Kysymys:
Miksi et kytke käyttämättömiä kuumia ja nollajohtoja "piirin täydentämiseksi"?
Skoant
2016-10-06 04:53:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen uusi kotijohdotus ja minulla on kysymys, jonka haluaisin selittää minulle. Poistin uunin yläpuolelta tuuletusaukon ja ajattelin, että minun oli suoritettava piiri, joten sitoin kuumuutta ja neutraaleja johtoja yhteen mutterilla, mutta kaikki katkaisijan valot talossa sen jälkeen. Yritin sitten kytkeä virrankytkimen päälle kuumilla ja neutraaleilla johdoilla, jotka EI koskeneet ja kaikki valot toimivat!

Tällä ei ole minulle järkeä; tämä voi olla erittäin yksinkertainen kysymys, mutta yritän vain ymmärtää.

Miksi katkaisija toimi, kun näitä kahta johtoa ei ollut kytketty, mutta kun kiinnitin ne lankamutterilla, kaikki katkaisijan valot eivät myöskään toimineet?

Hei, tervetuloa Stack Exchangeen. Jos kuvailet tätä tarkasti, olet onnekas, ettet ole aiheuttanut tulta tai sähköiskun itseäsi. Haluat ehkä saada mukaan ammattilaisen.
Jos sinun on kysyttävä tätä kysymystä, jätä johdotus ammattilaisten tehtäväksi. Tähän vastaaminen on paljon pidemmälle kuin tämä foorumi.
@Skoant, ei suuttunut kommenteista, jotka kertovat sille kuin se on. Daniel & Bill tekivät juuri erittäin päteviä pisteitä. Olet sekaamassa jotain, joka voi olla erittäin vaarallista, josta sinulla ei tietenkään ole mitään aavistustakaan. Tule tänne ja kysyä, miksi kuollut lyhyt laukaisi katkaisijan, osoittaa tämän. Ehkä hanki ensin tausta ja tietoa ensin ja sitten * kokeilla tällaista projektia?
Normaalisti näiden kahden johtimen välissä on jotain, joka rajoittaa sähkön virtausta. Jos liität ne suoraan toisiinsa, liikaa sähköä voi virrata, mikä pyrkii saamaan johdot todella kuumiksi ja syttymään, minkä vuoksi katkaisijoita on olemassa. (Sähkö ei myöskään tee mitään hyödyllistä)
Ei "älykkäämpi", mutta eettinen ja varovainen. On vaarallista antaa nimettömiä neuvoja (tai jopa vain tietoja), kun keskustellaan kodin sähköjohdoista. Kukaan ei halua vastuuta siitä, mitä voi tapahtua, joten on erityisen varovainen. Tekstiin on myös vaikea laittaa hyödyllisiä sävyjä, joten se voidaan tulkita väärin.
Ainoa mahdollinen neuvo on "lukea sähköä käsittelevä oppikirja". Valitettavasti en tiedä yhtään, minkä vuoksi en voi lähettää sitä vastauksena.
On hyvä, että yrität ymmärtää, miten se toimii, mutta jätä kaikki muut sähköasennustyöt ammattilaisille sinun ja kaikkien ympärilläsi olevien puolesta. Sinulla on selvästi hyvin vähän käsityksiä sähkön toiminnasta, ja sekoittaminen on vaarallista.
Haluaisin yrittää toistaa, mitä muut sanovat, niin kohteliaasti kuin pystyn, toivoen, että se auttaa vahvistamaan viestiä. Satoja tapoja voit sytyttää talosi, tappaa itsesi tai jopa tappaa muita viattomia ihmisiä tekemällä virheitä johdotuksessa. Suurella sähköyhteisöllä on mielipide siitä, kuinka paljon sinun pitäisi tietää ennen kodin johdotustehtävää, ja missä järjestyksessä sinun pitäisi oppia asioita. Kysymyksesi katsotaan tyypillisesti jotain, joka sinun on tiedettävä * pitkä * ennen kuin kosketat varsinaista virtapiiriä. , ja osoittaa, että sinulla ei ole hyväksyttyjä malleja ...
... kuinka sähkö toimii päähäsi. Tämä on pelottanut ihmisiä, ja siksi he ovat niin katkera. Pelätään, että jos he antavat sinulle haluamasi tiedot, voit yrittää tehdä enemmän sähkötyötä sen sijaan, että etsit ammattiapua. He eivät halua tuntea olevansa vastuussa vahingoista, joita siitä voi aiheutua. Sinulla on onnekas tällä kertaa. Olet elossa, eikä talosi syttynyt tuleen. Sanomanne perusteella meidän on vaikea pitää sitä muuna kuin onnena, koska emme voi kertoa, tiedätkö perusturvallisuutta vai ei. Tieto on voimaa - voima on vaarallista.
Älä tee omia kodin johdotuksia. Useimmissa maissa on lakeja siitä, mitä pätevyyksiä sinulla on oltava, jotta voit tehdä tällaisen asian. Nuo lait pelastavat ihmishenkiä. Voit tappaa jonkun. Voit polttaa talosi. Älä koskaan tee tätä uudelleen.
Jos olisit myöntänyt tämän asuinpaikkana missä tahansa Euroopan unionissa, sinut saatetaan asettaa syytteeseen (samoin kuin sähköiskuun). Se on niin vakava asia, joka on aiemmin maksanut ihmishenkiä, että kaikki sähköverkossa tehtävät työt on suoritettava pätevän, pätevän ammattilaisen toimesta. Minua yllättää, että laki ei ole sama Yhdysvalloissa, missä arvaan sinun olevan. Älä riskeile - maksa jollekin, joka tietää mitä tekee, ja jolla on asiakirjat sen todistamiseksi. (Ja vastuuvakuutus!) Se voisi pelastaa talosi!
Yhdysvalloissa (The Land of the Free to Do Yourself In) ajatellaan, että kodinomistajat, vaarassa olevat henkilöt, ryhtyvät tarvittaviin varotoimiin itsensä säilyttämisen tunteesta työskennellessään omassa kodissaan. Kaikkien muiden kotiin tarvitaan lisensoitu ammattilainen.
Ajatus siitä, että vain vuokrattu sähköasentaja voi tehdä sähkötöjä omassa kodissaan, on väärä. Voit päästä eroon tekemällä joitain sähkötyöitä kodin ympärillä itse, kunhan sinulla on riittävä koulutus, noudata paikallisia sääntöjä ja noudata asianmukaisia ​​varotoimia. Tästä huolimatta, jos sinulla ei ole perustaitoja ja tervettä järkeä käsitellessäsi sähköä, sinun pitäisi palkata ammattilainen. On sallittua luoda kuollut oikosulku piiriin kytkemällä kuuma ja neutraali johto yhteen, kun hylkäät piirin. Tämä laukaisee katkaisijan ja estää sinua löystymästä jännitteisiä johtoja
@user61029 Yhdysvalloissa on monia paikkoja, joissa tämä on tosiasiassa laki ... Teknisesti kaupungissa, jossa asun, on vaadittava lupa mihin tahansa sähkö- (tai putkityöt) työhön, ja he myöntävät kyseiset luvat vain sähköasentajille (tai putkimiehet). Ja jotta voit olla lain mukainen, kun työ on tehty, sinun on tarkistettava työ jälkikäteen. En ole koskaan kuullut kenenkään syytteeseen asettamista, mutta kun myydään taloa, sinun on todistettava, ettei kodissa ole tehty töitä ilman, että sille olisi vaadittu lupaa.
@user61029: Yksi iso ero on, että Pohjois-Amerikan verkkovirta on vain 110 V. Vaikka se ei tee siitä turvallista, se tarkoittaa, että se ei ole aivan yhtä tappava. Missä asun, mene eteenpäin ja tee oma johdotuksesi (sinun pitäisi saada lupa muuhun kuin pieneen työhön, mutta he antavat ne kenellekään). Mutta oma putkisto? Hyvää, ei! Saatat kastua!
@BillOertell SE -sivustot eivät ole foorumeita :)
Tarinasi muistuttaa minua toisesta samanlaisesta tilanteesta. Yliopistossa otin taidekurssin, jossa meidän piti tehdä lamppu. Ohjaaja antoi meille johdot, joissa oli pistokkeet ja pistorasia. Yksi tyttö palasi räjähtäneellä polttimolla ja heitti kätensä väärin tapahtuneelle. Hän oli ottanut johdot, kuorinut ne hyvät 4 ", pujottanut ne huolellisesti pohjassa olevien reikien läpi, mursannut kaiken alas pohjassa olevaksi vanuksi ja ruuvaten lampun päälle. Vedon vetoa, että syntynyt kipinäsuihku oli Olen edelleen hämmästynyt siitä, ettei hän saanut siitä ilkeä shokki.
Kaverit, täällä ohjelmistoinsinööri, minulla on joitain perusteita EE: ssä, mutta vain niin paljon. Olen liittänyt muutaman lampun ja pistorasian, mutta en pysty arvioimaan kykyni. Tämä foorumi on paikka, josta etsin usein neuvoja. Mistä saan ensin "taustaa ja tietoa" *? Mistä tiedän, missä vaiheessa minulla on oikeus esittää kysymyksiä sen sijaan, että palkkaisin ammattilaisen? Yritä olla mahdollisimman toimintakykyinen, kun annat tällaista palautetta.
@cat, termillä "foorumi" tarkoitettiin löyhästi (ilmeisesti!), Enkä ole varma, mitä sanani käytöllä, toisin kuin muulla, ehkä sopivammalla synonyymillä, on tekemistä käsillä olevan aiheen kanssa.
Toinen asia, jota ei ole nostettu esiin - Moottoreiden ei pitäisi olla valopiireissä. Liesituulettimessa on liesituuletin ja valot. Sijainnit voivat vaihdella, mutta tässä valopiirien kapasiteetti on pienempi, eikä niitä ole luokiteltu suuremmille kuormille. Jälkiasennetut kylpyhuoneen tuulettimen tuulettimet aiheuttavat samat ongelmat, kun liittimessä käytetään uudelleen valaistuspiirin johdotusta.
@Kos Tiedän, että on yli kolme vuotta myöhässä ... mutta saat sanotun kokemuksen lukemalla paljon * todellista, arvovaltaista koulutusmateriaalia * (lue: ei Internetiä, mahdollisesti estämällä sivustoja, joiden nimenomainen tarkoitus on tarjota koulutussäätiö).Minulla on kunnioitettavan Forrest M. Mims III: n 35-vuotias kirja "Aloittaminen elektroniikassa", joka opetti minulle sähköperiaatteet ja varotoimet noin 7-vuotiaana.Yksi kirja, 128 laajakulmaista, suurikokoista sivua, runsaasti piirroksia ... ja olin jo kerännyt, että minun ei pitäisi liittää satunnaisia johtoja tahattomasti.
@DoktorJ Arvostan vastaustasi!Vuodesta 2016 lähtien minulla oli mahdollisuus oppia vähän ja tehdä muutama Arduino-projekti.Kaninreikä menee syvälle: Mitä enemmän opin, sitä vähemmän tunnen tietäväni ...
@Kos on tavallaan kiehtova ja saa sinut vain oppimaan lisää, eikö olekin?: D
Yksitoista vastused:
Mark
2016-10-06 06:04:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun ei tarvitse "suorittaa piiriä loppuun". Kuumien ja nollajohtojen yhdistäminen aiheuttaa oikosulun, jonka pitäisi katkaista välittömästi virrankatkaisin. Jos irrotat tuuletusaukon, aseta langan mutteri jokaisen nyt käyttämättömän johdon päähän (oikosulun estämiseksi) ja sulje laatikko.

Kaikki talon käyttämättömät pistorasiat on "keskeneräinen piiri". Oletettavasti et asenna hyppyjohtoja jokaisen pistorasian yli aina, kun irrotat jotain, vai mitä?

Pelkästään kysymyksen luonteen vuoksi mielestäni meidän on määriteltävä, että asetat lankamutterit kaikkiin käyttämättömiin johtoihin _yksittäisesti_, jotta ne eivät kosketa toisiaan tai mitään muuta.
Ehkä kannattaa huomauttaa, että "epätäydellinen piiri", joka avattiin poistamalla laite, avattiin myös * aina, kun laite sammutettiin.
Olin Lathrop
2016-10-06 16:55:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä tapahtui. Ennen kuin aloitit, järjestelmä näytti tältä:

Sitten poistit tuuletusaukon:

Toistaiseksi kunnossa. Mutta sitten "Luulin, että minun oli suoritettava piiri, joten sitoin hupun virran saaneet kuumat ja neutraalilangat lankamutterilla" . En voi edes arvailla, kuinka unelmoit ajatuksen sitoa kuumat ja neutraalit linjat yhteen, mutta tässä on kaavio:

Bzzzt. Pöh. Huomaa, että nyt on täydellinen piiri kuumasta katkaisijan kautta takaisin neutraaliin. Tai tarkemmin sanottuna oikosulku . Onneksi katkaisijan on tarkoitus avata piiri, kun juuri tällainen vika tapahtuu. Se esti johdot kuumenemasta ja polttamasta taloa. Ei, vakavasti.

Koska katkaisija lauennut, se katkaisi virran kyseisessä piirissä. Siksi samassa katkaisimessa olevat valot eivät enää toimi.

Tämä osoittaa myös, miksi lait edellyttävät luvan saaneelta sähköasentajalta työtä sähköjohdotuksessa. Amatöörit jotka tietävät mitä tekevät voivat tehdä hyödyllisiä muutoksia, mutta nämä muutokset eivät ole laillisia (useimmissa moderneissa maissa) ja melkein varmasti rikkovat vakuutustasi. Jos talosi olisi palanut tämän vuoksi, vakuutusyhtiöllä olisi perusteltu syy olla maksamatta.

Valitettavasti, kuten osoitit, myös ne, jotka eivät tiedä mitä tekevät, eivät tietävät, että he eivät tiedä. Lakien on oltava yleismaailmallisia, joten edellyttää tiettyä koulutusta ja pätevyyttä sellaisten asioiden tekemiseen, jotka voivat aiheuttaa vakavia vammoja ja omaisuuden menetyksiä.

Pohjimmiltaan lopeta apinointi jutuilla, joita et ymmärrä . Olet onnekas, ettet onnistunut voittamaan jäljellä olevaa turvajärjestelmää (katkaisijaa), ja se pelasti sinut omasta tyhmyydestäsi. Seuraavan kerran et ehkä ole niin onnekas. Tavalliset virrankatkaisijat eivät pelasta sinua esimerkiksi sähköiskulta.

Viimeisessä kappaleessasi sinun pitäisi sanoa "tietämättömyys" "tyhmyyden" sijaan. Jos OP olisi todella tyhmä, hän olisi yrittänyt saada konseptinsa toimimaan avun pyytämisen sijaan. - Hän ei lähettäisi tänne; hän olisi laki SE: ssä yrittäessään selvittää, miksi hänen kotivakuutusyhtiönsä ei maksa palaneen talonsa takia.
Hei Olin, hyvä selitys. Kaikissa osavaltioissa, joissa olen asunut (USA: n länsirannikolla: CA, OR, WA, NV), kodinomistajat voivat tehdä sähkötyötä omassa asunnossaan ilman koulutusta tai lupaa. Mutta heidän on saatava lupa ennen työn tekemistä ja ammattilaisen on tarkastettava se.
@A.I.Breveleri Ainoa tietämättömyys, jos hän ei tiennyt, että on olemassa sääntöjä, jotka rajoittavat tämän tyyppisen sähkötyön vain asianmukaisen pätevyyden omaaviin henkilöihin ja että sähköongelmat ovat merkittävä syy tulipaloihin nykyaikaisissa kodeissa. On tyhmyyttä, jos hän teki ja ei vaivautunut selvittämään, mitä hänelle oli ja mitä ei ollut turvallista tehdä.
@A.I.Breveleri Sähkön ** tietämättömyys ** aiheutti välittömän ongelman. ** Tyhmyys ** ei ajattele "sähkö on vaarallista, ehkä minun pitäisi ratkaista tietämättömyyteni ennen kuin sekaannaan sen kanssa". On totta, että toimenpideohjelma ei ehkä tiedä kuinka vaarallinen sähkö on, mutta se vaatii syvällistä tietämättömyyttä. OP teki virheen, joka oli yksi itsenäinen virhe, paitsi talon polttamisesta ja / tai jonkun tappamisesta. Aivan viimeinen "pelasta sinut katastrofista" vikaturvallinen potku aloitettiin ennen kuin OP tajusi, että he ovat sekaisin. Tuo ei ole hyvä*.
Kukaan ei maininnut, että suljettu piiri ei ole oikosulku, koska kun suljet piirin valolle tai tuulettimen tuulettimelle, niillä on vastus. Katkaisija on suunniteltu antamaan mitattu (kuorman / vastuksen kautta) ampeerimäärä läpi, mutta kun kuormaa ei ole (kun kytket kuuman neutraaliin), liian monta ampeeria menee läpi ja katkaisija rikkoo yhteyden.
Äänestin sinua, kunnes käytit sanaa tyhmä. Sitten äänestys sen sijaan. @arluin: llä on hyvä kohta edellä. Suljemme piirit koko ajan, joten näyttää luonnolliselta, että silmukan sulkeminen miten op se olisi järkevää. Paitsi hän ei antanut mitään vastarintaa. Se oli hänen väärinkäsitys.
Kuten @bitsmack huomautti, lait eivät "vaadi toimiluvan saaneita sähköasentajia työskentelemään sähköjohdotuksessa". Ne edellyttävät kuitenkin lupia ja tarkastuksia; myös, vaikka saatkin luvan, mutta johdotus polttaa talon, vakuutuksesi ei kata sitä. Jos luvan saanut sähköasentaja tekee työn ja NIIDEN johdotuksensa polttavat talon, heidän urakoitsijansa vakuutus maksaa vahingon (mistä heillä on se, muiden asioiden, kuten työpaikalla tapahtuneiden vammojen lisäksi).
@A.I.Breveleri Tietämättömyys = ole tietoinen siitä, miten jokin toimii. Tyhmyys = kohtuullisen määrän tietämättömyyden ja sukelluksen tunnustamatta jättäminen valmistautumisen sijaan. Älykkäät ihmiset sanovat "Minulla ei ole aavistustakaan kuinka tämä toimii, aion tehdä tutkimusta ennen kuin yritän sitä". Tyhmä = tekee tutkimusta * sen jälkeen, kun melkein sähköiskut / poltat talosi. OP oletettavasti * jatkoi * kokeillut käsitteitään ennen kuin pyysivät apua. Perustuen kysymykseen kuinka monta kertaa luulet heidän yrittäneen sokeasti kääntää katkaisijan takaisin ennen kuin luopui?
@JoePhilllips "Suljemme piirejä koko ajan, joten näyttää luonnolliselta, että silmukan sulkeminen miten op se olisi järkevää." No, ei. Se on kuin yllä oleva vastaus: Kun irrotat jotain pistorasiasta, työnnätkö siihen metallitangon piirin sulkemiseksi? Ei, jätät vain piirin auki. Hupun poistaminen olisi aivan sama. Mitä OP teki sen sijaan, vastaa sanomalla 'OK, täällä ei ole enää huppua käyttämään _mittaista_ määrää nykyistä _toisinaan_ päälle kytkettynä, joten minun on parasta korjata piiri ** käyttämään aina ehdottomasti kaikkea nykyistä **'. Kuinka tämä ei ole naurettavaa päättelyä?
@underscore_d Op ei irrottanut jotain pistorasiasta, hän teki vastaavan pistorasiaan. Talossa syötät usein yhden poistolaatikon toisesta tai jopa pistorasiasta toiseen (katso: gfi-pistorasiat). Jos käytät tätä tietoa siihen, mitä toimenpideohjelma teki, voit tavallaan ymmärtää hänen sekaannuksensa, koska olet käsitteiden uusi. Hän teki virheen ymmärtämättä väärin, mitkä johdot sidotaan yhteen (tai jos ei sidottu yhteen hänen tapauksessaan)
Trotski94
2016-10-06 12:25:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinusta tuntuu olevan vaikutelma, että sähköasennuksesi toimivat tällä tavalla: enter image description here

Kun infektio, piirisi näyttää todennäköisesti tältä tältä enter image description here

Jännitteen ja neutraalin silloittaminen aiheuttaa lyhyen taaksepäin jakelukortille, mikä voi melko helposti aiheuttaa tulipaloja. Älä tee tällaista työtä, jos et ymmärrä sen toiminnan perusteita. En yritä olla alentava täällä, mutta ihmiset kuolevat tekemällä tällaisia ​​asioita; Jos et ole 100% varma, ota yhteyttä ammattilaiseen.

Hyvä asia, jota ei ole vielä mainittu selvästi. ensimmäisessä kaaviossasi laitteet ovat _sarjassa_, kun taas toisessa ne ovat _parallel_. Voit parantaa kaavioita jonkin verran osoittamalla, mikä pienistä laatikoista edustaa katkaisijaa / virtalähdettä ja mitkä laitteet / pistorasiat.
@Carl suostui, heitin tämän viestin yhteen ennen kuin menin kokoukseen työpaikalla ... Siivoan sen, kun saan mahdollisuuden.
+1 Tämä on oikea vastaus, en tiedä miksi minun piti vierittää alaspäin niin pitkälle löytääksesi sen. Talon johdotus tehdään rinnakkain, ei sarjaan.
Pieni nikkupala. Alemmassa kuvassa on ns. Rengaspiiri, eräänlainen piiri, jota käytetään aiemmin Yhdistyneessä kuningaskunnassa jakamaan kuormitus kahden rinnakkaisen piirin välillä. Paitsi että nämä piirit ovat harvinaisia ​​muualla maailmassa, mutta ne voivat myös häiritä asiaa täysin aloittelijalle. "Onko jokaisen johdon nyt oltava kytkettynä renkaaseen toimiakseen?"
@nitro: Yksi piiri tyypillisessä talossa näyttää yllä olevalta kaavalta. Ison-Britannian asunnot ovat ainutlaatuisia, koska niillä (yleensä) on * vain * yksi piiri. Tyypillisessä talossa muualla maailmassa sulakkeet / katkaisijat ovat yhdessä keskeisessä paikassa, yksi kullekin piirille. Rengaspiirikodissa jokaisella laitteella on oma sulake.
@FighterJet Nitron mielestäni suurin huolenaihe on se, että Yhdistynyt kuningaskunta käyttää rengasverkkoa, kun suurin osa muuasta maailmasta ei. Ainoa syy, miksi käytimme sitä, oli toisen maailmansodan jälkeen se säästää kuparille, koska voit käyttää ohuempaa johtoa renkaassa, mutta se on luonnostaan ​​vaarallisempi, jos rengas rikkoutuu. Monet maat käyttävät edelleen keskitettyä sulakekorttia, mutta niillä ei ole rengasta, ja vain yksi pari paksumpia johtoja sijaintivirtaan on toimitettava. Lisäksi sanoisin, että on väärin sanoa, että useimmissa uk-kodeissa on yksi piiri. Useimmissa uk-kodeissa on ainakin erilliset valot pistorasioista, ellei alueittain.
@FighterJet LIke James ehdotti, että huoleni on siitä, että vastaus saattaa olla hämmentävä, koska muu maailma yleensä ei käytä rengaspiiriä ja koska se voi häiritä kysymystä "piirin suorittamisesta". Tiedän kuinka rengasverkot toimivat, joten sinun ei tarvitse selittää sitä minulle.
En tiedä yhtään Isossa-Britanniassa sijaitsevaa kotia, jossa olisi "vain yksi piiri". Ehkä 1930-luvulla, kun taloni rakennettiin sähköpistokkeella yläkerrassa JA yksi alakerrassa! Plus tietysti liesi. Minulla on 3 kuluttajayksikköä (sulakerasiat, joissa on katkaisijat) ja vähintään 6 rengasverkkoa. Taloni ei ole erityisen epätavallinen tässä.
peter
2016-10-06 06:06:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokeillaan vesianalogiaa.

Kuuma lanka (musta) on vesihuolto, nollajohto on viemäri. Ilmanvaihtohuppu on astianpesukone.

Tavallisesti astianpesukone on liitetty sekä syöttö- että tyhjennyslaitteisiin, mutta siinä on myös venttiilit ja paikka tehdä töitä.

Olet poistanut astianpesukoneen , yhdessä venttiilien, pumppujen jne. kanssa ja liittäen vesihuollon suoraan viemäriin.

Tämä aiheuttaisi normaalisti painehäviön talossasi (suihkut, hanat jne. eivät toimi) ja valtava lasku kuukauden lopussa, paitsi että tarvikkeessasi on laite, joka havaitsee ylimääräisen virtauksen tulo-viemäriliitännästä ja sammuttaa sen.

Kun poistat sähkölaitteen, kuten tuuletusaukkosi, oikea prosessi on langan mutterin asettaminen JOKAAN lankaan, ei molempiin johtimiin. Aivan kuten korkkiisimme syöttö- ja tyhjennysputket astianpesukoneen vetämisen jälkeen.

Jos poistokotelossa on useita johtoja, liitämme usein kaikki samanväriset johdot yhteen, mutta ennen kuin tämä tehdään johto on tutkittava sen varmistamiseksi, että niiden sitominen yhteen on asianmukaista ja turvallista.

Tämän analogian puute on, että jos liitän syöttöputken suoraan viemäriin, putket eivät syty palamaan :)
@Hobbs, on totta, mutta jos sinulla on kaivo, se todennäköisesti epäonnistuu jonkin ajan kuluttua.
Voimmeko poistaa viimeisen lauseen? Koska jos se oli vitsi, se on rasistinen vitsi ja puhdas, koska myös pohjoisessa oli orjuutta. He vain päättivät sen ennen etelää.
"Jos pistorasiassa on useita johtoja, yhdistämme kaikki samanväriset johdot yhteen." - Tämä on viisasta ja mahdollisesti vaarallista neuvoa. Sinun ei pitäisi mielivaltaisesti liittää johtoja yhteen niiden värin perusteella tutkimatta ensin johtojen lähdettä. Olen nähnyt kytkentärasioita, joissa kaikilla laatikon johtimilla oli sama väri. Et yksinkertaisesti tiedä, tiesikö laatikon johdin henkilö, mitä he tekivät, tai kiinnittikö hän huomiota käyttämiensä johtojen väriin.
Huomaa kuitenkin, että oletusarvoisesti asennettua vesivirtaa ei ole suljettu (katkaisijan analogia epäonnistuu) - ainakin missään talossa, jossa olen asunut. Tällaisia ​​laitteita on kuitenkin saatavana.
En ole suuri klassisen vesianalogian fani (se jää kuitenkin joka tapauksessa alle); Mielestäni ainoa syy, miksi ihmiset näyttävät pystyvän käärimään päänsä veden ympärille helpommin kuin sähkö, on se, että kaikki kuvaavat aina kaiken aluksi "vesianalogian" avulla. Se on sähköä, ei vettä!
En tiedä missä maassa OP asuu. Mistä kotoisin, neutraali johto on aina joko musta tai sininen.
@DawoodibnKareem - Toki. Mutta kuka tahansa, joka puhuu "kuumista" johdoista kuin "jännitteisistä" johdoista ja puhuu lankamuttereista, on melkein varmasti Yhdysvalloista, ei Euroopasta.
Tester101
2016-10-07 16:10:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on jo hienoja vastauksia, mutta ajattelin, että matematiikan näyttäminen auttaisi ymmärtämisessä.

HUOMAUTUKSET

 • Jotta asiat olisivat hieman yksinkertaisempia, keskitymme puhtaasti resistiivisiin kuormituksiin ja jätämme huomiotta impedanssin, tehokertoimen jne.
 • Saadaksesi tarkemman tuloksen, me sisältää piirin kaikkien johdotusten vastuksen. Kaikissa esimerkeissä oletetaan, että käytetään 200 '12 AWG-kuparilangkaa (0,00193 ohmia / jalkaa). Ellei toisin mainita

Aloitetaan yksinkertaisesta piiristä, joka sisältää vain yhden 60 watin lampun.

power supply connected to bulb with 240 ohms resistance

Voimme laskea kokonaisresistanssin näin

 Rt = R1 + R2 

Here Rt on kokonaisresistanssi, R1 on lampun vastus, kun taas R2 on langan vastus.

 Rt = 240 ohmia + 0.386 ohmia Rt = 240.386 ohmia 

Seuraavaksi voimme käyttää Ohmin lakia laskemaan piirin läpi kulkeva kokonaisvirta.

 It = E / Rt It = 120 volttia / 240,386 ohmia It = 0,499 ampeeria 

Tämän esimerkin avulla näet, että piiri vetää vain noin puolen ampeeria.

Mitä tapahtuisi, jos poistaisimme hehkulampun ja "suorittaisimme virtapiirin loppuun"?

power supply with one end of the same wire connected to each terminal

Kun hehkulamppu on kadonnut, ainoa vastus piiri on johdin.

 Rt = 0,386 ohmia 

Tämän avulla lasketaan virta

 Se = 120 volttia / 0,386 ohmia Se = 310,88 ampeeria 

Pystymme virranottoon, joka on 15,5-kertainen katkaisijan sallimaan nimellisvirtaan (20 ampeeria). Tämä saa virrankatkaisijan laukaisemaan ja avaamaan piirin.

Seuraavaksi tarkastellaan monimutkaisempaa esimerkkiä, jossa meillä on kolme rinnakkaista polttimoa.

circuit with 3 bulbs with 240 ohms resistance, each on its own branch

Rinnakkaispiirin resistanssin laskeminen ei ole niin yksinkertaista kuin vastusten yhteenlaskeminen. Sen sijaan olet lisännyt vastavuoroiset ja jakamalla 1 tuloksella.

 Rt = 1 / (1 / R1 + 1 / R2 + 1 / R3) Rt = 1 / (1/240 ohmia + 1/240 ohmia + 1/240 ohmia) Rt = 80 ohmia koodi > 

Seuraavaksi meidän on lisättävä piirin johtimen vastus.

 Rt = 80 ohmia + 0.386 ohmia Rt = 80.386 ohmia 

Voimme laskea virran piirin kautta:

 Se = 120 volttia / 80,386 ohmia It = 1,49 ampeeria 

Lopuksi poista yksi polttimoista ja "tee piiri loppuun".

same circuit with one bulb removed and the space it filled closed, so one branch is just wire

Tässä esimerkissä lampun vastus korvataan 1 '12 AWG-kuparilangasta.

 Rt = 1 / (1/240 ohmia + 1/240 ohmia + 1 / 0,00193 ohmia Rt = 0,001929969 ohmia 

Jälleen on lisättävä piirin johtimen vastus.

 Rt = 0.001929969 ohmia + 0.386 ohmia Rt = 0.387929969 ohmia 

Erääntyy Pienelle vastukselle voidaan olettaa, että virta on melko suuri.

 Se = 120 volttia / 0,3887929969 ohmia It = 309,3341829759 ampeeria 

Kerran a Virran vahvistus on yli 15,5 kertaa nimellinen piirikapasiteetti, jonka pitäisi toivottavasti laukaista katkaisija.


tl; dr

"Suorittamalla piiri" todella luomaan oikosulun (matalan vastuksen polku). Koska vastus tämän polun läpi on niin pieni, virta on aina melko suuri. Katkaisija reagoi suureen virtaan ja avaa piirin ennen kuin johdot voivat vaurioitua.

+1 joidenkin numeroiden näyttämisestä sekä rinnakkais- että sarjapiireille!
Loistava vastaus, mutta WAY yli OP: n pään, joten ei niin suuri tässä suhteessa.
@CareyGregory Joten? Tämä voi olla juuri sellainen asia, jonka OP haluaa oppia. Joko niin, kunnioittavasti, kuka välittää? SE tarjoaa tietoa kaikille, ei vain toimenpideohjelmalle.
Tajusin äskettäin, että Yhdysvallat todella käyttää kansainvälistä yksikköjärjestelmää sähkötuotteisiin.
@njzk2 Mitkä ovat kansainväliset jännitteen, virran ja vastuksen yksiköt?
@Tester101 Volt (V), Ampeeri (A) ja Ohm (Ω) (ohm ja voltti ovat kuitenkin johdettuja yksiköitä). Vaikka se oli yllättävää, kun otetaan huomioon, kuinka Yhdysvallat / Yhdysvallat ovat haluttomia ottamaan käyttöön kansainvälistä etäisyyksien, painojen ja tilavuuksien järjestelmää, ja b / nämä sähköyksiköt määritetään muiden kansainvälisten yksikköjen, mukaan lukien mittarit ja kg, perusteella.
@MarkBooth Jos siirrän tl; dr;alkuun kukaan ei lukenut lopullista viestiä;)
Ah, ymmärrän, joten vain ihmiset, jotka lukevat koko viestisi, saavat edun, jos osio on suunniteltu ihmisille, joita ei voi vaivautua lukemaan koko viestiä.Se on järkevää ... * 8 ')
Dan C
2016-10-07 00:30:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki muut vastaukset ovat hyödyllisiä, mutta ajattelin, että saattaa olla hyvä lisätä vastaus, joka rajoittuu suoraan kysymykseesi:

Miksi katkaisija toimi, kun näitä kahta johtoa ei ollut kytketty , mutta kun kiinnitin ne vaijerimutterilla, kaikki katkaisijan valot eivät toimineet?

Katkaisija toimi . Katkaisijan tehtävänä on keskeyttää tai "katkaista" piiri ja pysäyttää sähkövirta vikatilanteessa. Tässä tapauksessa vika oli oikosulku, joka syntyi, kun sitoit nämä kaksi johtoa yhteen. Joten katkaisija teki juuri sen, mitä hänen piti tehdä.

bib
2016-10-06 07:23:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

täydellinen piiri antaa virran virrata. Et halua virran virtaavan, ellei se tee jotain hyödyllistä. Jos nämä kaksi johtoa on kytketty toisiinsa ilman kuormitusta, kuten valoa tai leivänpaahdinta niiden välissä, virta virtaa, mutta se lämmittää johtoja vain lyhyesti, kunnes katkaisija laukeaa.

Sinä voi ajatella kuumaa lyijyä (yleensä musta tai punainen) ulos ja neutraalia lyijyä (valkoinen) takaisin tai palata . Kun laitat kuorman (valo, tyhjiö, kaukosäädin) kuuman ja neutraalin väliin, virta virtaa. Tämä on rinnakkainen johdotus. Kuuman ja neutraalin välillä voi olla useita erillisiä kuormia. Jokainen niistä on kytketty kuumalle puolelle ja neutraalille puolelle. Kun mikään laite ei toimi (vetovoima), virta ei virtaa. Kuuman ja nollajohdon välillä ei ole koskaan suoraa yhteyttä.

Kun poistat kuorman kytkimellä, joka rikkoo yhteyden, tai kun irrotat sen kokonaan, virta ei virtaa. Kuten muualla todettiin, kun irrotat kuorman, peität kaikki käyttämättömät johdot erikseen, jotta virta ei virtaa edes vahingossa.

Ajatukset, jotka sinun on täytettävä circuit koskee vain sarjajohdotusta, joka kodin johdotus ei ole .

* Et halua virran virtaavan, ellei se tee jotain. * - Virta tekee jotain oikosulussa: Se lämmittää johtoja. Kuparin johdotuksella on vastus kuten kaikilla muilla komponenteilla.
Vaikka et välttämättä ole suorittamassa * piiriä *, sinun on liitettävä johdot yhteen syöttämään muita asioita piirissä, joka on hyvin samanlainen kuin sarjajohdotus
Pidän tästä vastauksesta, koska siinä ei käytetä termiä "oikosulku". Joku, jolla on kysyttävän henkilön tietotaso, ei todennäköisesti tiedä mikä oikosulku on tai miksi se olisi ongelmallista. Tämä vastaus selittää vian maallikon termeillä.
@JasonC Olet oikeassa. Muutin vastausta vastaamaan mielipiteesi.
Harper - Reinstate Monica
2016-10-06 07:43:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voi, olet suorittanut piirin aivan liian hyvin! Loit nimenomaisen polun energialle voimalaitoksesta muuntajien kautta "kuumaan" läpi vaijerimutteriin ja "neutraaliin" takaisin muuntajiin ja voimalaitokseen. Kotisi sisällä teit valtavan nykyisen polun, ja paljon virtaa hyödynsi sitä. liikaa , sanoi katkaisija!

Ongelmana on, että tämä erittäin hyvin suoritettu piiri ei tehnyt sinulle mitään hyödyllistä ja tuotti paljon lämpöä paikoin et todellakaan halua lämpöä.

Haluamme kuormien käyttämisen, mutta myös estää jonkin verran virtaa. Se voi olla hankalaa. Esimerkiksi loisteputki tai natriumhöyrylamppu on paljon kuin lankamutteri. Se haluaa virrata paljon ja paljon virtaa niin paljon, että virta tuhoaisi lampun. Siksi heillä on "liitäntälaitteet", jotka estävät nykyisen virtauksen oikein, joten lamppu toimii spesifikaation rajoissa.

Ajattele kuumia ja neutraaleja potentiaalien (jännitepaineiden) välillä. Haluat sen tuolla tavalla. Mikä tahansa niiden päälle asetettu hyödyllinen kuorma täydentää virtapiiriä, vetämällä vain niin paljon virtaa kuin kuorma vaatii.

Piiri ei palaa voimalaitokseen. Se kiertää lähimmän muuntajan toisiota. Älä lähetä väärää tietoa sähköstä.
@EJP Kyllä, mutta se on induktiivisesti kytketty muuntajan toiseen puolikkaaseen ja sieltä jakelulinjojen kautta _muuntajaan jne. Voit mallintaa muuntajan kytkemättömien johtojen parina (ja kondensaattorin aukkona), mutta johtopäätökset, joihin tällainen malli johtaa, ovat harhaanjohtavia vaihtovirtapiireille.
@EJP En ollut varma siitä, mitä muuntajien läpi tapahtui. Voin kuitenkin nähdä, mistä voisit päättää "piirin" edellisestä lauseesta ja "virran" seuraavasta lauseesta, mikä olisi väärin ja vastaavasti meh.
@user207421 ei ole "fyysisesti kytketty", mutta silti silti kytketty.Mitä luulet magneettivuon tekevän?Esimerkiksi 1 weber / henry = 1 ampeeri
user60990
2016-10-06 22:38:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanot olevasi uusi kotijohdotus ja esität kysymyksen, joka osoittaa, että sähkön ja kodin johdotuksen ymmärtäminen on täysin puutteellista, koska virrankatkaisin puuttui pelastamaan henkesi ja omaisuutesi.

Asia on, että virrankatkaisija luottaa edelleen useisiin oletuksiin johdotuksen tyypistä oikein tehdäkseen työnsä. Joten tee useita muita turvallisuustoimenpiteitä.

Jos jatkat tietä oppiaksesi kodin johdotuksesta tällä tavoin, saatat olla vähemmän onnekas ja tappaa itsesi ja / tai polttaa talon ja / tai tappaa pelastajia tai vierailijoita tai itseäsi tai tulevia vuokralaisia, jotka luottavat oikein tehtyihin johdotuksiin. Kodin johdotus kuljettaa paljon mahdollisesti tappavaa ja tuhoisaa energiaa, ja vain johtojen asianmukaisella johdotuksella järjestelmään rakennetut lukuisat suojavarusteet asetetaan tavalla, jolla he tekevät työnsä.

Kodin johdotus on aihe, joka ei sovi oppimiseen kokeilemalla ja erehdyksellä. On myös täysin sopimaton lähestyä oletus- ja vähennysprosessia, koska sinulla ei ole varaa virheisiin, ja vaikka päätätkin kokoonpanoon, joka sattuu toimimaan, kaikki tulevat muutokset, jotka joku muu tekee olettaen, että tavaraa tehdään tavallinen tapa voi tappaa ihmisiä.

Kodin johdotus on yksinkertaista ja yksinkertaista: on olemassa sääntöjä, menettelyjä ja standardeja. Juuri siksi, että virheiden seuraukset voivat olla kauheita.

duct tape
2016-10-07 04:36:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi katkaisija toimi, kun näitä kahta johtoa ei ollut kytketty, mutta kun kiinnitin ne lankamutterilla, myös kaikki katkaisijan valot eivät toimineet?

Korostamaan komponentin nimeä:

Katkaisimen toiminta tarkoittaa, että katkaisija rikkoo piirin. Jos kytket kaksi johtoa, katkaiset virtapiirin, mikä saa katkaisijan katkaisemaan juuri katkaisemattoman piirin.

Katkaisijan tehtävänä on pitää piiri rikki. Siitä voi tulla katkeamaton (eli kytketty) vahingossa tai epäonnistumisessa. Siksi et kytke käyttämättömiä kuumia ja nollajohtoja "piirin loppuun saattamiseksi" , koska olet itse asentanut laitteen, jolla on yksi työ, jota piiri ei ole koskaan valmis (tavallasi tavalla) olivat suorittamassa sitä).

Katkaisijan tehtävänä ei ole pitää virtapiiriä rikki (halvin tapa "pitää virtapiiri katkenneena" olisi poistaa katkaisija kokonaan ja ilman sähköä). Katkaisijan korkean tason tehtävä on katkaista piiri * vain ja vain, jos * virta on liian suuri.
Osama Bin Jamil
2016-10-11 15:33:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anna minun selittää tämä sinulle hyvin yksinkertaisella tavalla.

Sanoit, että piiri on suoritettava oikein? mutta piirin valmistumiseksi sinulla on oltava jännitelähde, vastus ja jotkut johdot niiden liittämiseksi. ja kun teet niin, piiri valmistuu ja virran vastus ja jännite liittyvät seuraavaan yhtälöön: V = IR

Koska poistat vastuksen (joka sinun tapauksessasi oli tuuletussuojus), nyt piiriä ei voida suorittaa loppuun. Kuuman ja nollajohdon kytkeminen vastaa jännitelähteen oikosulkuun, mikä aiheuttaa valtavan virran johtamisen johtojen läpi. Se on sama kuin akun kahden navan liittäminen, kun sitä ei käytetä, pidätkö käyttämättömän akun kaksi liitintä aina kytkettynä piirin loppuun saattamiseksi? EI! pidät sitä vain auki, mutta jos kyseessä on talon johdotus, lopetat sen, jotta se ei vahingossa pääse oikosulkuun.

Toivottavasti tämä vastaa kysymykseesi.

Muista, että on aina hyvä tehdä virheitä, mutta hallitussa ympäristössä TURVALLISUUS ENSIMMÄINEN!Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...