Kysymys:
20 ampeerin piirissäni on noin 14-mittarinen johdin. Onko se ok?
Bill C
2020-06-25 06:24:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on 1890: n kodissani 20 ampeerin katkaisija, johon on kiinnitetty 12-mittarinen johto. Viivaa pitkin (missä en näe) talon seiniin on kiinnitetty vanha 1960-luvun 14-mittari Romex-lanka. Tämä vanha 14-mittarinen johto on kiinnitetty pistokkeeseen, johon haluan liittää 14-ulotteisen langan, jotta kattotuuletin voidaan lisätä makuuhuoneeseeni. Onko tämä ok?

"kiinnitetty siihen jonnekin talon seinien sisään", suosittelen etsimään, missä tämä "jonnekin" on.Toivotaan, että yhteys on kytkimessä, liitännässä, kiinnityslaatikossa tai kytkentärasiassa, jossa on peitelevy.Jos se on todella "jonnekin seinissä", sinulla on uusi koodirikkomus ja ** mahdollinen palokäynnistin **, koska johdinliitäntä ei ole liitäntäkotelossa tai kytkentärasia, jota ei voida huoltaa.
Kolme vastused:
Nate S.
2020-06-25 07:05:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska 20A-piirissäsi on 14ga-johto, se on jo laitonta - lisäämällä siihen enemmän 14ga-johtoa, tämä ei muuta koodia koskevaa tilannetta. Kuorman lisääminen siihen voi kuitenkin aiheuttaa tulipalon seiniesi sisällä ja polttaa talosi, koska 20A: n katkaisija tai sulake ei voi suojata kunnolla 14ga-johtoa. Olet onnekas, koska se ei ole toistaiseksi ylikuormitettu, mutta uusi kattotuuletin voi hyvinkin olla olki, joka rikkoo kamelin selän.

Voit korjata tämän ongelman ja tehdä sekä nykyisen asennuksen että oman ehdotettu laajennus on laillinen ja turvallinen, sinun tulisi vaihtaa virtapiirin katkaisija arvoon 15A.

Kuulostaa siltä, että 14ga-johto on viimeinen segmentti piirin tietyssä osassa.Siinä tapauksessa mukana ei ole paljon onnea - langan ylikuormittaminen vie yli 15 ampeeria kytkettynä piirin päässä olevaan duplex-ulostuloon, ja ihmiset eivät tee niin usein.
@Mark Mutta toivoa, ettei sitä tapahdu, ei ole riittävä suoja.Jos asut yksin ja naapureita ei ole tarpeeksi lähellä sytyttääksesi omaisuuttasi, se on moraalisesti OK.Muuten se on vain itsekästä.
JRaef
2020-06-25 06:29:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teknisesti, ei. 14ga on suojattava 15A: n katkaisijalla, ei 20A: lla. Valintasi on vaihtaa katkaisija 15A: lla, etsiä ja vaihtaa 14ga-osa, tehdä kokonaan uusi ajo uudelle tuulettimellesi tai jättää huomioimatta ja ottaa mahdollisuutesi.

Se on koodin vastaista ja turvallisuussyistä.Sinun ei pitäisi suositella OP: ta sivuuttamaan ja ottamaan riskejä.Vain nöyrä mielipiteeni.
@JACK Näen viimeisen lausunnon olevan sarkastinen, mutta se ei ole aivan yhtä ilmeinen kuin voisi toivoa.
@FreeMan Voisit olla oikeassa.Jos jotkut meistä vastaavat näihin kysymyksiin, heitämme toisinaan huumoria ja sarkasmia (kuka, minä?), Mutta emme uudelle tulokkaalle, he voivat ottaa sen vakavasti.
"ota mahdollisuutesi" on tässä tapauksessa riskialtis asia.
Se oli sarkastista, mutta myös tunnustusta siitä, että ihmiset usein päättivät jättää tällaiset asiat huomiotta paremmista neuvoista huolimatta, koska he eivät halua käyttää rahaa tehdäksesi sen oikein, joten halusin varmistaa, että hän tiesi käyttävänsä riskejä tekemälläniin.
"... ja ota mahdollisuus, että koti palaa ja tappaa perheesi."on merkittävästi erilainen kuin "... ja ota mahdollisuus, että tuulettimesi ei toimi" tai "... ja ota mahdollisuus, että katkaisija häiritsee".Jos haluat varmistaa, että hän tietää käyttävänsä riskejä, sinun pitäisi olla selvä, mitä mahdollisuuksia hän käyttää.
Luulen, että sarkasmin riski on, jos lukija ei ole tyytyväinen englantiin (ehkä toinen kieli).Vivahde voi kadota.Mielestäni olisi parempi sanoa suoraan, että riski ei ole merkityksetön.
Kova väkijoukko täällä ...
nobody
2020-06-25 06:33:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, se ei ole ok. Sinulla ei ehkä ole 14 Ga: n kuparia (tai 12 Ga: n alumiinia) 20 A: n katkaisijan / sulakkeen alavirtaan. Kaikkien 20A: n katkaisijan / sulakkeen alavirran johdotusten on oltava vähintään 12 Ga kuparia (10 Ga tai suurempia alumiinille).

Kiitos vastauksistasi kaikille.En ajatellut niin.Minua häiritsee se, että pistokkeeseen kiinnitetty vanha 14-mittarinen johdotus on 20 ampeerin katkaisimessa.Luulen, että minun pitäisi irrottaa tämä pistoke ja sulkea johdot?Se on ollut sellainen todennäköisesti 50 vuotta.Kiitos
Tai vaihda katkaisija arvoon 15A.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...