehyksessä mitään, kuten vetovoiman poistaja?

Isossa-Britanniassa tämä on usein vaahtomuovia tai lyhyttä harjaa, mutta se voi olla "P" -muotoinen kuminauha. Se voi olla tämä, joka tarttuu oveen, varsinkin jos se on vanha ja likaantunut.

Jos poistat tämän, ääni katoaa.

Toinen mahdollisuus on sarana, mutta kuvaamasi melu ei kuulosta sellaiselta melulta, jonka sarana tekisi. Pisara tai kaksi kevyttä öljyä voitelee saranan - mitä haluat ehkä tehdä joka tapauksessa.

WD-40 ei ole voiteluaine. Suosittelen kevyttä öljyä, kuten mainitsit, tai aerosolilitiumia tai grafiittia (mikä tahansa voi olla sotkuinen, joten levitä varovasti).
@Dennis - päivitän vastauksen.
Tämä taas? WD-40 * on * voiteluaine pakkauksensa ja markkinointinsa mukaan. Monet ihmiset, mukaan lukien minä, ovat raportoineet hyväksyttäviä tuloksia käytettäessä sitä oven saranoiden voiteluun. Se ei todennäköisesti kestä yhtä kauan kuin litiumrasva, mutta sitä on helpompi levittää. Katso http://diy.stackexchange.com/questions/1427/lubricant-for-squeaky-doors.
Minulla oli puristavia autotallin oven rullia ja WD-40: n levittämisen jälkeen ne olisivat kunnossa muutaman viikon. Sitten he alkoivat taas kutista ja toistan jakson. Suihkuta, kutista. Yksi litiumin käyttö oli kaikki mitä tarvittiin, ja piippaukset olivat poissa. Aerosolilitiumia on yhtä helppo käyttää kuin WD-40.
Otan yhden datapisteen ja nostan sinulle yhden datapisteen: Ruiskutin WD-40: tä 2 vuotta sitten piikittävän oven saranoihin, eikä ovi silti vielä sirinä, kun muutimme tänä keväänä. Muista, että autotallin oven rullat ovat melkein täysin alttiina; kun suihkutat niitä, saat litiumrasvaa niiden sisälle. Jos ruiskutat oven saranan rasvalla, melkein yksikään niistä ei tunkeudu saranan sisään laakeripintoihin, joissa melua esiintyy. Sinun on irrotettava sarana, jotta voisit saada rasvan sinne, missä se on, joten "helpommin levitettävä" kommenttini.
WD-40 maalilla kuulostaa huonolta ajatukselta, lukuun ottamatta hajua, josta et koskaan pääse eroon.
cheryll
2012-09-28 00:06:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minuni teki samaa. Kuulin, että pienen vaseliinin asettaminen ovelle pysäyttää sen, joten yritin sitä ja arvasin mitä: ei tarttuvaa ääntä. Sillä on taipumus kulua ajoissa, mutta käytän sitä vain uudelleen eikä melua.

Väliaikainen korjaus parhaimmillaan ja sellainen, joka jättää myös rasvaisen jäännöksen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...