Kysymys:
Auttaisiko puuaidan pylvään muoviin suojaaminen sitä?
TornadoKnight
2012-04-27 23:34:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valmistaudun asentamaan pari uutta puista yksityistä aita-porttia talomme sivuille. Yksi työtovereistani ehdotti, että 4 "x4" kääritään muovisella joustokääreellä betoniin asettuvan 2'-osan ympärille. Hän oli kuullut, että muovikääre estää betonin kalkkia syömästä puuta ajan myötä.

Onko kukaan kuullut tästä tai mitä mieltä olet?

En ole koskaan kuullut siitä ja mielestäni työtoverisi on vähän hullu.
Kaikki, mikä tiivistyy veteen, kiihdyttää mätää. Seinien ja mikrobien vaikutus puun ligniineihin ja selluloosaan tuhoaa aidan pylväät. Pylvään yläosan sulkeminen, jotta vesi ei pääse loppurakeeseen, tarjoamalla kaltevuus betonissa pois pylväästä estämään veden muodostumista ja tarjoamalla soraa pohjassa, jonka pylväs asettaa viemäröintiin, tekee enemmän huolestasi. Kuten Ryan sanoo alla.
Kuulemani neuvot ovat "Pakkaa maahan menevän pään pääjyvä epoksilla. Tämä estää sitä imemästä kosteutta maasta, mutta jättää silti riittävän altistuksen, jotta se saavuttaa tasapainon." Jumalat tietävät vain, ovatko ne _hyviä_neuvoja, minkä vuoksi tämä on kommentti.
Yksitoista vastused:
Ryan Walkowski
2012-04-28 02:18:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa betonista ja sementistä ei nykyään sisällä kalkkia. Kun se sisältää kalkkia, sitä kutsutaan nimellä Limecrete ja yleensä sitä käytetään eräänlaisena laastina vanhemmille rakennuksille. Joka tapauksessa, jos haluat suojata pylväitä, parhaiten liotat postia kreosootissa, se on eräänlainen öljy, jota käytetään nimenomaan puun käsittelyyn juuri tästä syystä. Sitä käytetään myös tervatislauksessa ja se on yleisesti saatavilla. Voit myös liottaa puuta yleensä moottoriöljyssä viikon ajan, koska se imee sen hyvin ja karkottaa vettä. Muovi kiinnittäisi itse asiassa kosteuden puuhun, mikä itse asiassa lisäisi mätää. Ihannetapauksessa haluat kaivaa pidikkeen syvemmälle ja laittaa soran pylvään alle, jotta vesi valuu helpommin, ja sitten täyttää loput reiästä betonilla

Laitoin ehdottomasti soraa pohjaan ensin.
Muista myös pakata ja pakata se. koska alareunassa oleva heilahdushuone vahvistuu edelleen kohti saamasi pylvään yläosaa. vesi laajentaa pylvästä ja sitten se supistuu kuivassa. Vesi on julkinen vihollinen numero yksi.
Sekä Kreosote että Terva ovat molemmat myrkyllisiä aineita. Yleistä, mutta vain jotain harkittavaa ennen tunkeutumista maahan.
Kelvollinen kohta kreosootin myrkyllinen lajike oli kuitenkin kivihiilitervakreosootti, mutta se on korvattu puukreosootilla, joka on paljon vähemmän myrkyllistä, ja saat nyt vesi / kaasu-formulaatioita, joiden on tarkoitus olla myrkyttömiä.
Täällä, missä maaperämme on täynnä savea, pohjassa oleva sora on vastuu. Se pitää vettä, ei tyhjennä sitä. Hankalaa kamaa.
@ Jay, mikä minäkin olen huolissani. Noin 4 kaivamastani reikästä oli paljon savea. Mutta eikö sora olisi silti parempi kuin vain jättää pohja altistumaan savelle / mutalle?
Evil Elf
2012-08-22 00:46:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on kamala idea IMO. Tutustu The Fence Bible -sivustokirjastoon. Sementti ei mädätä viestejäsi, kosteus. Betoni pitää kosteutta. Jos et anna betonin imeä kosteutta ympäröivään likaan, se mätänee viestejäsi nopeasti.

Mielestäni paras tapa tehdä pylväitä on käyttää vain soraa, ei betonia. Tampioi 6 tuuman välein ja saat sen niin kiinteäksi kuin betoni, mikä pitää sinut postit mahdollisimman kuivina. Aion tehdä tämän uudelle talolleni, mutta päätin käyttää alumiiniaitaa välttääksesi ongelman kokonaan.

Tätä pidän, tai voit käyttää luokan 2 perusrokkaa, mutta meillä ei ole savea täällä.
Merkittävä työ verrattuna pelkän betonipussin ja kotelon kaatamiseen veteen, mutta niin monia etuja: viemäröinti, pylväiden poisto ...
lqlarry
2012-04-28 02:20:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos luulen muovikääreesi olevan mielestäni se on liian ohut ja todennäköisesti tuhoutuisi asennuksen yhteydessä.

Pidin saman alueen kattotervalla ja ne ovat olleet yli 25 vuotta vuotta. Tulin noin kuusi tuumaa maanpinnan yläpuolelle. Se on ollut maanjäristysten ja voimakkaiden tuulien läpi, eikä pylväitä ole koskaan vaihdettu. Naapurini naimisissa oli kreosootti, eikä hänelläkään ollut mitään ongelmia.

Troy Emmett
2014-10-13 18:36:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ollut aitaurakoitsija 25 vuotta. On tärkeää pitää maaperä poissa pylvään pohjasta. Puumyrsky alkaa siellä kosteuden, mikrobien ja sienten vuoksi. Jälkimyrsky ei ala maan alle, koska siellä ei ole happea tai polttoainetta.

enter image description here

On tärkeää kruunata tai kallistaa betonia laadun yläpuolella, jotta maaperä pysyy poissa ja niin vesi valuu pois eikä istu tyvessä ja uima-altaalla. Erittäin yksinkertainen. Terva kuluu, joten myös muut tuotteet. Toimiva tuote on vain yksi, ja sitä kutsutaan postikaulukseksi. Se tiivistää pylvään pohjan ja siinä on galvanoitu metallisuojus tiivistysaineen suojaamiseksi. Käytämme niitä kaikissa töissämme.

Joten kruunaa betoni, ei tervaa, kreosootti on kielletty Yhdysvalloissa ja niin on myös kromattu kupari-arsinaatti (CCA). Crowning concrete
The Post Collar

Katso [liittymisilmoituksen säännöt] (http://diy.stackexchange.com/help/behavior) ja [oman tuotteen tukeminen] (http://diy.stackexchange.com/help/product-support) tällä sivustolla.
mike
2015-05-06 19:20:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Okei, jatkan tätä ja heitän 2 senttini. Kaivaa reikä 6 tuumaa syvemmälle kuin tarvitset. Lisää 6 tuumaa soraa. Laske se alas aidalla. Lisää lisää, jotta pääset takaisin 6 tuumaa. Toista tarvittaessa. Kaksoiskääre pylvään pohja Grace-jää- ja vesisuojuksella. Tämä tavara tarttuu puuhun kuin superliimaa. Viimeistele kääre pari tuumaa maanpinnan yläpuolella. Älä tiivistä pylvään pohjaa, pitkää viljan päätä. Yläosan ja vähemmässä määrin sivujen läpi tuleva vesi siirtyy lopulta pohjaan. Ajattele puupalaa kourallisena muurattuina olkina. Kaada vettä päälle ja lopulta jotkut tulevat ulos pohjasta. Lisää sementti ja kaltevuus pois pylväästä. Jee, sementti siirtää vettä. Ei ongelma.Miten tämä toimii? Sora antaa ylimääräisen veden valua pois. Kumi (suuritiheyksinen ristilaminoitu polyeteeni) pitää veden, hapen ja mikrobit pois puun pinnalta. Tämä tavara on lahonkestävää kuin et uskoisi. Posti ei mätäne, eikä sinun tarvitse kuluttaa ylimääräistä käteistä hienoihin muovisiin postiankkureihin / suojuksiin. Sileät, säännölliset pinnat eivät jääty. Pakkasviivan alle haudattu pylväs ei nouse, vaan epäsäännöllisten pintojen lisääminen pakkasviivan yläpuolelle kohoaa. Vain murto-osa sitten se yrittää asettua. Mutta kun se nousee, pieniä määriä likaa pääsee pylvään alle, joka pysäyttää laskeutumisen. Jos huurre on suuri ongelma alueellasi, aseta pylväs suurikokoiseen betoniputkeen. Lisää sitten betonia.

Orlan
2012-08-21 17:56:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Markkinoilla on kaupallisia tuotteita, jotka on suunniteltu juuri tätä tarkoitusta varten.

Yksi esimerkki löytyy osoitteesta http://www.postprotector.com, joka valmistaa muovia. vaippa 4x4-pylväille, tarkoitettu haudattavaksi maahan.

Vaikka linkissä ei ole mitään vikaa, on parasta, että tiivistät linkitetyn artikkelin lyhyesti, jotta tiedot näkyvät täällä.
Tämä estää maaperän, ei sementin kosketuksen. Maaperän mikrobit ja sienet hyökkäävät puuta vastaan. Sementti ei ole kovin suotuisa heidän olemassaololleen.
Will
2014-09-12 21:35:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oregonin projekti. Liotin 6 "X6" X18 'kannen katon tukipylväät kahdella kerroksella Flood-suoja-tahraa. Pylväät oli kuivattu uunissa ja sitten paistettu auringossa ennen käsittelyä. Tahra kuivui kuumassa auringossa muutaman päivän. Sitten pinnat tulvittiin ruorimiehellä - 3 kerrosta. Uretaani ulottuu jalan betonin yläpuolelle päästäkseen vettä. Betoni on kasattu, viimeistelty ja maalattu. Pylväs on 3/4 miinus reiän pohjalla. Olen käyttänyt tätä UV-suojaavaa uretaanipinnoitetta aurinkopaneelien suojaamiseen vuoren huipulla toistimen asennuksessa. Kymmenen vuoden äärimmäisen sääaltistuksen jälkeen uretaanipinnoite oli ehjä. Se on kovaa materiaalia. Ei ole epäilystäkään siitä, että postini kosketuspinnat ovat läpäisemättömiä.

Vaikka polyuretaani saattoi laskea muoviksi, OP kysyi nimenomaan muovikelmusta.
troy
2012-05-05 06:56:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen yrittänyt käärittää pylvään upotetun osan Blueskin-pohjakalvoon, mukaan lukien takapää. Mielestäni tämän pitäisi toimia erinomaisesti, kunhan Blueskin nousee maan / betonitason yläpuolelle eikä kuori aurinkoa.

Chris the novice fence builder
2014-06-28 15:52:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minua on käsketty käyttämään kuivaa painolastia / sementtisekoitusta vähän vettä välttäen liian paljon kosteutta pääsemästä pylvääseen. Olen myös käsitellyt ne kaikki ennen asennusta.

Entä muovi, josta OP kysyi?
keshlam
2014-06-28 19:36:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen olen kuullut puuaidan pylväiden käärimisen vilkkuvalla kumilla tai (paremmalla tavalla) niiden loppurakeiden "pakkaamisesta" epoksilla vähentämään nopeutta, jolla puu vie vettä ja siten estää mätää.

En ole kuullut muovikääreiden käyttämisestä tähän tarkoitukseen.

Enkä aavistakaan, miten kumpikin olisi vuorovaikutuksessa betonin kanssa. Itse asiassa olen saanut neuvoja siitä, että betonia ei tällä hetkellä suositella aidanpylväille useimmissa maaperissä, ja että sitä käytettäessä sen tulisi olla konkreettinen pohja, jonka pylväät istuvat sen sijaan, että ne upotettaisiin. ( Toivon, että olisin lukenut sen ennen kuin rakennin sadeputkialustani. No niin.)

Missä kuulit, että betonia ei enää suositella?
Toivon, että voisin antaa sinulle lainauksen ... Konkreettinen _ postin alapuolella, on hyvä; sen ympärille valettu betoni, on kerrottu, vaarantaa kosteuden ja rohkaisee mätää. Tarkoitan tarkistaakseni UW Forest Products Labin, joka on arvovaltaisin lähde, jonka tiedän puusta rakennusmateriaalina.
user25486
2014-09-25 06:20:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkein syy puupylvään jauhetun osan käärimiseen muoviin ei ole veden pääsyn estäminen, vaan liukkaan pinnan tarjoaminen siten, että maassa oleva pakkas ei pysty työntämään pylvästä. Porauksen pohjassa oleva sora on välttämätön viemäröintiin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...